Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Την αντίθεσή τους για το  νομοσχέδιο «Cyber Intelligence Sharing and Protection Act of 2011» (CISPA), το οποίο αφορά θέματα ασφαλείας του διαδικτύου και το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στο Κογκρέσο για ψήφιση, εκφράζουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. 

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους με αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο προωθείται στο όνομα του πολέμου ενάντια στο «έγκλημα στο διαδίκτυο», δίνεται η δυνατότητα στις αρχές, αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείας να αναπτύξουν μέτρα, με τα οποία θα μπορούν να παρακολουθούν και να λογοκρίνουν τους χρήστες. Επιπλέον θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «νομικό όπλο» στα χέρια των αρχών ώστε να κλείσουν σελίδες που δημοσιεύουν πληροφορίες ή αρχεία «υψίστης ασφαλείας».
 
«Η ελευθερία της έκφρασης και η προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο απειλούνται όλο και περισσότερο σε χώρες που παρουσιάζονται ως δημοκρατικές, καθώς μία σειρά από νόμους και νομοσχέδια τα θυσιάζουν τις ελευθερίες στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και των πνευματικών δικαιωμάτων», αναφέρουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.
 
«Ένα σύστημα παρακολούθησης δεν είναι λύση, ούτε είναι λύση η λογοκρισία και το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων που δημοσιεύουν ‘απόρρητες’ πληροφορίες, οι οποίες όμως απασχολούν και ενδιαφέρουν το κοινό. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα αντιτίθεται στο CISPA και ζητούν από το κογκρέσο να το καταψηφίσει», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Παράλληλα, η οργάνωση υπενθυμίζει το πρόσφατο «οργουελικό» νομοσχέδιο που προωθείται στη Βρετανία, αλλά και την πρόταση του Σαρκοζί περί ποινικής δίωξης όσων επισκέπτονται «εξτρεμιστικές» ιστοσελίδες.
 
Το CISPA αποσκοπεί στην διευκόλυνση ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρχών και των εταιρειών, ώστε να επιτυγχάνεται ευκολότερα και αποτελεσματικότερα ο εντοπισμός ενός υπόπτου. Μέσω του CISPA, αρχές και ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να εγκαταστήσουν συστήματα παρακολούθησης των επικοινωνιών, ακόμα και να κλείσουν ή να εμποδίσουν την πρόσβαση σε μία ιστοσελίδα.
 
Οι ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του «συστήματος ασφαλείας» ώστε να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους χρήστες, που αποτελούν «απειλή» στο διαδίκτυο.  Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», ο ορισμός των «απειλών» είναι αρκετά αόριστος. Σε αυτές περιλαμβάνονται όλες οι προσπάθειες «για υποβάθμιση, διατάραξη ή καταστροφή» ενός συστήματος ή ενός δικτύου, «η κλοπή ή υπεξαίρεση ιδιωτικών ή κρατικών πληροφοριών, πνευματικής ιδιοκτησίας ή προσωπικών πληροφοριών».
 
Το CISPA θα παρέχει ουσιαστικά τη δυνατότητα να καταστρατηγηθεί η ισχύουσα νομοθεσία προστασίας της ιδιωτικής ζωής, επισημαίνεται στην ιστοσελίδα. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 30 Νοεμβρίου και έλαβε την απαραίτητη έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
 
Το επόμενο στάδιο είναι να ψηφιστεί από την ολομέλεια. Στα τέλη Μαρτίου, ο Mike Rogers, του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που κατέθεσε και το εν λόγω νομοσχέδιο, υποστήριξε πως έχει συγκεντρώσει ήδη την υποστήριξη περισσότερων από 100 μελών του Κογκρέσου, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.
 
Υπενθυμίζεται πως τα δύο προηγούμενα νομοσχέδια για την πειρατεία και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, SOPA και PIPA, είχαν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, τόσο από τους χρήστες του διαδικτύου και οργανώσεις, όσο και από τις μεγάλες εταιρείες, ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, το CISPA φαίνεται πως έχει την υποστήριξη του Facebook, Microsoft, IBM και τις AT&T

 

tvxs.gr

 

 

 

Nα υπενθυμίσουμε οτι την στήριξή του στο νομοσχέδιο CISPA  δήλωσε επισήμως ότι παρέχει το Facebook. Στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται αυτή τη καθώς και άλλες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Microsoft.

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα