Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο Δύο σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την επιβίωση των Βορειοηπειρωτών στον τόπο τους και αφορούν στις περιουσίες, κατήγγειλε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ο έπαρχος Κάτω Δερόπολης Δημήτρης Μαλιούκης.

Οι δεσμευμένες από το κομμουνιστικό καθεστώς περιουσίες, έχουν παραχωρηθεί από το κράτος, μετά την πτώση του κομμουνισμού, όχι ως ιδιοκτησίες, αλλά ως προς τη διαχείρισή τους!
Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι, όπως παρατήρησε ο κ. Μαλιούκης, σε κάποιες περιπτώσεις δεν τους δίνεται ούτε η διαχείριση! Συγκεκριμένα ανέφερε ότι...

«βασικό πρόβλημα είναι αυτό των περιουσιών τις οποίες το κράτος δεν έχει μεταβιβάσει πλήρως στην Επαρχία αλλά μας τις έχει παραχωρήσει μόνο ως προς τη διαχείριση. Επίσης δεν μας επιστρέφονται έστω και ως διαχείριση κάποιες εκτάσεις που έχουν δοθεί σε αλλοεθνείς ιδιοκτήτες με πλαστά χαρτιά».
Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για το θέμα του τεκέ στη Βραχογοραντζή καθώς και αυτό στα όρια Δερβιτσάνης – Λαζαρατίου. Και για τις δύο υποθέσεις η Επαρχία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Στην περίπτωση της Δερβιτσάνης δεν δικαιωθήκαμε στην πρώτη εκδίκαση και καταφύγαμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου περιμένουμε την απόφαση, ενώ στην υπόθεση του τεκέ είμαστε στο στάδιο της συγκέντρωσης όλων των απαραίτητων εγγράφων».
Πραγματικά, είναι εξωφρενικό και ακατανόητο εν έτει 2010 ο πολίτης να μην δικαιούται την περιουσία που του ανήκει! Αυτή η πρωτοτυπία χαρακτηρίζει την Αλβανία…
TTT

Εξάλλου στην περιοχή της Κάτω Δερόπολης απέμειναν δύο μόνο σχολεία, σημείωσε ο Έπαρχος Κάτω Δερόπολης, αυτά της Δερβιτσάνης και της Φράστανης.
Το πρώτο μάλιστα θα ανακαινιστεί με επένδυση του αλβανικού κράτους και θα έχει καλύτερες προδιαγραφές από την επόμενη σχολική χρονιά.

Πηγή Πρωϊνός Λόγος

AΠΟ http://epirus-ellas.blogspot.com/2010/04/blog-post_364.html

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα