Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

"Παράλληλα ο κ. Σταυρουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού να βοηθήσει στην αποκατάσταση των δύο κτιρίων της Συναγωγής που υπέστησαν ζημιές." Στον ανακριτή Χανίων οδηγούνται, σήμερα, οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς στην Εβραϊκή Συναγωγή. Πρόκειται για τους δύο Βρετανούς 32 και 22 χρόνων και ένανΈλληνα 23 χρόνων.Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ «εγκέφαλος» θεωρείται ο 32χρόνος Βρετανός. Μόνο ο Έλληνας, ο οποίος ζει στα Χανιά, αλλά κατάγεται από το Ηράκλειο, ομολόγησε την πράξη του, ενώ οι δύο Βρετανοί απλά φέρεται να δηλώνουν...αντισημίτες.
Στο μεταξύ αναζητούνται οι δύο Αμερικανοί που επίσης κατηγορούνται για τους εμπρησμούς.Ο διευθυντής της Εβραϊκής Συναγωγής Νίκος Χαναάν Σταυρουλάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "από μέσα μας βγαίνει ο Χριστιανισμός και θεωρούμε τους Χανιώτες αδέρφια μας. Αυτή η συμβίωση έπρεπε να έχει γίνει από πριν. Ευτυχώς μετά από ένα κακό, μια τραγωδία, έρχεται κάτι καλό. Αυτό συμβαίνει μετά τα δύο χτυπήματα στην Συναγωγή, γιατί οι Χανιώτες έχουν καταλάβει σοβαρά πλέον αρκετά πράγματα και βλέπουν την Εβραική παρουσία και την Συναγωγή, ως Χανιώτικη. Δεν είμαστε ξένοι εδώ".
Ο ίδιος σχολιάζοντας την εξιχνίαση της υπόθεσης των εμπρησμών της Εβραϊκής Συναγωγής με την σύλληψη ατόμων που κατηγορούνται από την Αστυνομία, επεσήμανε πως "η Αστυνομία των Χανίων έκανε πάρα πολύ καλά την δουλειά της σχετικά με την υπόθεση των εμπρησμών.
"Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί δούλεψε και κατέβαλε πολλές προσπάθειες όπως και η Πυροσβεστική. Όσον αφορά τους συλληφθέντες δεν τους γνωρίζουμε, οι έρευνες συνεχίζονται".
Παράλληλα ο κ. Σταυρουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού να βοηθήσει στην αποκατάσταση των δύο κτιρίων της Συναγωγής που υπέστησαν ζημιές.
Ελευθεροτυπία

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα