Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Σε ανάλυσή του το αμερικανικό ινστιτούτο Stratfor ''χλευάζει'' την προσέγγιση της χώρας μας προς το Ισραήλ, σχολιάζοντας τις δύο συναντήσεις των ηγετών των δύο χωρών.

Εκτιμά ότι το Ισραήλ επιθυμεί να εμποδίσει την Τουρκία να γίνει δύναμη στη Μέση Ανατολή ,ενώ η Ελλάδα προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να εμποδίσει την προσπάθεια της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Η οικονομική κρίση όμως, κατά το Stratfor, συν το γεγονός ότι η Άγκυρα επιχειρεί να γίνει μια υπολογίσιμη περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή, δεν επιτρέπουν στην Αθήνα να αποτελέσει ούτε καν απειλή για την Άγκυρα.

Το αμερικανικό ινστιτούτο υποστηρίζει ότι στόχος της διπλωματικής προσέγγισης είναι να στριμωχτεί η Αγκυρα, γιατί το μεν Τελ Αβίβ ελπίζει ότι η Τουρκία θα πρέπει να ανησυχεί για μια δυναμική Ελλάδα στα δυτικά της σύνορα, η δε Αθήνα επιθυμεί να επιδείξει στην Αγκυρα ότι διαθέτει και άλλες επιλογές για να διατηρηθεί η ισορροπία στο Αιγαίο.

Με την αποδυνάμωση της συμμαχίας Αγκυρας-Τελ Αβίβ, η Αθήνα βλέπει μια ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα προς την Αγκυρα.

«Ωστόσο, από ισραηλινή άποψη, μια συμμαχία με την Ελλάδα αποτελεί μετά βίας ένα υποκατάστατο της σχέσης όπως ήταν αυτή με την Τουρκία». Η ανάλυση του Stratfor υποτιμά ανοιχτά το ρόλο και τη γεωπολιτική δύναμη της χώρας (σ.σ.: κάτι που είχε επιχειρήσει ξανά με άλλη ανάλυσή του στα τέλη Ιουνίου όταν δημοσίευσε έκθεση για την χώρα με τίτλο: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1820 ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ».

Και καταλήγει ότι με μία Ελλάδα τόσο αδύναμη, το Ισραήλ θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για να αποτελέσει κίνητρο που θα εμποδίσει την άνοδο της Τουρκίας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=194287

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα