Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Πρώτη τ’ Απρίλη. Κάποια παλληκάρια δεν έχουν διάθεση για αστεϊσμούς. Κινούμενοι υπό την προστασία της νυκτός πλησιάζουν αθορύβως τον στόχο τους. Τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ένας εκκωφαντικός κρότος ακούγεται ταράζοντας τον ύπνο των συμβιβασμένων και των άγγλων κατακτητών. Το πρώτο, το δύσκολο, έχει γίνει βήμα. Η πρώτη παράγραφος στο βιβλίο της εποποιίας της Ε.Ο.Κ.Α. είναι γεγονός.

 

Επί πέντε συναπτά έτη μία χούφτα Έλληνες, επικεφαλής των οποίων είναι ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας-Διγενής, με υποτυπώδη εξοπλισμό πολεμούν ως ίσος προς ίσον τον βάρβαρο κατακτητή και κατορθώνουν να γονατίσουν μία ολόκληρη αυτοκρατορία. Στόχος τους είναι ένας και μοναδικός. Η Ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Ένα και το σύνθημα: ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ! Οι αιωνίως ανθέλληνες άγγλοι μεταχειρίζονται πολλές μεθόδους ώστε να κάμψουν το ηθικό των αγωνιστών. Υποσχέσεις και απειλές, χρήματα και βασανιστήρια. Φευ! Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι απέναντι τους έχουν Έλληνες. Η απάντηση του ήρωος Κυριάκου Μάτση στον δυνάστη Χάρντινγκ, όταν ο δεύτερος προσπάθησε να τον εξαγοράσει προσφέροντας του πακτωλό χρημάτων, «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα αλλά περί αρετής», η οποία εγράφη στις χρυσές δέλτους της παγκοσμίου ιστορίας, εμπεριέχει όλην τη ζωντάνια του αθάνατου ελληνικού πνεύματος.

 

Οι ήρωες δεν αγοράζονται. Τα Φυλακισμένα Μνήματα, η τελευταία επίγεια κατοικία των επίλεκτων της Ε.Ο.Κ.Α. θα μαρτυρεί, όσο συνεχίζει η γη να περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, αυτή την αλήθεια. Αγοράζονται, όμως, οι ματαιόδοξοι προδότες. Εύκολο για αυτούς το ναι. Η ηγεσία των άγγλων δασκαλεμένη από τους σοφούς της φυλής της, όχι της αγγλικής…, έχει έτοιμο το εναλλακτικό σχέδιο. Καραμανλής, Μακάριος, ένα χαρτί, δύο υπογραφές. Με μελάνι προδίδουν το Αίμα. Θα το επαναλάβουν μερικά χρόνια αργότερα. Οι… «εθνάρχες». Οι εφήμεροι άνθρωποι, οι κουρασμένοι από την ζωή, θα αναφωνήσουν: «Χαμένες ζωές, χαμένες θυσίες, όλα χαμένα». Χαμένοι άνθρωποι!

 

Σήμερα, περικυκλωμένοι από εχθρούς, εγκαταλειμμένοι από συμμάχους, το σύνθημα Ελλάς-Κύπρος-Ένωσις είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Απομονώνοντας τους εσωτερικούς ελληνόφωνους προδότες, δεξιούς και αριστερούς, οι οποίοι λαμβάνουν διαταγές από μασονικά και άλλα σκοτεινά κέντρα απεργαζόμενοι τη συρρίκνωση ή εάν είναι δυνατόν και ολοκληρωτική εξόντωση του Ελληνισμού και στοιχιζόμενοι οπίσω των μοναδικών πολιτικών σχηματισμών που ακόμη ομιλούν περί Ενώσεως της κόρης Κύπρου μετά της μητέρας Ελλάδος- αναφέρομαι προφανώς στην Χρυσή Αυγή και στο Ε.ΛΑ.Μ.- ας ετοιμαστούμε για νέους αγώνες. Η ηττοπάθεια και ο ραγιαδισμός δεν ταιριάζουν στην ένδοξη Φυλή μας. ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ!

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

 

Μαε εστάλη μέσω εμαιλ

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα