Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Τέλος στο κατασκευαστικό «θρίλερ» στο πέταλο του Μαλιακού κόλπου επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Στ. Καλογιάννης υπέγραψε την υποκατάσταση της...

 υπαχθείσης στο άρθρο 99, ΑΤΤΙΚΑΤ με την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ (Μπόμπολας, Κάμπας), η οποία θα αναλάβει να ολοκληρώσει το πολύπαθο έργο.Σημειωτέον ότι στο πέταλο του Μαλιακού, η ανακατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2007 έναντι 800 εκατ. ευρώ, έχουν ...χάσει τη ζωή του εκατοντάδες άνθρωποι, καθώς επρόκειτο για αυτοκινητόδρομο, απαράδεκτο και επικίνδυνο για εθνική οδό ταχείας κυκλοφορίας.


Η κοινοπραξία θα «τρέξει» το έργο «Κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου με τα συνοδά του έργα στο τμήμα: Αρχή ανισόπεδου κόμβου Αγ. Μαρίνας Στυλίδας - Αρχή ανισόπεδου κόμβου Ραχών του Άξονα ΠΑΘΕ».
Η ΑΤΤΙΚΑΤ, η οποία ήταν ο ανάδοχος του έργου έχει κηρυχθεί έκπτωτη από τη σύμβαση και υπέβαλε αίτηση, με την οποία ζητούσε να υποκατασταθεί στην εκτέλεση του υπολειπόμενου έργου από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ Α.Ε, «γεγονός που αποδέχθηκαν οι δύο υποκατάστατες εταιρείες», σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης.


Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η υποκατάσταση επιβάλλεται για το συμφέρον του έργου, αφού ο ανάδοχος βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να περαιώσει το έργο, υπαγόμενος ήδη στο καθεστώς του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα».


Σύμφωνα με το υπουργείο, η υποκατάσταση της ΑΤΤΙΚΑΤ «θα γίνει με τις τιμές και τους όρους της αρχικής σύμβασης, συνεπώς δεν θα προκύψει αυξημένο κόστος για τη συνέχιση των υπολειπομένων εργασιών ενώ θα επιτρέψει την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου».


Οι υπολειπόμενες εργασίες του έργου, για την ολοκλήρωση των οποίων δόθηκε παράταση προθεσμίας 18 μηνών, αφορούν χωματουργικές και τεχνικές εργασίες επί του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ στο δίκτυο των παράπλευρων οδών και σε ορισμένους κόμβους, οδοστρωσία, ασφαλτικά, εργασίες σήμανσης και ασφάλειας, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και έργα πρασίνου.


Η αρχική σύμβαση κατασκευής του έργου (2007) ανερχόταν σε 103,3 εκατ. ευρώ, όμως με τους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες (2009) έφτασε τα 152,6 εκατ. ευρώ. Οι υπολειπόμενες εργασίες έχουν προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ.

Ελεύθερη Σκέψη

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα