Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Η ορολογία που χρησιμοποιεί ο κ. Χριστόφιας στο κυπριακό ταυτίζεται με την ορολογία των Άγγλων επί του θέματος. Δεν μιλούν για εισβολή και κατοχή , για εποικισμό , για εκτουρκισμό των κατεχομένων και πολιτισμική αλλοίωση . Τίποτα από όλα αυτά. Για αυτούς υπάρχει μόνο η ΔΙΑΙΡΕΣΗ της νήσου.
Η λέξη ΔΙΑΙΡΕΣΗ , το πρώτο που κάνει είναι να εισάγει μια άλλη εικόνα που καταργεί την πραγματικότητα της εισβολής και των συνεπειών της Να παραγράφει τα εγκλήματα που διεπράχθησαν τότε και που συνεχίζουν να διαπράττονται με την παρανομία της κατοχής και τελικά να αποενοχοποιεί την Τουρκία.
Στη συνέχεια, πάνω στη παραμόρφωση της πραγματικότητας έρχεται να προστεθεί η λέξη ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ για να περιγράψει την ακολουθούμενη πολιτική .
ΔΙΑΙΡΕΣΗ-ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ. Οι δύο όροι που παραμορφώνουν την ιστορική αλήθεια και εισάγουν την πολιτική της υποταγής στα σχέδια και τις ορέξεις των τούρκων και άγγλων κατακτητών.

 

Το δεύτερο βήμα της αγγλο-χριστοφιακής προπαγάνδας, εστιάζει στη περίοδο 1963-1974. Αφού αποενοχοποιούν την Τουρκία μένει να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσουν όλες τις ευθύνες. Οι κατά καιρούς αναφορές του Χριστόφια στα «εγκλήματα» που κάναμε και θα πληρώσουμε έχουν ως σκοπό τους την φόρτωση των ευθυνών του κυπριακού στη παράταξη που έδωσε αγώνες για την ελευθερία της Κύπρου και την ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα. Έτσι φαίνεται πως δεν είναι καθόλου τυχαία η ερώτηση του φιλότουρκου λόρδου Κεν Μαγγίνις για το «εάν η Βρετανική Κυβέρνηση, μετά τη σύλληψη του στρατιωτικού διοικητή των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς, «θα υποστηρίξει την ανάληψη δράσης για την παρουσίαση στη δικαιοσύνη των υπευθύνων για παρόμοια εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Κύπρο κατά την περίοδο 1963- 1974».
Οι άγγλοι φονιάδες και οι προσκυνημένοι συνεργάτες τους ετοιμάζονται να κτυπήσουν για άλλη μια φορά την εθνική παράταξη της Κύπρου . Για τούτο φροντίζουν να την έχουν διασπασμένη και υποταγμένη στα κόμματα του αγγλόδουλου κατεστημένου , ώστε να μην μπορέσει να αντισταθεί στον επερχόμενο διωγμό.
Τα πράγματα μιλούν από μόνα τους και δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κανείς ότι εάν πετύχουν να επιβάλουν τη λύση της ομοσπονδίας θα ακολουθήσει εξοντωτική δίωξη κάθε έλληνα εθνικιστή στη Κύπρο που θα ολοκληρωθεί με τον ολοκληρωτικό αφελληνισμό και την επιβολή μιας νέας υβριδικής ταυτότητας.
Έλληνες , ξυπνήστε όσο είναι καιρός και ετοιμαστείτε για μάχη.
Λουκάς Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ

http://edikcyprus.blogspot.com

http://esxatianasxesi.blogspot.com

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα