Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Τοξικολόγος του Πανεπιστημίου Μπιλεφελντ της Γερμανίας χτυπά συναγερμό:


Οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας δεν είναι απλά επικίνδυνες όταν σπάζουν, επειδή μπορεί να χυθεί ο υδράργυρος, αλλά ακόμη και με την απλή λειτουργία τους εκπέμπονται διάφορες ουσίες στο άμεσο περιβάλλον τους. Ο τοξικολόγος Klaus Peter Bader μιλά ακόμη και για κίνδυνο καρκίνου...

O τοξικολόγος αυτός μελετά εδώ και χρόνια το θέμα των λαμπτήρων εξοικονόμησης και υπογραμμίζει πως η επικινδυνότητα τους έγκειται στην ακτινοβολία του φωτός που εκπέμπουν.

Όπως λέει το φως που εκπέμπουν είναι στοβοσκοπικό πράγμα που οδηγεί πολύ γρήγορα σε προβλήματα υγείας όπως πονοκεφάλους και ημικρανίες, αλλά και επιληπτικές κρίσεις.

Μαζί με τον φυσικό Mark Schultz Peltz αποκαλύπτουν στο εργαστήριο του πανεπιστημίου πως το μπλε φως που εκπέμπουν οδηγεί τον άνθρωπο σε συνεχές στρες και αϋπνίες.

Όπως αναφέρει ο τοξικολόγος, ειδικά το μπλε φάσμα φωτός είναι επικίνδυνο για την υγεία διότι πρόκειται για πολύ υψηλή ενέργεια που επιδρά στην ορμονική παραγωγή της υπόφυσης, που με τη σειρά της οδηγεί σε υπερ-παραγωγή ορμονών με αποτέλεσμα το στρες, ενώ σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου επιδρά και παρενοχλεί την παραγωγή της μελατονίνης, εμποδίζοντας τους κυρκαδικούς ρυθμούς (το βιολογικό μας ρολόι). Η άσχημη αυτή επίδραση στην παραγωγή μελατονίνης μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την νυχτερινή ορμόνη της μελατονίνης. (Ενδεικτικά να αναφέρω πως η μελατονίνη είναι ο νούμερο ένα αντικαρκινικός παράγωντας στο σώμα μας)

Καθώς φέγγει μια τέτοια λάμπα μέσα στο χώρο μας εκπέμπει και δηλητηριώδεις ουσίες σε αέρια μορφή.
Πέρα από το θέμα του υδραργύρου που έχει αναφερθεί πολλές φορές, και που είναι πράγματι προβληματική, εκπέμπονται φαινόλες και άλλες ενώσεις όπως styrol, τετραυδροφοραν (σε μτφ εξ ακοής) που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Ο τοξικολόγος συνιστά ΝΑ ΜΗΝ χρησιμοποιούμε τέτοιες λάμπες στα σπίτια μας και για τον εαυτό του βρήκε μία λύση: αγόρασε περισσότερες λάμπες πυρακτώσεως, που είναι και ενεργειακά πιο κατάλληλες, αλλά κυρίως δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία!


Read more: http://vickytoxotis.blogspot.com/2012/10/blog-post_8.html#ixzz28jKpSTPN

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα