Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Με 409 ψήφους έναντι 226 και 33 αποχές, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν συμφωνία που θα επιτρέπει το στο αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των επιβατών (Passenger Name Record – PRN) των υπερατλαντικών πτήσεων  μεταξύ των χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Υπό αμφισβήτηση τίθεται η ανωτέρω συμφωνία, καθώς τα δεδομένα των επιβατών πέρα από ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας, ενδέχεται να περιλαμβάνουν ακόμη και ευαίσθητες πληροφορίες όπως φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, θρησκευτικές πεποιθήσεις ή δεδομένα που αφορούν στην υγεία και το σεξουαλικό προσανατολισμό..!

Πολλοί ευρωβουλευτές κάνουν λόγο ότι η εν λόγω συμφωνία μπορεί οδηγήσει σε παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων των επιβατών.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές της συμφωνίας αυτής ισχυρίζονται ότι η ως άνω συμφωνία θα συντελέσει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής του, αλλά και διασυνοριακών εγκλημάτων που επισείουν ποινή κάθειρξης άνω των τριών ετών.

Σημειωτέον, η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί επισήμως μέχρι τις 26 Απριλίου 2012 από όλους τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλιο: Η προστασία των προσωπικών δεδομένων αρχίζει πλέον να βρίσκεται και επισήμως στα ψιλά γράμματα του νόμου. Εν ονόματι της «τρομοκρατίας» οι κατέχοντες την εξουσία θεωρούν ότι νομιμοποιούνται να καταστρατηγήσουν την ιδιωτική ζωή και το δικαίωμα στην προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου.

 

 

Oygmi.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα