Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 Η φτωχή υποδομή της Γάζας και η έλλειψη οικοδομικών υλικών και εξοπλισμού λόγω του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ,έχει οδηγήσει στην επιδείνωση των προβλημάτων των κακοποιημένων απο τον πόλεμο υποδομών.


Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν στην κεντρική Γάζα απο μη επεξεργασμένα λύματα αφού το Ισραήλ άνοιξε ένα φράγμα που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου που οδηγεί στην Κοιλάδα της Γάζας.


Με την άρνηση της Αιγύπτου να επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στην αποκλεισμένη περιοχή, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τα συνεργεία διάσωσης να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.


Οικογένεις στην πλημμυρισμένη περιοχή παλεύουν μέχρι τις τελευταίες πρωϊνές ώρες να περισώσουν τα υπάρχοντά τους. Κάποιοι απο τους κατοίκους της περιοχής περιέγραψαν την πλημμύρα ως μια ακόμη επίθεση του Ισραήλ και απαίτησαν Διεθνή προστασία.Το 2007 το Ισραήλ έθεσε την περιοχή κάτω απο πρωτοφανή αποκλεισμό σχεδόν σε κάθε κίνηση και παροχές μέσα και έξω απο την Λωρίδα.


Ένα επιπλέον κτύπημα στους τραυματισμένους κατοίκους της Γάζας θα υπάρξει 18ωρη διακοπή ρεύματος επειδή το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας σταμάτησε να
λειτουργεί αφότου η Αίγυπτος μπλοκάρισε την ροή του diesel μέσω υπόγειων τούνελ.


Σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος της Γάζας,το Ισραήλ συστηματικά καταστρέφει το περιβάλον της Γάζας.Την Κυριακή το πρωϊ δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν και πολλοί άνθρωποι εκτοπίστηκαν απο τις εστίες τους.Το Ισραήλ διεξήγαγε έναν πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας στα τέλη του 2009 και όχι μόνο σκότωσε 1400 ανθρώπους,αλλά κατέστρεψαν ολοσχερώς τις υποδομές της περιοχής.


Οι Παλαιστίνιοι στην Γάζα λένε οτι αισθάνονται αβοήθητοι ανάμεσα σε διεθνή απάθεια προς την κατάστασή τους,όπως ο Ισραηλινός αποκλεισμός στην Λωρίδα της Γάζας.

http://antipliroforisi.blogspot.com

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα