Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Σχόλιο ID-ont: Πειραματίζονται με τον ύπνο, για να δούνε τι πιάνει και στο ξύπνιο; Το έχουμε πει και το ξαναλέμε: Δεν χρειάζεται τόση τεχνολογία στη ζωή μας. Από εργαλείο στα χέρια ΜΑΣ, μετατρέπεται, σταδιακά, σε εργαλείο στα χέρια ΤΟΥΣ...
 
ΤΟ ΒΗΜΑ: Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και όπως φαίνεται και στον… ύπνο μας! Ο λόγος για την εφαρμογή Dream: ON για iPhone που δημιούργησαν ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ, η οποία επιτρέπει στον κάτοχό της να δημιουργήσει το… τέλειο όνειρο. 
 
Οδηγίες χρήσης
Η διαδικασία είναι απλή: ο χρήστης, λίγο πριν κοιμηθεί, ρυθμίζει την ώρα που επιθυμεί να ξυπνήσει και επιλέγει το ιδανικό «ονειρικό σενάριο» μέσω ενός ηχητικού «περιβάλλοντος». Πρόκειται για ήχους που παραπέμπουν σε ειδυλλιακά τοπία της εξοχής, σε πολύβουα αστικά κέντρα, σε συνταρακτικές διαστημικές περιπέτειες ή ακόμη και σε ήχους που επιτρέπουν τα «διαυγή όνειρα», κατά τα οποία ο χρήστης γνωρίζει ότι ονειρεύεται και μπορεί να επηρεάσει συνειδητά το σενάριο του ονείρου του. 
 

 

Στη συνέχεια τοποθετεί τη συσκευή του επάνω στο στρώμα ή στο μαξιλάρι του, με την οθόνη προς τα κάτω. Με τη βοήθεια αισθητήρων κίνησης, η εφαρμογή είναι σε θέση να γνωρίζει πότε ο χρήστης ονειρεύεται. 
 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, περνούμε πέντε διαφορετικά στάδια ύπνου. Σε κάποια από αυτά κινούμαστε στο κρεβάτι. Στην περίπτωση του ύπνου REM (Rapid Eye Movement), κατά τη διάρκεια του οποίου ονειρευόμαστε, ο εγκέφαλος παραλύει το σώμα. Η εφαρμογή περιμένει μέχρι το τελευταίο μέρος του ύπνου REM και λίγο πριν την ενεργοποίηση του ξυπνητηριού παίζει το ηχητικό περιβάλλον που είχε επιλέξει ο χρήστης πριν κοιμηθεί. Μέσα σε ένα λεπτό από το τέλος του ονείρου χτυπά το ξυπνητήρι προκειμένου προκειμένου ο χρήστης να θυμάται αυτό που είχε μόλις δει. 
 
Yπνος… hi-tech
Οι ερευνητές μάλιστα καλούν τους χρήστες να καταγράψουν τις εμπειρίες τους σε μια διαδικτυακή βάση δεδομένων. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι ήχοι που ακούμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μας υποσυνείδητα επηρεάζουν το μυαλό μας και συνεπώς το περιεχόμενο των ονείρων μας. 
 
Παρά το γεγονός ότι η όλη ιδέα φαίνεται να παραπέμπει σε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χρήσιμο βοήθημα για άτομα που ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου ή κατάθλιψη. 
 
Σύμφωνα με τους επινοητές, ένα δεύτερο application για Android κινητά βρίσκεται καθ’ οδόν και υπολογίζεται ότι θα είναι διαθέσιμο εντός του 2012.
 
Πάντως εγείρονται και κάποια ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των χρηστών της εφαρμογής με δεδομένο ότι για τη λειτουργία της η συσκευή που εκπέμπει ακτινοβολία απαιτείται να βρίσκεται πολύ κοντά στο σώμα καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. 
 
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα