Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

(μέχρι το 1923) 

Το 1666-1667 η Πανορθόδοξος Σύνοδος της Μόσχας αποφάσισε την αποδοχή των Παπικών δια απλής ομολογίας πίστεως χωρίς αναβάπτιση και ούτε αναμύρωση!

Κατά τις αρχές του 18ου αιώνος στην Άρτα μεταδίδοντο τα Άχραντα Μυστήρια στους Δυτικούς από τους Ορθοδόξους κληρικούς, αν και αυτό προκαλούσε τον σκανδαλισμό στους Ορθοδόξους πιστούς!

Το έτος 1863 Αγγλικανός κληρικός, έγινε δεκτός στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στην Σερβία, με την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας!

Ο Μητροπολίτης Μόσχας Φιλάρετος έγραψε ότι τα σχίσματα ανάμεσα στον Χριστιανισμόν «δεν φτάνουν μέχρι τους ουρανούς». Δηλαδή η αίρεση δεν χωρίζει τους Χριστιανούς από την Βασιλείαν των Ουρανών!

Το έτος 1869, κατά την κηδεία του Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσάνθου, μετέσχον εναργώς ο Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων και ένας Αγγλικανός ιερεύς!

Το έτος 1875, ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Πατρών, συνιερούργησε με τον εκεί Αγγλικανό κληρικό στο Μυστήριο του Βαπτίσματος!

Το έτος 1879 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως αποφάσισε ότι σε μεγάλη ανάγκη επιτρέπεται η Μυστηριακή επικοινωνία με τους Αρμενίους. Δηλαδή η τέλεση από Ορθόδοξο Ιερέα στους Αρμενίους των Μυστηρίων Βαπτίσματος, Γάμου και Θείας Ευχαριστίας!

Το έτος 1898 ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Γεράσιμος, επέτρεψε στους Έλληνες και Σύρους Ορθοδόξους στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, να λαμβάνουν την «Θείαν Κοινωνίαν» από Αγγλικανούς κληρικούς!

Το έτος 1902 η Πατριαρχική Εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ονομάζει τις αιρέσεις «Εκκλησίες» καθώς και «Αναδενδράδες του Χριστιανισμού»!

Το έτος 1904 η Πατριαρχική Εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρει περί των αιρετικών «...οι οποίοι τη Παναγία Τριάδι και αυτοί πιστεύοντες και τω ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού σεμνυνόμενοι, τη χάριτι του Θεού σωθήναι ελπίζουσι...»!

Το έτος 1907 τελέσθηκε στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας δοξολογία από κοινού υπό Ρώσων Ορθοδόξων και Αγγλικανών κληρικών!

Προ του 1910 ο Ρώσος Ορθόδοξος επίσκοπος Ιννοκέντιος, στην Αλάσκα της Αμερικής, συνήψε συμφωνία με τον Επισκοπαλιανό (Αγγλικανό) επίσκοπο ROW στην Αμερική, ώστε οι ιερείς και των δύο να παρέχουν αμοιβαία τα Μυστήρια στους πιστούς των δογμάτων τους. Δηλαδή οι Ορθόδοξοι στους Αγγλικανούς και οι Αγγλικανοί στους Ορθοδόξους!

Το έτος 1910 ο Σύρος Ορθόδοξος επίσκοπος του Μπρουκλύνου Ραφαήλ (Hawaweeny), επέτρεψε στους Ορθοδόξους πιστούς, με εγκύκλιό του, να δέχονται τα Μυστήρια Βαπτίσματος, Θείας Κοινωνίας, Μετανοίας και Γάμου από τους Αγγλικανούς κληρικούς! Ο ίδιος Επίσκοπος μετείχε σε Εσπερινούς Αγγλικανών φέροντας μανδύα και στεκόμενος στον θρόνο!

Το έτος 1917 συμμετείχε σε Εσπερινό Αγγλικανών ο Ελληνορθόδοξος Έξαρχος της Αμερικής, Ροδοστόλου Αλέξανδρος. Ο ίδιος Μητροπολίτης μετείχε εναργώς σε χειροτονία Αγγλικανού κληρικού στην Πενσυλβανία!

Το έτος 1918 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Αθηνών Μελέτιος Μεταξάκης, συμμετείχαν επανειλημμένως σε ακολουθίες των Αγγλικανών στον Ναό του Αγ. Παύλου, στο Λονδίνο!

Το έτος 1919 οι ηγέτες των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Αμερικής, συμμετείχαν σε ακολουθίες που τελούσαν Αγγλικανοί κληρικοί, με την ευκαιρία της «Γενικής Συνελεύσεως των Αγγλικανικών Εκκλησιών της Αμερικής»!

Το 1920 η Πατριαρχική Εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ονομάζει τις αιρέσεις «Εκκλησίες του Θεού» και

Το έτος 1920 ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Φιλάρετος, ευρισκόμενος στο Λονδίνο, ως αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο συνέδριο του Λάμπεθ, συμμετείχε σε ακολουθία που τελέσθηκε σε Αγγλικανικό ναό!

Το έτος 1920, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Δαμιανός (ο οποίος έβγαζε και το Άγιον Φως), παρέστη σε λειτουργία που τελέστηκε στον Αγγλικανικό ναό της Ιερουσαλήμ και ανέγνωσε το Ευαγγέλιο στα Ελληνικά, φορώντας άπασαν την Αρχιερατική του Στολή!

Το έτος 1921, ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας, μετείχε στην κηδεία του εκεί (στο Λονδίνο) αποθανόντος Μητροπολίτου Προύσσης Δωροθέου, διαβάζοντας μάλιστα και το Ευαγγέλιο!

Το έτος 1922, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Γερμανός, αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Λονδίνο, παρέστη φορώντας μανδύα και ποιμαντική ράβδο, σε Εσπερινό που τελέστηκε στο αβαείο του Γουεστμίνστερ!

Το 1923, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανεγνώρισε τα Μυστήρια της «Ζώσης Εκκλησίας» που αποσχίστηκε από την Εκκλησία της Ρωσίας!

Το έτος 1923, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανεγνώρισε τα «Μυστήρια» των Αγγλικανών ως έγκυρα!

Το έτος 1923, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανεγνώρισε τα «Μυστήρια» των Αγγλικανών ως έγκυρα!

 

Απο:

http://www.egolpion.com

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα