Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Εκατοντάδες εκπρόσωποι και μέλη εθνικιστικών οργανώσεων πραγματοποίησαν εκδήλωση στην οποία κυριάρχησαν πανό με συνθήματα κατά της Ελλάδας

 Τσάμηδες  που ξεκίνησαν από διάφορα σημεία της Αλβανίας συγκεντρώθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα όπου πραγματοποίησαν εκδήλωση κατά της Ελλάδας
"Τσάμηδες" που ξεκίνησαν από διάφορα σημεία της Αλβανίας συγκεντρώθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα όπου πραγματοποίησαν εκδήλωση κατά της Ελλάδας

Την ένταξη του "Τσάμικου" στην ατζέντα της αλβανικής εξωτερικής πολιτικής, που εκ των πραγμάτων όμως θα αποτελέσει σοβαρό σημείο τριβής με την Ελλάδα, επιχειρούν να παγιώσουν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Αλβανία.

Το Σάββατο εκατοντάδες εκπρόσωποι και μέλη οργανώσεων των "Τσάμηδων" πραγματοποίησαν πορεία προς τα ελληνικά σύνορα στην Κονίσπολη, θέλοντας να διατηρήσουν ζωντανά τα εθνικιστικά κηρύγματά τους ακόμη και με την οργάνωση εκδηλώσεων για τα θύματα της υποτιθέμενης... γενοκτονίας των "Τσάμηδων".

Η πορεία προς τα ελληνικά σύνορα ξεκίνησε από την Αυλώνα, το Φίερι και τους Αγίους Σαράντα, πριν καταλήξει στην Κονίσπολη, όπου ακολούθησε γιορτή με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ κυριαρχούσαν τα πανό με ανθελληνικά συνθήματα.

Το κλίμα είχε καλλιεργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ο πρόεδρος του κόμματός τους, PDIU, Σ. Ιντρίζι, είχε θέσει και πάλι θέμα να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην αλβανική Βουλή για τα "θύματα της γενοκτονίας", υποχρεώνοντας όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, αλλά και αρκετούς άλλους να παραμείνουν εκτός της αίθουσας του Κοινοβουλίου.

Κόντρα
Σε αντίστοιχη πρωτοβουλία των "Τσάμηδων" βουλευτών πέρυσι είχε αρνηθεί να σηκωθεί από το έδρανό του ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, με αποτέλεσμα να αποτελέσει στόχο των επιθέσεων των "Τσάμηδων".

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε δημιουργηθεί αντίστοιχο κλίμα, καθώς είχε επιχειρηθεί από Αλβανούς πολίτες να έλθουν στην Ελλάδα με διαβατήρια τα οποία ανέφεραν ως τόπο γέννησης ελληνικά χωριά με την αλβανική ονομασία τους και την επισήμανση ότι βρίσκονται στην περιοχή "Τσαμουριάς".

Οι οργανώσεις των "Τσάμηδων" πραγματοποίησαν σειρά εκδηλώσεων και στα Τίρανα, με φωτογραφική έκθεση έξω από το κτίριο της αλβανικής Βουλής με υλικό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και "ντοκουμέντα" από τα όσα δεινά υποφέρουν σήμερα οι "Τσάμηδες" στην... Ελλάδα.

Το κόμμα των "Τσάμηδων", το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση Μπερίσα, συντονίζει και την προσπάθεια πολλών "Τσάμηδων" και των απογόνων τους να διεκδικήσουν περιουσίες που δημεύτηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της συνεργασίας τους με τις δυνάμεις κατοχής.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

http://www.ethnos.gr

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα