Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates είναι ένας πλούσιος άνθρωπος. Πολύ πλούσιος. Πάρα πολύ. Για την ακρίβεια, είναι ίσως ένας από αυτούς που θα μπορούσαν, αν ήθελαν, να φτιάξουν ένα θησαυροφυλάκιο σαν του Σκρουτζ Μακ Ντακ και να κολυμπούν ανάμεσα στα δολάρια τους.

Ο Bill Gates δεν θα κατασκευάσει ποτέ ένα τέτοιο θησαυροφυλάκιο γιατί δεν του αρέσουν τα μετρητά. Τα απεχθάνεται τόσο, που αποφάσισε......να χρηματοδοτήσει μια παγκόσμια εκστρατεία υπέρ του ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ίδρυση τη συμμαχία «Βetter than Cash» στο site της οποίας μπορεί κανείς να βρει 5 βασικά επιχειρήματα κατά των μετρητών και υπέρ της διάδοσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

1. Διαφάνεια. Μικρότερη διαφθορά και μείωση του αριθμού των κλοπών καθώς η διαδρομή των συναλλαγών μπορεί εύκολα να καταγραφεί.

2. Ασφάλεια. Το χρήμα φτάνει ακριβώς εκεί που ήταν ο προορισμός του.

3. Χρηματοπιστωτική ενσωμάτωση. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές είναι ένας τρόπος για ανθρώπους που δεν έχουν καμία εμπειρία τραπεζικών συναλλαγών να ενσωματωθούν με τις σχετικές παρεχόμενες υπηρεσίες όπως δάνεια, λογαριασμοί αποταμίευσης κτλ.

4. Χαμηλότερο κόστος συναλλαγών. Κοστίζει συχνά παραπάνω να μεταφέρει κανείς μετρητά, καθώς είτε το κόστος των συναλλαγματικών μετατροπών είναι υψηλό είτε το κόστος μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό κοστίζει εξίσου αρκετά.

5. Διείσδυση σε νέες αγορές. Ένα πλεονέκτημα που αφορά κυρίως επενδυτές κι επιχειρηματίες, για τους οποίους θα ήταν πιο εύκολο να εμπιστευτούν τη μέθοδο των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε κάποια περιοχή όχι διάσημη για την αξιοπιστία των «χέρι με χέρι» χρηματικών συναλλαγών της.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός με τους συντελεστές του να αναφέρουν ως παράδειγμα την Κένυα της οποίας η κυβέρνηση προώθησε και στήριξε τη συγκεκριμένη μέθοδο συναλλαγών.

Ένα σχετικό ρεπορτάζ από το Business Week εδώ.

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα