Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


σχόλιο ID-ont: Νάτα και τα μηχανημάτα που θα στέλνουν απ'ευθείας από το σπίτι μας, τα στοιχεία της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος στην... Εφορία (Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο), μέσω της ΔΕΗ φυσικά ! Μπουχτίσαμε στις "έξυπνες" συσκευές. Θα βάλουμε άλλον έναν "Small Brother" αυτή τη φορά στο ρολόϊ μας, προκειμένου να ξέρουν ακριβώς, on-line, ποια στιγμή της ημέρας και πόσο καταναλώνουμε ρεύμα; Θα τους λέει και ποια συσκευή χρησιμοποιεί το ρεύμα; Για να ελέγχουν μην τυχόν και δεν βλέπουμε τηλεόραση, για να μας ρίχνουν πρόστιμο, ότι αποφεύγουμε την κρατική προπαγάνδα; Αφήστε μας ρε παιδιά στην ησυχία μας. Δεν θέλουμε στη ζωή μας, αδιάκριτα μάτια και μέσα από τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος ...

www.energypress.gr: Την πιλοτική εγκατάσταση 160.000 «έξυπνων μετρητών» ρεύματος, στους καταναλωτές των Νομών Ξάνθης, Λέσβου και Λευκάδας προωθεί η ΔΕΗ με σκοπό να αλλάξει τα ρολόγια όλων των πελατών της μέχρι το 2020. Οι σύγχρονοι μετρητές, προσφέρουν ευελιξία στην επιλογή τιμολογίων, ανάλογα με το καταναλωτικό προφίλ κάθε κατοικίας ή καταστήματος, δυνατότητες τηλεχειρισμών στο διαχειριστή του δικτύου, αλλαγής παρόχου, παρακολούθηση της κατανάλωσης μέσω οθόνης ή μέσω του διαδικτύου, προπληρωμή κατανάλωσης και πολλά άλλα. 

 
Ο διαγωνισμός που θα προκηρύξει η ΔΕΗ προβλέπει την προμήθεια ενός Κέντρου Τηλεμέτρησης, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίζει μέχρι 200.000 μετρητές, αλλά να είναι επεκτάσιμο, ώστε να λαμβάνει στοιχεία από επιπλέον 7,3 εκατομμύρια μετρητές. Επίσης, την προμήθεια 160.000 ηλεκτρονικών μετρητών χαμηλής τάσης και 40.000 συσκευές απεικόνισης ενεργειακών δεδομένων (οθόνες). Το όλο σύστημα, σύμφωνα με το σχέδιο προκήρυξης, θα πρέπει να εξυπηρετεί λειτουργίες όπως: 
 
• Τηλεμέτρηση σε τακτά χρονικά διαστήματα 
• Σύνδεση και αποσύνδεση του καταναλωτή εξ αποστάσεως 
• Οικιακές οθόνες για ενημέρωση του καταναλωτή 
• Προπληρωμή λογαριασμών 
• Διαχείριση μετρητικών δεδομένων 
• Σήμα απώλειας παροχής 
 
Σημαντικό συστατικό του συστήματος τηλεμέτρησης, θα είναι οι οικιακές οθόνες, που θα μπορούν να εγκατασταθούν σε σημείο της κατοικίας ή του καταστήματος. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η ΔΕΗ, η οθόνη θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες όπως: 
• Αποστολή μηνυμάτων στον πελάτη σχετικά με, προσφορές, προγραμματισμό διακοπών, μεταβολές στα τιμολόγια 
• Στοιχεία για τη διαθεσιμότητα του λογαριασμού, την εξέλιξη της κατανάλωσης, την οικονομική επιβάρυνση του καταναλωτή κ.λπ. 
• Σε περίπτωση που ο καταναλωτής έχει θέσει όριο στην κατανάλωση, να τον ειδοποιεί όταν η κατανάλωση ηλεκτρικού πλησιάζει στο όριο που έχει θέσει 
• Προπληρωμή και ειδοποίηση του καταναλωτή όταν πλησιάζει η εξάντληση του ποσού που έχει προπληρώσει 
• Ιστορικό συναλλαγών 
• Στατιστικά στοιχεία κατανάλωσης 
• Προφίλ κατανάλωσης σε διάφορες χρονικές περιόδους 
• Μέτρηση της παραγωγής από οικιακά φωτοβολταϊκά 
 
Το έργο με προϋπολογισμό 50,5 εκατομμύρια ευρώ, χαρακτηρίζεται από τη ΔΕΗ ως «Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης και Διαχείρισης της Ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών και Μικρών Εμπορικών Καταναλωτών και Εαρμογής Έξυπνων Δικτύων». Ωστόσο από το κείμενο της προκήρυξης, προκύπτει ότι ο ανάδοχος, ή οι ανάδοχοι του έργου, θα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν την επέκταση του συστήματος για το σύνολο της χώρας, δηλαδή για περίπου 7 εκατομμύρια μετρητές με προϋπολογισμό πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. 
 
Έτσι ο ανταγωνισμός αναμένεται έντονος, ενώ στο παιχνίδι είναι αποφασισμένες να μπουν δυνατά, μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες και κυρίως όσες από αυτές διατηρούν παραγωγική υποδομή στην Ελλάδα. 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα