Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΣΚΑΪ: Πηγή: DW - Οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας έχουν τη δυνατότητα άντλησης γερμανικών δεδομένων από το διαδίκτυο χωρίς να είναι υποχρεωμένες να ζητήσουν την άδεια από τις αντίστοιχες γερμανικές αρχές.


  Ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας του όσον αφορά το εύρος των παρακολουθήσεων μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου, όπως την Google, την Apple και το Facebook, στην Ευρώπη επικρατεί έντονος προβληματισμός για την ασφάλεια των δικτύων. Στη Γερμανία πολλοί φοβούνται ότι οι πρακτικές της NSA αφορούν και τους Ευρωπαίους. Ο Τίλο Βάιχερτ, εντεταλμένος του ομόσπονδου κρατιδίου του Σλέσβιχ-Χολστάιν για την προστασία των δεδομένων, δεν κρύβει την ανησυχία του, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της Ουάσιγκτον.

«Πράγματι, τα στοιχεία που αναρτούμε στο διαδίκτυο αποθηκεύονται και από τους διακομιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπό την έννοια αυτή είναι δικαιολογημένος ο φόβος μας ότι οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας χρησιμοποιούν και τα δικά μας διαδικτυακά δεδομένα για τους δικούς τους σκοπούς, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κλπ. Δεν γνωρίζουμε, όμως, σε ποιο βαθμό οι αμερικανικές αρχές έχουν πρόσβαση και σε γερμανικές εταιρείες. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι στις ΗΠΑ υπάρχει η νομική βάση για κάτι τέτοιο. Είναι ο νόμος περί μυστικών υπηρεσιών και ο νόμος περί ασφαλείας, ο λεγόμενος Patriot Act», επισημαίνει ο Τίλο Βάιχερτ.


Προσβάσιμες οι μηχανές αναζήτησης

Πρόσβαση στις αμερικανικές εταιρείες έχουν ούτως ή άλλως οι αμερικανικές αρχές. Και όπως λέει ο γερμανός αξιωματούχος, «έχουν πρόσβαση σε οτιδήποτε είναι αποθηκευμένο». Οι αναζητήσεις των χρηστών στην Google επί παραδείγματι είναι κατά 100% προσβάσιμες για τις υπηρεσίες ασφαλείας. «Το FBI και οι μυστικές υπηρεσίες NSA και CIA μπορούν να αποκτήσουν και να αξιοποιήσουν τα εν λόγω στοιχεία», λέει ο Τίλο Βάιχερτ. Και αυτό σημαίνει ότι οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας έχουν τη δυνατότητα άντλησης γερμανικών δεδομένων χωρίς να είναι υποχρεωμένες να ζητήσουν την άδεια από τις αντίστοιχες γερμανικές αρχές. «Αυτό είναι απολύτως σωστό. Οι αμερικανικές αρχές μπορούν να ζητήσουν αποθηκευμένα δεδομένα από τις αμερικανικές εταιρείες Yahoo, Microsoft, Amazon, Facebook και Google και να τα χρησιμοποιήσουν για σκοπούς που σχετίζονται με τις δραστηριότητες μυστικών υπηρεσιών», τονίζει ο κ. Βάιχερτ.

Ο γερμανός ειδικός υπενθυμίζει ότι στη Γερμανία, οι αρχές δεν επιτρέπεται να έχουν τέτοιου είδους δραστηριότητα. Δεν το επιτρέπει η γερμανική νομοθεσία και υπάρχει και σχετική απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο γερμανικές εταιρείες με παραρτήματα στις ΗΠΑ να δεχθούν πιέσεις από τις αμερικανικές αρχές και να εξαναγκαστούν να επιτρέψουν πρόσβαση στα δεδομένα τους. Ο Τίλο Βάιχερτ θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο να υιοθετήσει η Ουάσιγκτον την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων.

http://www.skai.gr/news/technology/article/234473/sti-diathesi-ton-ipa-kai-ta-europaika-dedomena/#ixzz2Veq0ZR2t

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα