Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Στα κελιά των Βρετανικών Βάσεων βρίσκεται από χθες ο Χαράλαμπος Χειμώνας αφού η πρωτοβουλία να ανεγείρει Πάρκο στη μνήμη των απαγχονισθέντων από τους Βρετανούς αποικιοκράτες, σε περιοχή στην Ξυλοφάγου δεν βρήκε σύμφωνους τους Βρετανούς .

Σε δηλώσεις της στο titloi.com η κόρη του κ. Χειμώνα, Αντωνία Χειμώνα ανέφερε ότι ο πατέρας είχε ενοικιαστήρια έγραφα από τον πατέρα του για τον συγκεκριμένο χώρο. Κάποια στιγμή οι Βρετανοί του ακύρωσαν τα ενοικιαστήρια και μετέτρεψαν τον χώρο σε πεδίο βολής.Ωστόσο όπως επισήμανε του είχαν δώσει το δικαίωμα να φυτέψει δέντρα στον εν λόγω χώρο.Ο κ. Χειμώνας την 1η Απρηλίου προχώρησε και έκανε τα εγκαίνια του πάρκου για να τιμήσει την μνήμη των απαγχονισθέντων ,φυτεύοντας μια δάφνη για τον καθένα.Παράλληλα τοποθέτησε εκεί και Ελληνικές σημαίες οι οποίες φαίνεται να ενόχλησαν.Όπως πρόσθεσε η κ. Χειμώνα από την πρώτη στιγμή οι Βρετανοί ζήτησαν την μετακίνηση των σημαίων, κάτι που ο πατέρας της δεν έπραξε. Ξημερώματα Τρίτης, η αστυνομία των Βάσεων ξήλωσε το πάρκο και νωρίς το πρωί ειδοποίησαν τον κ. Χειμώνα να μεταβεί στο χώρο του πάρκου.Εκεί τον συνέλαβαν βάση δικαστικού εντάλματος και τον οδήγησαν στο δικαστήριο. Ο ίδιος αρνήθηκε να πληρώσει εγγύηση 500 Ευρώ και έτσι θα παραμείνει στα κρατητήρια μέχρι τις 29 Ιουλίου οπότε και θα δικαστεί εκ νέου.Σύμφωνα με την νομοθεσία η ποινή φυλάκισης μπορεί να ανέλθει μέχρι και τα δύο χρόνια.

makeleio.gr

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα