Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Tου “Αλιέως”
Ελάχιστες, μηδενικές πιθανότητες δίνονται πλέον στην αγορά για να αποφύγει την ολοκληρωτική ΄΄κρατικοποίηση΄΄ η Εθνική.

Πλέον το ΤΧΣ φαίνεται, πως περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τον όμιλο της Εθνικής με τις πλούσιες θυγατρικές του. Και βεβαίως οι ευρισκόμενοι οπίσω του Ταμείου, που απ΄ ότι αναδεικνύεται σταδιακά είχαν σχεδιάσει πολύ μεθοδικά την ΄΄άλωση΄΄ του κάστρου.

Φιλότιμες αν και απέλπιδες οι προσπάθειες της διοίκησης Τουρκολιά να σώσει τα..άσωστα, οι παραινέσεις προς Εθνικάριους ακούγονται περισσότερο σαν εμψύχωση του Παλαιολόγου, πριν την κατάληψη της Κερκόπορτας. Προσπάθειες, που προφανώς δεν ακυρώνουν τα ουσιώδη λάθη του ίδιου του Αλεξ. Τουρκολιά και των συνεργατών του. Ο ίδιος ο Μεσσήνιος θεώρησε, εσφαλμένα πως έχοντας τις πλάτες του προσωπικού του φίλου Αντ. Σαμαρά θα μπορούσε να παίξει εν ου παικτοίς. Υποτίμησε την διαγκωνιζόμενη- από τον ίδιο- ομάδα εμπειρότατων παραγόντων της Eurobank (όπως και να το κάνουμε τόσο ο Ν. Νανόπουλος όσο κυρίως ο Νικ. Καραμούζης είναι μεγάλα παιδιά...), δεν προσμέτρησε σωστά τον ρόλο Λάτση, ενώ συν τοις άλλοις διέπραξε 2-4 σφάλματα τακτικής από αυτά που δεν γίνονται ούτε από πρωτοετή σκακιστή.

Εμείς εδώ στον lobbystas.gr, παρά την συμπάθεια με την οποία είδαμε την έξοδο Ταμβακάκη και τον διορισμό Τουρκολιά εξ΄αρχής φωνάζαμε πως βασική επιδίωξη των δανειστών είναι η ΄΄εκβιαστική΄΄ εκχώρηση της Finansbank και η εκποίηση εκείνων των θυγατρικών στα Βαλκάνια που ΄όρέγονται΄΄ οι ΄΄σύμμαχοι΄
΄.
Ωστόσο ο Αλεξ. Τουρκολιάς δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή σε ουσιώδεις λεπτομέρειες. Την αποχώρηση του Σπ. Λάτση από την Eurobank πέρυσι τον Ιούλιο με μέθοδο που τον έσωσε από 2,2-2,5 δις ευρώ, την απόκτηση του 11,5% της Εθνικής από τα μέλη της οικογένειας του. Την τοποθέτηση στην τριανδρία της ΕΤΕ, του Π. Χριστοδούλου, με την υπογραφή του οποίου (ΟΔΔΗΧ) δόθηκε- και τυπικά- το πράσινο φως στο καταστροφικό για τις τράπεζες- κυρίως όμως για την Εθνική- PSI plus.

Συν τω χρόνω τόσο ο Αλεξ. Τουρκολιάς όσο ο πρωθυπουργός θα συνειδητοποιήσουν (εάν δεν έχουν ήδη αρχίσει να...ψυλλιάζονται) τι παιχνίδι παίχτηκε πίσω από τις πλάτες τους, ποιοί χρησιμοποιήθηκαν σαν λαφυραγωγοί, τον λαθεμένο χειρισμό στην χαριστική προς τον Λάτση απεμπλοκή του από το ΄΄κουφάρι΄΄ της Eurobank. Εννέα μήνες μετά την αποχώρηση Λάτση από την Eurobank και με την Εθνική να αναλώνεται για σχεδόν επτά μήνες, στο πως θα διασώσει το ΄΄κουφάρι΄΄ της ιδιωτικής τράπεζας το τέλος έρχεται νομοτελειακά.

Ομως ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Carthago delenda est. Η ΄΄άλωση΄΄ της Εθνικής είτε αρέσει είτε δεν αρέσει θα γίνει επί

πρωθυπουργίας Σαμαρά και επί προεδρίας του προσωπικού του φίλου-απόλυτης επιλογής του.

σ.σ. κάποια στιγμή θα πρέπει να γραφτεί η διαδρομή της Eurobank, πως αφέθηκε να ΄΄γιγαντωθεί΄΄ μέσω της Τράπεζας Κρήτης, της εξαγοράς της Αθηνών ( με το απίστευτο χρηματιστηριακό παιχνίδι, που δεν ξεχνιέται εύκολα), την σφήνα στην παλιά Εργασίας του αείμνηστου Καψάσκη μέσω της οικογένειας Εφραίμογλου, την συμφωνία με Κοντομηνά για την Interbank και τόσα άλλα. Κυρίως δε, το πως αφέθηκε ανεξέλεγκτα να ακολουθήσει την επιθετικότατη, επεκτατικότατη πολιτική επέκτασης όχι μόνο στην εγχώρια όσα κυρίως στις αγορές της Ν.Α Ευρώπης.

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα