Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Υπόψη κυρίου Π/Θ και Υπουργού Οικονομικών

 

Διαβάζοντας αυτές τις μέρες πολλά για το υπερβολικό κόστος συντήρησης του σημερινού, αποτυχημένου κατά γενική ομολογία, πολιτικού συστήματος (..η ποιό ακριβή γλάστρα της Ευρώπης, κόστος λειτουργίας γραφείων αντιπροέδρων, υπουργού επικρατείας, εκατοντάδες σύμβουλοι υπουργών, προνόμια Βουλευτών, κλπ, υπάρχουν όλα τα δημοσιεύματα)   Βλέποντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση (megaΤον τίτλο ενός νεαρού : Α. Τόλκας,  Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό!!!!  Ναι καλά διαβάσατε.. Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό!!!,

Την δημοσκόπηση ότι το 61% θεωρεί τον ΚΑΝΕΝΑ ως καταλληλότερο για Πρωθυπουργό,

Μελετώντας τον προϋπολογισμό του 2010, πικράθηκα.. και αποφάσισα να γράψω την παρούσα ανοικτή επιστολή – πρόταση για την επιβολή νέων μέτρων για τη σωτηρία της Ελλάδας…. Κύριοι, του Υπουργείου Οικονομικών και της Κυβέρνησης γενικώτερα:  μια χρεοκοπημένη χώρα που ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παίρνει περί τις 160.000 ευρώ παραπάνω ετησίως από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και σχεδόν τα διπλάσια από τους βασιλιάδες της Ευρώπης (σύμφωνα με διαθέσιμα δημοσιεύματα) αποτελεί κοροϊδία να συνεχίζει στην παρούσα δυσμενή κατάσταση στη θέση του. 

 
Είναι τουλάχιστον πρόκληση να υπάρχουν δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, υπουργός επικρατείας, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ στον Πρωθυπουργό, εκατοντάδες σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, 16 Υπουργεία και 300 Βουλευτές… 
Καταργείστε λοιπόν άμεσα όλες τις άχρηστες υπηρεσίες, μειώστε τα Υπουργεία,  τους Βουλευτές και όλες τις περιττές δαπάνες.

Μπορείτε, έστω και τώρα, να φανείτε γενναίοι μελετώντας τον προϋπολογισμό και καταργώντας τα περιττά και κυρίως σταματώντας να βάζετε το χέρι σας στην τσέπη των Ελλήνων Πολιτών.
 
Ενδεικτικά θα προσπαθήσω με τα παρακάτω να σας βοηθήσω πώς να ξεκινήσετε να επιβάλλετε …νέα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας…   
 
Πρόεδρος Δημοκρατίας
 
Να του χορηγείται μόνο η βουλευτική του σύνταξη. ( αν δεν του αρέσει αναλαμβάνω εγώ μόνο με την σύνταξή μου και θα βάλω τα δυνατά μου να είμαι καλύτερος από αυτόν… υπόψη ότι δεν έχω υποχρεώσεις να στέλνω χρήματα στο εξωτερικό…)
 
Να περικοπούν όλες οι περιττές δαπάνες και οποσδήποτε οι παρακάτω αμοιβές  του Προέδρου, οι οποίες ενδεικτικά στον  προϋπολογισμό του 2010  ήταν:
  
1.190.000 ευρώ ως “βασικό μισθό”
   653.000 ευρώ ως προεδρική χορηγία, βουλευτικές αποζημιώσεις, κλπ...
   280.000 ευρώ ως “χορηγία Προέδρου της Δημοκρατίας”      
     93.000 ευρώ ως “έξοδα παραστάσεως”
     31.000 ευρώ ως...“οικογενειακή παροχή”
     14.000 ευρώ ως “επίδομα θέσης ευθύνης” εδώ γελάνε...
       3.000 ευρώ ως “επίδομα χρόνου υπηρεσίας”
Σύνολο: 2.264.000  ευρώ!!!!, δηλαδή 315 λιγότεροι απολυμένοι των 600 ευρώ!!!
 
Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης
Αν δεν θέλετε να τους καταργήσετε κόψτε τους τις χορηγίες για τα πολιτικά τους γραφεία τα οποία μας στοιχίζουν περί τα 3.000.000 ευρώ ετησίως (ΦΕΚ, τεύχος Β΄Αρ. 1763, 4/8/11 για Βενιζέλο, ΦΕΚ Β΄2316, 30/10/09 για Πάγκαλο)…
 
Βουλευτές
Αν επιμένετε να μη μειώσετε τον αριθμό των Βουλευτών, τουλάχιστον κάντε κάτι βρε παλληκαράκια.. σαν πολλά δεν σας φαίνονται τα παρακάτω που κυκλοφορούν στην Ελληνική Κοινωνία την οποία ξεζουμίζετε με τα μέχρι τώρα δυσβάστακτα μέτρα και συνεχώς την εξαθλιώνετε?
   
1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα...
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο (εμείς δηλαδή...).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ...
Υπουργεία 
Αν δεν θέλετε να συγχωνεύσετε / καταργήσετε μερικά, τουλάχιστον περικόψτε τις δαπάνες.
Ενδεικτικά:
ΥΠΕΞ, καταργήστε όλες τις Πρεσβείες στις χώρες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης… στέλνοντας έτσι και το σωστό μήνυμα προς του Ευρωπαίους εταίρους μας…  είναι περιττό σε μια ένωση οι χώρες να ανταλλάσουν διπλωματικές υπηρεσίες στο σημερινό υπάρχον επίπεδο!!
 
ΥΠΑΜ, άμεση επιστροφή τμημάτων από Αφγανιστάν,   σωστή αναδιοργάνωση και δημιουργία συγχρόνων αξιόπιστων, δυνατών και ευέλικτων Ενόπλων Δυνάμεων για την απόλυτη διασφάλιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Εδαφικής Ακεραιότητας.
 
Θέλετε κι άλλα για να καταλάβετε. και να αντιδράσετε προς την σωστή κατεύθυνση; 

Είμαι στη διάθεσή σας.

Ματθαίος Σκούρας

ΥΓ. Το παρόν μήνυμα αποστέλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που υπάρχει στη στήλη "επικοινωνία" του Υπουργείου Οικονομικών (http://www.minfin.gr) και στην ιστοσελίδα του Π/Θ (http://www.papandreou.gr)
Πηγή