Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Συμβόλαια στρατιωτικού εξοπλισμού φαίνεται πως τάζουν σε γερμανικές εταιρείες οι ελληνικές αρχές προκειμένου να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση του δανείου σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και μάλιστα, για τον αρθρογράφο, το Βερολίνο έχει μια ευκαιρία όχι μόνο να επωφεληθεί αλλά και να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εφημερίδα επικαλείται παράγοντα στην Αθήνα , ο οποίος βρίσκεται μονίμως κοντά στις συζητήσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα και καταγράφει τα λόγια του πως «Εάν δοθεί η επόμενη δόση, υπάρχει πραγματικό ενδεχόμενο να υπογραφούν νέα συμβόλαια … »

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι Ελλάδα και Πορτογαλία (οι πιο επικίνδυνες για κατάρρευση χώρες  στην Ευρώπη δηλαδή) είναι οι καλύτεροι πελάτες, αγοράζοντας στρατιωτικό εξοπλισμό σχεδόν αποκλειστικά από τις γερμανικές εταιρείες και, συνεπώς, από αυτή την κατάσταση η μεγάλη κερδισμένη θα είναι η γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία.

Στο άρθρο , μάλιστα, καταγράφεται με τρόπο κυνικό ότι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται υπό διάλυση με τους γιατρούς και τους δημοσίους υπαλλήλους να απεργούν και τα βιβλία στα σχολεία να βρίσκονται υπό εξαφάνιση τα πακέτα μέτρων «έχουν προσπεράσει σχεδόν δίχως ίχνη το στρατό και τους εξοπλισμούς».

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπεται μείωση μόνο 0,2 για τους εξοπλισμούς, συνεπώς, «Εάν εκταμιευτεί τον Μάρτιο η επόμενη δόση των 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να συναφθούν νέα συμβόλαια, ακόμη και ένα περισσέψει ένα δισεκατομμύριο, αφού μπορεί να υπάρξει δεσμευτική παραγγελία για ένα Eurofighter ή μία φρεγάτα».

Ωραία πράγματα...

Και εάν αναρωτιέστε με ποίο δικαίωμα οι Γερμανοί φθάνουν σε τέτοια εξωφρενικά συμπεράσματα και κάνουν μπίζνες μέσω του Τύπου, η ίδια η εφημερίδα επικαλείται πρόσφατες δηλώσεις του πλέον αρμόδιου Έλληνα αξιωματούχου, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ο οποίος δήλωνε «Είτε το θέλουμε είτε όχι, η Ελλάδα υποχρεούται να διαθέτει ισχυρό στρατό» και ο αρθρογράφος επισημαίνει «Ο Δημήτρης Δρούτσας δεν φαίνεται να φοβάται αντιρρήσεις από τον ελληνικό πληθυσμό, καθώς ο ελληνικός στρατιωτικός τομέας υπόσχεται ασφάλεια, αλλά και θέσεις εργασίας».

Καταλάβατε  ;

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα