Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Η κατάσταση με το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων έχει αρχίσει να ξεφεύγει στις ΗΠΑ, καθώς η Αμερικανική κυβέρνηση αναβαθμίζει την εθνική βάση δεδομένων για αποτυπώματα και το FBI θα προσθέσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

 

Συγκεκριμένα, θα δώσει $1 δισ. για το πρόγραμμα Next Generation Identification (NGI), το οποίο περιλαμβάνει βιομετρικά στοιχεία όπως αναλύσεις DNA, σαρώσεις ίριδας και αναγνώριση φωνής. Ήδη αρκετές πολιτείες συμφώνησαν να προσθέσουν αυτά τα στοιχεία στις φωτογραφίες που μοιράζονται με το FBI και αναμένεται ότι το νέο σύστημα αναγνώρισης θα είναι έτοιμο το 2014.


Έτσι, το FBI θα μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπο ενός ύποπτου μέσα σε πλήθος, είτε από υλικό που προέρχεται από κάμερες ασφαλείας, είτε από φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Internet, και θα προσπαθεί με τη χρήση ενός αλγόριθμου να πετύχει ταυτοποίηση με την εθνική βάση δεδομένων.

 

Θεωρητικά, μια τέτοια τεχνολογία θα δώσει ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας στην αναζήτηση εγκληματιών, αλλά ήδη εκφράζονται ανησυχίες για το “φακέλωμα” πολιτών με καθαρό ποινικό μητρώο και τη διενέργεια ερευνών χωρίς κανένα ένταλμα, επειδή μπορεί να ταιριάζουν στο προφίλ κάποιου εγκληματία.

 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα New Scientist, ο εκπρόσωπος του FBI, Jerome Pender, κατάφερε να πείσει το Κονγκρέσο ότι η βάση δεδομένων θα περιλαμβάνει φωτογραφίες και βιομετρικά στοιχεία μόνο για γνωστούς εγκληματίες, αλλά δεν ξεκαθαρίζεται επίσημα από το NGI ότι δεν θα “τρέχει” παράλληλα και για τους υπόλοιπους πολίτες.

 

Σε ό,τι αφορά τους αλγόριθμους που χρησιμοποιεί το σύστημα για την ταυτοποίηση, οι δοκιμές που έγιναν το 2010 έδειξαν ότι μπορούν να ταυτοποιήσουν 1 ύποπτο μέσα από 1.6 εκατ. φωτογραφίες της βάσης δεδομένων με επιτυχία 92%.

 

Βοήθεια για την εύρεση κακοποιών ή πρόσχημα για φακέλωμα όλων των πολιτών; Μακριά από εμάς…

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα