Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Ο πόλεμος με σκοπό τη διάβρωση της ορθόδοξης χριστιανικής αλήθειας συνεχίζεται ως τις ημέρες μας από τις διάφορες σύγχρονες αιρέσεις, όπως είναι οι Χιλιαστές-Μάρτυρες του Ιεχωβά, Αντβεντιστές της ( Έβδομης Ημέρας), η κίνηση της  Νέας Ακρόπολης, με την οποία και θα ασχοληθούμε  και πολλές άλλες. Στην παρούσα μελέτη  θα γίνει μια μικρή αναφορά για την πολύ λίγο γνωστή κίνηση-αίρεση στο ελληνικό κοινό «Νέα Ακρόπολη». Η αίρεση αυτή  όπως ερευνήσαμε στην ελάχιστη ελληνική βιβλιογραφία που υπάρχει, είναι ένας διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 55 χώρες. Οι οπαδοί της ανέρχονται στον αριθμό των 15.000 και άνω, ενώ οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της εκφράζονται σε περισσότερες από 15 γλώσσες με τα καλλίτερα λόγια για την επικίνδυνη αίρεση αντιπροσωπεύοντας με αυτόν τον τρόπο ένα πλατύ φάσμα των θρησκευτικών της πεποιθήσεων, εθνικών προελεύσεων και πολιτισμών. Στη συνέχεια γίνεται μια προσπάθεια εκθέσεως  των διάφορων στοιχείων που έχουν σχέση με την ίδρυση, την διδασκαλία και το στόχο της αίρεσης, καθώς επίσης τις κοινωνικές αντιλήψεις, τις πολιτικές απόψεις  και τις διάφορες τάξεις στις οποίες απευθύνεται και που τις αντιπροσωπεύει. 

Η «Νέα Ακρόπολη» διατηρεί 11 γραφεία στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 9 αποκαλούνται πυρήνες και τα 3 είναι βοηθητικά. Στην χώρα μας επιπλέον υπάρχουν ελάχιστες προσφυγές στη δικαιοσύνη εναντίον της αίρεσης που οι περισσότερες απασχόλησαν τα αστικά δικαστήρια. Η Οργάνωση ως επικίνδυνη που είναι βρίσκεται σε άμεση  παρακολούθηση της ευρωζώνης, για πιθανά οικονομικά εγκλήματα και για παραβίαση των νόμων περί προσωπικών δεδομένων και ατομικών ελευθεριών. Η Εκκλησία της Ελλάδος την καταχωρεί ανάμεσα στις 20 πιο επικίνδυνες αιρέσεις - οργανώσεις που δρουν στην χώρα μας,  ενώ η θέση της στη λίστα ακολουθεί  αμέσως μετά την εκκλησία της Σαϊεντολογίας. Η Οργάνωση διαθέτει επίσης διεθνείς εκδόσεις και αρκετές από αυτές στα ελληνικά με τοπικό περιεχόμενο, ενώ συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους που εκδίδουν τα περιοδικά τους, έχοντας ως  θεματολογία του ενδιαφέροντός της καθώς επίσης διατηρεί και δημοφιλή ιστοσελίδα με ανάλογο περιεχόμενο.
Σε γενικές γραμμές, η «Νέα Ακρόπολη» είναι μία «αποκρυφιστική» ομάδα που διοργανώνει διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις, κινητές μονάδες αιμοδοσίας, διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως σε νοσοκομεία για τον πονεμένο άνθρωπο, εκδίδει βιβλία, προωθεί τον εθελοντισμό και την οικολογία με προκάλυμμα την ενότητα, την ειρήνη και την αγάπη μεταξύ των προσώπων με αρχικό σκοπό το ενδιαφέρον και την προσέλκυση νέων μελών στην οργάνωση. Η προώθηση ενός Ιδεώδους παγκόσμιας συναδελφοσύνης που βασίζεται στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι ο άμεσος στόχος της αίρεσης πέρα από τις διαφορές φυλετικές, μορφωτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή φύλου σχέσεις.
Η αγάπη για τη γνώση, το σύμπαν, τη φύση και τον άνθρωπο προωθείται    μέσα από τις συγκριτικές μελέτες των διαφόρων φιλοσοφιών, θρησκειών, επιστημών και τεχνών.Η αγάπη για τη γνώση και την αλήθεια ξεκινά από την ανάγκη του καθενός να κατανοήσει τον κόσμο του και τα περί του εαυτού του.
Τα καλύτερα στοιχεία που έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος χρειάζονται ανάπτυξη, ώστε να προωθούνται για τη βελτίωσή του και την ένταξή του στη φύση και στην κοινωνία, όχι ως απλό παρατηρητή αλλά ως ενεργό πολίτη που να συμμετέχει σε ένα κόσμο που χρήζει την άμεση βελτίωση.
 
(Ίδρυση-διδασκαλία-στόχος-αντιλήψεις-πολιτικές απόψεις-διάφορες τάξεις-νέα φυλή-αγγελιαφόρος)
 
Η αιρετική αυτή οργάνωση έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό από τον Γεώργιο Α. Πλάνα το 1981 φέρουσα την ονομασία «Φιλοσοφικό Κέντρο Νέα Ακρόπολη», αλλά όμως στην ουσία επρόκειτο για την οργάνωση που είχε ιδρύσει ο Αργεντινός JorgAugelLivrangaRizzi(Αργεντινή 1957). Στην αίρεση αυτή ανήκει επίσης και μία άλλη οργάνωση έχουσα την ονομασία «Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Πρωτοποριακής Έρευνας Σέραπις» ή «Κέντρο Σέραπις».
Η διδασκαλία της αιρετικής αυτής οργάνωσης είναι ολοκληρωτικά επικίνδυνη για τον κάθε άνθρωπο. Σύμφωνα με τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, η Νέα Ακρόπολη μας λέγει πως «θέλει  να κατασκευάσει ένα Νέο Άνθρωπο, μία Νέα και καλύτερη νοοτροπία για ένα Νέο και καλύτερο για όλους Κόσμο. Ο νέος κόσμος θα γίνει αφού δημιουργηθεί ο νέος άνδρας και η νέα γυναίκα που θα αρμόζουν στην εποχή του Νέου Αιώνα», θα είναι ο «Νέος Άνθρωπος, ο αληθινός άνθρωπος».
Η οργάνωση έχει ακόμη ως στόχο της «να δημιουργήσει τη νέα φυλή, την τάξη της εξουσίας». Στη διαδικασία αυτή φθάνει κάποιος με μια σειρά ενεργειών της αυτοεξέλιξης. Υποστηρίζουν πως στο «Νέο Κόσμο» ως πολίτες αυτού, θα αναγνωριστούν μόνο όσοι κατορθώσουν να εξέλθουν από την  άρρωστη πνευματική τους «νηπιότητα». Οι ευθύνες δε που θα αναλάβουν οι πολίτες θα είναι ανάλογες με το βαθμό της εσωτερικής εξέλιξης του κάθε ατόμου.
Σύμφωνα με την αντίληψη της αιρετικής κίνησης οι λαοί διευθύνονται από τα «σιδερένια αφεντικά της ιδεολογικής κατοχής» οι οποίοι έχουν «σάπια καρδιά». Όμως μέσα από αυτή τη σαπίλα θα βλαστήσουν οι νέοι βλαστοί μιας «Νέας Εποχής». Εδώ βλέπουμε και τις επιδράσεις που δέχεται από Νέα Εποχή  η οργάνωση. Δυστυχώς όμως η ίδια δεν αποκαλύπτει προς τα έξω ποιες είναι οι αληθινές και ύπουλες προθέσεις της. Στο βιβλίο τους «Εγχειρίδιο του Οδηγητού», που είναι απόρρητο και θεωρείται ως το ευαγγέλιο της κίνησης, ο Livrangaαναφέρει: «Η προπαγάνδα πρέπει να προσφέρει εικόνα που να προσελκύει, εικόνα προσωπικής ευχαρίστησης, χωρίς να υποψιάζεται κάποιος πως οι άνθρωποι καλούνται ν’ αλλάζουν τρόπο ζωής και πως επιφορτίζονται με μεγάλες θυσίες ή προσπάθειες. Όταν δεθούν με την ομάδα, τότε μας κατανοούν και θεωρούν παράσημο τις θέσεις που προηγουμένως θα τους έφερναν φόβο». Για να φθάσουν λοιπόν οι άνθρωποι στο «Νέο Κόσμο» πρέπει να εξοντωθεί η δημοκρατία, που είναι η αράχνη και η «συνεχής πηγή δυστυχίας», δηλαδή να επικρατήσει η αναρχία. Ο «Νέος Κόσμος» θα κυβερνάται από ομάδα  «φιλοσόφων» υποστηρίζει η οργάνωση.
Σύμφωνα με το «Εγχειρίδιο του Οδηγητού», η εξουσία για να έχει επιτυχία πρέπει πάντα  να εκφράζεται από το πνεύμα της τελειοποίησης και της ολοκλήρωσης. Όσοι από τους ανθρώπους δεν κατέχονται από αυτή την επιθυμία, είναι βλάκες ή και ανόητοι Βούδες. Επιπλέον δε, όποιος δεν έχει μέσα του τη δύναμη να είναι οδηγητής των ανθρώπων, δεν πρέπει να εξοντώνεται, αλλά απεναντίας προτιμότερο είναι να γίνεται  υπηρέτης των άλλων συνανθρώπων του.
 Η αιρετική αυτή οργάνωση διαμορφώνει μέσα από τη διδασκαλία της διάφορες τάξεις, που φέρνουν την ονομασία, «Λόγοι». Έτσι λοιπόν η «τάξη της εξουσίας» αποτελείται από τους «Ανωτέρους Ανθρώπους», που οδηγούν τους «λιγότερο ικανούς». Είναι οι «κυβερνήτες» και οι «Ώριμοι πνευματικά Μύστες». Κατά την ομάδα αυτή οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους. Εκτός από την «τάξη της εξουσίας», υπάρχει και η τάξη ο «Λόγος» των «γυναικείων ταγμάτων». Στην κίνηση το αρσενικό είναι το σύμβολο που πάντα εξουσιάζει. Τέλος μια τρίτη «τάξη» είναι οι ταξιαρχίες των εργατών.      
Αυτή η ρατσιστική οργάνωση δεν έχει πρόβλημα να εμφανίζεται προς τα έξω με νομοταγές προσωπείο, να προβάλλεται ως φλογερός υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών θεσμών. Όμως η πραγματική θέση και αξιολόγηση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών φαίνεται καθαρά στα έντυπά της που κυκλοφορεί και τα οποία  δεν διανέμονται στο ευρύτερο κοινό: Στην κορυφή του «Νέου Κράτους» θα είναι ο «Ένας», ο «περισσότερο δυνατός και έξυπνος». Το δημοκρατικό σύστημα  θα πάψει να υπάρχει, γιατί αυτό κυριαρχεί και ευδοκιμεί μόνο στους λαούς που βρίσκονται σε «υπεράνθρωπη κατάσταση». Εδώ έχουμε ένα επηρεασμό από τον υπεράνθρωπο του Νίτσε. Είναι ο «Αγγελιαφόρος της Νέας Ακρόπολης», εκείνος που διακηρύσσει: «εγώ είμαι ο σπόρος, ο άνθρωπος του 21ου αιώνα είναι ο σπόρος…». Είναι ο πρόδρομος και ο Αγγελιαφόρος. Οι σπόροι δεν αναπτύσσονται πάνω σε πέτρες. Γι’ αυτό είμαι εδώ να τους συνδράμω.
Για να επιβληθεί το νέο σύστημα που διακηρύσσει η κίνηση πρέπει να γκρεμιστούν όλα τα παλιά συστήματα. Γι’ αυτό και ο «Αγγελιοφόρος» θεωρείται «καταστροφέας των ειδώλων». Μπροστά στην «καταιγίδα της νέας ζωής και των καινούργιων ιδεών», θα παραμερισθούν «οι δυνάμεις της σιγής».
Η αίρεση διατηρεί και ένα «Σώμα Ασφαλείας» (Corp de Securite), το οποίο είναι υπεύθηνο για την «εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια» της οργάνωσης   φροντίζοντας για την ασφάλεια μέσα στην ομάδα και για τη στεγανοποίησή της προς τα έξω. Οι εκδηλώσεις του «σώματος» αυτού λειτουργούν με τη μορφή  προγράμματος «αγωνιστικής σχολής», όπως π.χ. οι πολεμικές τέχνες του Τζούντο, καράτε και άλλα. Στο εξώφυλλο του Δελτίου του Corp de Securite δημοσιεύεται η ακόλουθη παράσταση: Νεαρός άνδρας με περιβραχιόνιο και σκούφο, με το ένα πόδι γονατιστός, υψώνει το δεξί βραχίονα μπροστά στο έμβλημα της Νέας Ακρόπολης, που περιβάλλεται από τον ήλιο. Είναι ένας αετός, που στεφανώνεται από πυρσό, ένα φτερό και διπλός πέλεκυς. «Είμαστε το έμβρυο», λέει η κίνηση, αλλά, προσθέτει: «Το Σώμα Ασφαλείας θα είναι μία μέρα ένας μεγάλος στρατός, μια μεγάλη δύναμη», όπως φιλοδοξούμε και πιστεύουμε, επισημαίνουν τα στελέχη της οργάνωσης.
 
Το σύμβολο της Νέας Ακρόπολης
Κοιτώντας κανείς το σύμβολο της Νέας Ακρόπολης στις ιστοσελίδες της, παρατηρεί ότι είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που και τα δυο γράμματα, το Ν και το Α  να μοιάζουν ίδια. Συνεπώς για κάποιο ιδιαίτερο λόγο που οι ίδιοι τους τον γνωρίζουν επελέγη το συγκεκριμένο μοτίβο. Είναι όμως φανερό ότι οι σχεδιαστές, προτίμησαν να αλλοιώσουν τα Ν και Α, σε τέτοιο σημείο που δύσκολα αναγνωρίζονται (ειδικά το Ν). Προσπάθησαν  εντέχνως  να εστιάζει το μάτι σε μια κοινή φόρμα, έχοντας υπ’ όψιν μας τις θεωρητικές – αποκρυφιστικές απόψεις της οργάνωσης, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν επιλέγουν τυχαία τα σύμβολά τους.
 
Το σύμβολο της Νέας Ακρόπολης :
 
 
Μία περίεργη σύμπτωση είναι ότι αυτή η μορφή είναι σχεδόν ίδια με το πρώτο εβραϊκό γράμμα Aleph(το αντίστοιχο του δικού μας Άλφα). Το Alephστον εβραϊκό μυστικισμό αντιπροσωπεύει την ενότητα του Θεού. Έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία και χρησιμοποιείται από τους καμπαλιστές ως μαγικό σύμβολο.
 
Η ομοιότητα του συμβόλου με το πρώτο εβραϊκό γράμμα Aleph:       
                                               
 

Επίσης μπορεί να διαπιστωθεί ότι μόνο το Aleph(Άλφα) είναι σχεδόν ίδιο με το σύμβολο της Νέας Ακρόπολης. Τα υπόλοιπα γράμματα έχουν εντελώς άλλες μορφές.
 
Τρόπος δράσης της οργάνωσης
 
Οι τρόποι δράσης τέτοιων ψευδοθρησκευτικών ομάδων και κινημάτων είναι πολλοί και ποικίλοι. Αυτοί εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία των ανθρώπων για σωματική και ψυχική υγεία προσφέροντας «υγεία» και «μακροζωία» με ειδικά θεραπευτικά προγράμματα. Υπόσχονται συγχρόνως βελτίωση της προσωπικότητας μέσω της αυτογνωσίας, αγαθή γνώση και καλύτερη ποιότητα ζωής. Προσφέρουν πρακτικές «αυτογνωσίας» και «αυτοθεραπείας» με καλυπτόμενες τις προθέσεις τους. Με προπέτασμα πάντα την υγεία καλύπτουν σχεδόν όλους τους τομείς δραστηριότητας παγιδεύοντας τους ανθρώπους. Στόχος των αποκρυφιστικών οργανώσεων είναι η  διάβρωση και εξαφάνιση των αξιών τόσο στην πνευματική, όσο και στην οικογενειακή – κοινωνική ζωή. Οργανώσεις όπως και η «Νέα Ακρόπολη» ελέγχουν τομείς του βίου, μέσω  της οικολογίας, της μουσικής, του χορού, διεισδύοντας στα φροντιστήρια, στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα ΜΜΕ.     
      Επιπρόσθετα εισχωρούν σε χώρους της Πολιτικής, των Πανεπιστημίων, των ενόπλων δυνάμεων κ. α. παγιδεύοντας γνωστές-επώνυμες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου, εμφανίζοντας τους στα επίσημα δελτία τους, με το πρόσχημα ότι  είναι μέλη της κίνησης αυτής. Οι διάφορες οργανώσεις που πληθαίνουν στη χώρα μας, κατόρθωσαν να διαβρώσουν παράγοντες του κοινωνικού και πολιτικού βίου,  διεισδύοντας ακόμη  και μέσα στα υπουργεία, παγιδεύοντας με μυστηριώδη τρόπο τις διάφορες κρατικές υπηρεσίες και τα κέντρα αυτοδιοίκησης. Ο μεγαλύτερος επηρεασμός των οργανώσεων αυτών γίνεται με την αθρόα  κυκλοφορία των αποκρυφιστικών περιοδικών προσπαθώντας μέσα από  αυτά να επηρεάσουν το πλήθος των ανθρώπων. Όπως μας είναι γνωστό οι αποκρυφιστικές αυτές ομάδες προσεταιρίζονται δημόσιους φορείς, επιδιώκοντας να έχουν συνεργασία με δήμους και κοινότητες, όπως κάμνει και το «Πανελλήνιο Κέντρο Γνωστικών Σπουδών», και ο «Όμιλος Μελετών».
Οι οργανώσεις υπόσχονται με βεβαιότητα στους οπαδούς τους ότι θα γίνουν στελέχη ικανά για να συγκροτήσουν τη «Νέα Φυλή», η οποία θα επιβιώσει μίας ολικής καταστροφής του πλανήτη.
Κάθε οργάνωση διεκδικεί για τον εαυτό της την απολυτότητα και μοναδικότητα. Θεωρεί τον εαυτόν της ως  τη «μόνη αγία οργάνωση» με τάση να βλέπουν τους άλλους υπό το κράτος του διαβόλου. Έτσι τρομοκρατούν τους οπαδούς τους. Οι οργανώσεις δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Η κάθε μια έχει τις δικές της ολοκληρωτικές τάσεις. Κανένας ολοκληρωτισμός δεν ανέχεται τον άλλο. Ωστόσο μπροστά στο κοινό εχθρό ενώνονται και στις δύσκολες καταστάσεις, στηρίζει η μία την άλλη.
Η κατάσταση σήμερα της οργάνωσης είναι στραμμένη στην προσπάθεια της δημιουργίας μιας παγκόσμιας κυριαρχίας, στην ίδρυση του «υπερκράτους». «Όταν θ’ αρχίσει η ώρα», καταλήγει ο «μεσσίας» της κίνησης Λιβράγκα, το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί και θα γίνει πράξη για την ανθρωπότητα, που θα έχει ακόμη μια ευκαιρία «για να σχηματίσει ένα Υπερκράτος, όπου θα βασιλεύει η αδελφοσύνη, η κατανόηση, η τάξη… αυτό είναι ένα νέο καλό και δυνατό ιδεώδες για νέους καλούς και δυνατούς». (Κοινωνικοπολιτική, σ. 162) (π. Αντ. Αλεβιζόπουλου).
 
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα