Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος από τα αναθέματα του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ κατά του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, του Λούθηρου, του Καλβίνου, όλων όσοι συμμετέχουν στους διαχριστιανικούς και διαθρησκειακούς διάλογους, τους ραβίνους, τους μουφτήδες και τους ιμάμηδες.
 
 

 

Τα αναθέματα «εξαπολύθηκαν» κατά τη διάρκεια της γιορτής της Ορθοδοξίας. Η στάση του Ιεράρχη προκάλεσε σάλο καθώς πριν από τουλάχιστον έναν αιώνα η Εκκλησία σταμάτησε την ανάγνωση των αναθεμάτων. Και ο θόρυβος έλαβε διάσταση από το γεγονός ότι στα αναθέματα του ο Μητροπολίτης Πειραιώς ενέταξε τον Πάπα, τον Μαρτίνο Λούθηρο, τους Ραβίνους και τους Ιμάμηδες οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων που συνέταξαν το λεγόμενο Συνοδικό που διαβάζεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας και αναφέρεται στην νίκη της διδασκαλίας της Εκκλησίας για τις Εικόνες και την απόρρηψη όλων των αιρετικών δοξασιών του Αρείου, Νεστορίου και άλλων που αμφισβήτησαν την είτε την θεία είτε την ανθρώπινη φύση του Χριστού.

 

Όμως από τα αναθέματα του κ. Σεραφείμ δεν γλύτωσαν ούτε οι διαχριστιανικοί και διαθρησκειακοί διάλογοι στους οποίους συμμετέχουν σχεδόν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες με πρώτες το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος.
Η κίνηση του Μητροπολίτη, όπως εκτιμούν αρχιερείς, έρχεται να προστεθεί σε σειρά ενεργειών και δηλώσεων του κατά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, των προτεσταντικών ομολογιών και των άλλων μονοθειστικών θρησκειών δημιουργώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα στην παρουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος στο διεθνές γίγνεσθαι σε μια μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή.
 
To Bήμα
 
 
 
 
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα