Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ξαφνικά μετά από 20 χρόνια, ξαναθυμήθηκαν στον ΟΗΕ  να εκδώσουν ψήφισμα για την σφαγή 8.000  Μουσουλμάνων από Σέρβους παραστρατιωτικούς στην διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας στην Σρεμπρένιτσα. Καταδικαστέα η πράξη της στυγνής εκτέλεσης από Σέρβους τόσων χιλιάδων αθώων ανθρώπων, αναμφισβήτητα. Η  χρονική στιγμή όμως  που επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, εγείρει πολλά και μεγάλα ερωτηματικά . Πιέζουν οι ΗΠΑ  και η ΕΕ, την Σερβία να  μεταπηδήσει ολοκληρωτικά στο δυτικό στρατόπεδο και να μην «  το παίζει δίπορτο», ( Ρωσία και ΗΠΑ).       

«Η Σερβία δεν κατανοεί ούτε το νόημα, ούτε τον στόχο του κειμένου της απόφασης για την βοσνιακή πόλη Σρεμπρένιτσα, και την επικείμενη εμφάνιση ψηφίσματος , το οποίο θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στην σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων, και επίσης θα μπορούσε να προκαλέσει την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Σερβία», αναφέρεται στην επιστολή την οποία απέστειλε το Βελιγράδι προς στις χώρες που αποτελούν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, αναφέρει σερβικό δημοσίευμα.

Ετοιμάζεται η νέα τάξη πραγμάτων να αλλάξει την δομή της Σερβίας , αλλά και της Ελλάδος. Δεν τους φτάνει να φτωχύνουν οι χώρες αυτές , αλλά πρέπει και να αλλοιωθούν από  μουσουλμάνους μετανάστες,  ακόμη και  «δια πυρός και σιδήρου» εάν απαιτηθεί.   

Εξαιτίας του σχεδίου απόφασης για τη Σρεμπρένιτσα, το οποίο συνέταξε η Μεγάλη Βρετανία, ενδεχομένως να πυροδοτηθούν εντάσεις με  εξτρεμιστές Μουσουλμάνους μέσα στην ίδια την Βοσνία.

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι η Σερβία αποτίει φόρο τιμής στα θύματα των εχθροπραξιών στο χώρο της Πρώην Γιουγκοσλαβίας, εκφράζοντας και η ίδια την ισχυρή και ακλόνητη πεποίθηση, ότι δεν πρέπει να λησμονηθούν τα γεγονότα αυτά του παρελθόντος , αλλά  πρέπει να στραφούμε προς τη συμφιλίωση και την ανάπτυξη περιφερειακής συνεργασίας και σχέσεων καλής γειτονίας.

Στην επιστολή τονίζεται ότι η κληρονομιά του παρελθόντος δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο  για την ανάπτυξη κοινού μέλλοντος των χωρών της περιοχής. «Ακριβώς έχοντας σαν αφετηρία το γεγονός αυτό, η Σερβία υποδέχτηκε με μεγάλη δόση έκπληξης το Σχέδιο της  απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με προτροπή της Μεγάλης Βρετανίας, με την ευκαιρία της  20ής επετείου της γενοκτονίας  στη Σρεμπρένιτσα», αναφέρεται στο κείμενο της σερβικής επιστολής.

Πάντα πίσω από όλα κρύβεται η Βρετανία και οι ΗΠΑ, ειδικά στα Βαλκάνια. Αυτή την φορά δεν ζητούν υποταγή, δεν ζητούν λιτότητα, αλλά απαιτούν τον αφανισμό. Θέλουν να αποτελειώσουν αυτό δεν πρόφτασαν οι Ναζί την περίοδο 1941-44στην περιοχή των Βαλκανίων. Τα ίδια σχέδια εμφανίζονται και πάλι με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές.

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα