Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υπογραφές κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού μαζεύει η ομοσπονδία εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών. Περισσότεροι από 1,4 εκατ. Ευρωπαίοι έχουν υπογράψει το αίτημα για δημόσιο έλεγχο της υδροδότησης και των υδάτινων πόρων.

Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 800 υπογραφές στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Κοραή και στην πλατεία Συντάγματος και γνωστοποίησε ότι συνεχίζει την εκστρατεία, την:

• Παρασκευή 10 Μαΐου στις 17:30 στις εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Σμύρνης στην κεντρική πλατεία.

• Σάββατο 11 Μαΐου στις 15:00 στις εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας απέναντι από την κεντρική εξέδρα.

• Κυριακή 12 Μαΐου στις 12:00 στις εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας απέναντι από την κεντρική εξέδρα.

• Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:30 στις εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Σμύρνης στην κεντρική πλατεία.

Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία

Η Πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού έχει ήδη μαζέψει πάνω από 1.400.000 υπογραφές. Στόχος της καμπάνιας είναι να ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα», σημειώνει στον ιστότοπό της.

Καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που να υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, και να προωθεί την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους.

«Η νομοθεσία τής ΕΕ πρέπει να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν και να παρέχουν σε όλους τους πολίτες πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού, πόσιμου νερού και σε δίκτυο αποχέτευσης», υπογραμμίζει και προτείνει:

1. Τα θεσμικά όργανα και τα κράτη-μέλη τής Ε.Ε. να είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν ύδρευση και αποχέτευση για όλους τους πολίτες.

2. Η υδροδότηση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων να αψηφούν τους «κανόνες τής εσωτερικής αγοράς» και να απαγορεύεται η απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών ύδρευσης.

3. Η Ε.Ε. να εντείνει τις προσπάθειές της για να έχουν όλοι πρόσβαση σε ύδρευση και αποχέτευση.

Όσοι επιθυμούν να συνυπογράψουν τις προτάσεις της πρωτοβουλίας, μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση, εδώ.

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα