Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

IRIS: the facility to scan a human iris

 

Η Καθημερινή (4/8/12)

Είναι, άραγε, τα βιομετρικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της ταυτότητας ενός ανθρώπου απολύτως ασφαλή; Οχι, αποδεικνύουν Ισπανοί ειδικοί, που κατάφεραν να παραπλανήσουν τους ειδικούς αναγνώστες δημιουργώντας μία ψηφιακή ίριδα – αντικλείδι.

Ομάδα του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ για να φτιάξει το «οφθαλμικό αντικλείδι». Οι ερευνητές απλώς κατασκεύασαν την εικόνα μιας ίριδας από τους ψηφιακούς κώδικες που βρίσκονταν ήδη αποθηκευμένοι στις τράπεζες δεδομένων.

Το επίτευγμα των Ισπανών ερευνητών και η διαδικασία που ακολούθησαν για να το καταφέρουν παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Black Hat για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο Ξαβιέ Γκαλμπαλί και η ομάδα του, στην οποία συμμετείχαν κι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια, μπόρεσαν να εκτυπώσουν τις εικόνες όπου απεικονίζονταν οι συνθετικές δημιουργίες τους και στη συνέχεια δοκίμασαν τις ψεύτικες ίριδες σε ένα από τα καλύτερα συστήματα αναγνώρισης βιομετρικών στοιχείων που πωλείται στην αγορά και χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς. Στο 80% των προσπαθειών στέφθηκε από επιτυχία, αφού το σύστημα παραπλανήθηκε πιστεύοντας ότι είχε μπροστά του ένα πραγματικό ανθρώπινο μάτι.

Παρότι εδώ και αρκετό καιρό οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν εικόνες ίριδας με μεγάλες ομοιότητες με τις πραγματικές, αυτή είναι η πρώτη φορά που κατασκεύασαν μία τέτοια απεικόνιση από τον σχετικό κωδικό του βιομετρικού στοιχείου ενός ανθρώπου. Η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να κλαπεί η ταυτότητα ενός ατόμου. Ο λεγόμενος κωδικός ίριδας είναι τα στοιχεία που αποθηκεύονται από τα συστήματα αναγνώρισης βιομετρικών στοιχείων όταν σκανάρεται ο ανθρώπινος οφθαλμός και περιέχει πέντε χιλιάδες διαφορετικά στοιχεία.

Η ανακοίνωση για το «υπερσύγχρονο αντικλείδι» έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Black Hat, όπου συμμετείχαν επιφανείς επιστήμονες που ασχολούνται με τον τομέα της ασφάλειας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων. Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πάταξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI Σον Χένρι απηύθυνε έκκληση στους ειδικούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πατάξουν τις δραστηριότητες των κακοποιών. «Χρειαζόμαστε πολεμιστές για να πολεμήσουμε τους εχθρούς μας, ιδιαίτερα στον κυβερνοχώρο. Η σημαντικότερη απειλή, αν εξαιρέσει κανείς τα όπλα μαζικής καταστροφής, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σήμερα είναι οι επιθέσεις από τα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι ειδικοί που ασχολούνται με το αντικείμενο πρέπει να βρουν τρόπους έγκαιρης συγκέντρωσης πληροφοριών για επικείμενες επιθέσεις στο Διαδίκτυο προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε άμεσα αντί να προσπαθούμε να τις περιορίσουμε όταν συμβαίνουν. Αν γνωρίζουμε, αν κατανοήσουμε τον εχθρό, τότε μπορούμε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

kathimerini

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα