Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Δείτε καί: -Για πρώτη φορά στη Μόσχα συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών

Την ευθύνη για το μέλλον της ανθρώποτητας την έχουν τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι θρησκευτικοί ηγέτες.Να, γιατί όλες οι εκκλησίες του κόσμου θα πρέπει να λύνουν από κοινού τα επίκαιρα προβλήματα. Σε τέτοιο συμπέρασμα κατέληξαν οι μετέχοντες στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών, που συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα για να επεξεργαστούν ενιαίο μηχανισμό καταπολέμησης των προκλήσεων του σύγχρονου κόσμου.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών είναι σχετικά νέα οργάνωση. Ιδρύθηκε το 2002 στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Το Συμβούλιο ενώνει στις γραμμές του τους Ιουδαίους, τους Χριστιανούς, τους Μουσουλμάνους, τους Βουδιστές και τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών. Η οργάνωση αυτή συνεδριάζει στη Μόσχα για πρώτη φορά. «Μεγάλη σημασία για μας έχει το ότι όλοι μας παρευρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο Ναό του Χριστού του Σωτήρος. Βλέπουμε εδώ την αναγεννημένη και δυνατή ρωσική ορθοδοξία, την φωνή της οποίας ακούμε σήμερα όλοι μας»,- είπε ο αρχηγός της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Νορβηγίας και επίσκοπος Όσλο Γκούναρ Στόλσετ (Gunnar Stolset).

Ανάμεσα στα κεντρικά θέματα της συνεδρίασης είναι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του σημερινού ανθρώπου, καθώς επίσης και τα προβλήματα της διατήρησης των θρησκευτικών αξιών. Εδώ και μερικά χρόνια το Μοσχοβίτικο Πατριαρχείο συζητά δραστήρια όλα αυτά τα προβλήματα, καλώντας όλες τις θρησκείες σε πιο εντατικό διάλογο. Η Ρωσική Εκκλησία έχει μεγάλη πείρα κατανόησης αυτών των θεμάτων και μπορεί να την μοιραστεί με τις άλλες θρησκείες,- είπε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών Κύριλλος.

Οι μετέχοντες στη συζήτηση υπογραμμίζουν ιδιαίτερα ότι στη σύγχρονη συνείδηση υπερτερούν διάφοροι δελεασμοί του υλικού κόσμου και η καταναλωτική στάση απέναντι στη ζωή. Όλα αυτά γεννούν ψεύτικες αξίες, οι οποίες κάποτε παρουσιάζονται ως αληθινές. Ο πνευματικός παράγοντας έπαψε να δεσπόζει και οι θρησκείες βρέθηκαν στα περιθώρια της ζωής. Σαν παράδειγμα παρατέθηκε η χριστιανοφοβία, η οποία, κατά τη γνώμη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκτός από τις μουσουλμανικές χώρες έθιξε τον τελευταίο καιρό και εκείνες τις χώρες, όπου η χριστιανοσύνη πάντα ήταν παραδοσιακή θρησκεία.

Οι ηγέτες των θρησκειών πρέπει να επισημάνουν από κοινού την ανάγκη της διατήρησης της θρησκευτικής ηθικότητας, διαφορετικά ο κόσμος μπορεί να ξεχάσει την πίστη και την πνευματικότητα,- είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

- «Η πνευματική αυτοκαταστροφή σπάζει τη σύνδεση των ανθρώπων με την θρησκευτική κληρονομιά, θέτωντας υπό απειλή την επιβίωση όλου του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Καταστρέφουμε την σύνδεσή μας με τις πηγές και τις βασικές ιδέες πάνω στις οποίες διαμορφωνόταν όλος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και όλη η κουλτούρα. Εννοείται ότι δεν μπορούμε να προτείνουμε σήμερα αυτή την ιδέα στους άθεους, όμως τουλάχιστον στις θρησκευτικές κοινότητες χρειάζεται να δατηρούμε και να διαφυλάγουμε την ιδέα του απαραβίαστου των θεμελειωδών αξιών»,- υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

«Φωνή της Ρωσίας»

 

http://aktines.blogspot.com/

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα