Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Συλλογική σύμβαση εργασίας με μειώσεις -6%, 3 βάρδιες έως τις 7 το βράδυ, καταργείται το επίδομα ισολογισμού – Εμπόδιο η συμψηφιστική ρήτρα της επιχειρησιακής σύμβασης στην Εθνική
 
 
 
Σε συμφωνία παρά τις κόντρες που εκδηλώνονται για λόγους εντυπώσεων, έχουν καταλήξει η ο Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, ΟΤΟΕ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Μπορεί χθες ο εκπρόσωπος της Alpha bank κ Φιλάρετος να δήλωνε ότι για τις εμπλοκές στην συλλογική σύμβαση εργασίας  ευθύνεται η ΟΤΟΕ αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εργαζόμενοι και τράπεζες έχουν συμφωνήσει στα εξής.
1)Η συλλογική σύμβαση εργασίας που θα υπογραφεί θα περιλαμβάνει μειώσεις συνολικά στον κλάδο -6%.
2)Θεσμοθετούνται 3 βάρδιες στις τράπεζες έως τις 7 το βράδυ ενώ υπήρξε μέριμνα ώστε η τελευταία βάρδια να εργάζεται 36 ώρες την εβδομάδα.
3)Καταργείται το επίδομα ισολογισμού, ωστόσο θα υπάρξει μέριμνα ώστε υπό όρους και προϋποθέσεις να επανέλθει σε εύθετο χρόνο και εφόσον η τράπεζα βελτιώνει τα οικονομικά της μεγέθη.
4)Θα υπάρχει ρήτρα για διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά θα υπάρχει παράθυρο για εθελουσίες εξόδους.
5)Θα αναζητηθεί λύση ώστε ταμεία όπως το ΕΤΑΤ να αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις.

Γιατί ανέκυψε πρόβλημα με την Εθνική τράπεζα;

Στην επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας του 2012 οι εργαζόμενοι και ο Σύλλογος υπό τον Γιώργο Γιαννακόπουλο είχαν συμφωνήσει με την διοίκηση της Εθνικής να υπάρξει ρήτρα συμψηφισμού.
Π.χ. αν στην συλλογική σύμβαση εργασίας προταθεί μείωση αποδοχών 10% και στην επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας της Εθνικής είχε συμφωνηθεί μείωση 8% τότε επέρχεται συμψηφισμός και οι μειώσεις αποδοχών είναι όχι 18% 10% από την συλλογική και 8% από την επιχειρησιακή αλλά 10% δηλαδή προστίθεται στην επιχειρησιακή σύμβαση μόνο η διαφορά μεταξύ 10% και 8%.
Το ΤΧΣ έχει απαγορεύσει τέτοιες ρήτρες και ζητήσει όλες οι τράπεζες να εναρμονιστούν στο ίδιο καθεστώς.
Έτσι η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας αποσύρθηκε από τις συνομιλίες τραπεζιτών με την ΟΤΟΕ ζητώντας από τον σύλλογο εργαζομένων να υπαναχωρήσει από αυτή την απαίτηση.
Η εξέλιξη αυτή θα δοκιμάσει την σχέση Τουρκολιά – Γιαννακόπουλου ωστόσο το ζήτημα πρέπει να διευθετηθεί καθώς το απαιτεί το ΤΧΣ.
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή η ρήτρα θα καταργηθεί καθώς εκ των πραγμάτων το απαιτεί η Τρόικα και το εφαρμόζει το ΤΧΣ.
Δεν μπορεί η Εθνική να βρίσκεται σε άλλο καθεστώς από ότι όλος ο υπόλοιπος τραπεζικός κλάδος.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα