Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Σε δημοσίευση του ιστοτόπου euractiv με τίτλο «Οι αναδυόμενες οικονομίες εγκαταλείπουν το ευρώ και δημιουργούν τράπεζα», αναφέρεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΝΤ, το 2012 οι κεντρικές τράπεζες των αναδυομένων οικονομιών (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) πούλησαν συνολικά 45 δισ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε μείωση των συναλλαγματικών τους αποθεμάτων στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κατά 8%.

Μετά τις πωλήσεις το ευρώ αντιπροσωπεύει μόλις το 24% των συναλλαγματικών αποθεμάτων των χωρών αυτών, που είναι γνωστές ως BRICS. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο από το 2002, όταν κυκλοφόρησε το ευρώ.

Οι ηγέτες των χωρών BRICS συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε οικονομική σύνοδο στη Νότια Αφρική, από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου, και όπως μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η δημιουργία μιας δικής τους εκδοχής της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η κίνηση φέρεται να συνδέεται με την αυξανόμενη απογοήτευση που αισθάνονται οι αναδυόμενες οικονομίες σχετικά με τους χειρισμούς των παγκόσμιων οικονομικών οργάνων.

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι από μία χαλαρή πολιτική ένωση που υπήρξαν κάποτε, σήμερα οι χώρες BRICS αποτελούν σοβαρό οικονομικό συντελεστή της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και το ένα πέμπτο του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα