Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Oσοι πιστεύουν οτι το διαδίκτυο είναι ανώνυμο και ελεύθερο  ας το ξανασκεφτεί!

 

Υπάρχει μια λειτουργία  ή μάλλον μια υπηρεσία της Google που υποστηρίζεται απ'όλους τους web browsers ,γνωστή ως geolocation.

Η υπηρεσία αυτή δεν είναι καινούργια,υπάρχει εδω και σχεδόν 3 χρόνια,ωστόσο δεδομένου των νέων νόμων περι παραβίασης δικαιωμάτων ιδιοκτησίας SOPA/PIPA/ACTA αντιλαμβάνεστε οτι μπορεί  κάλλιστα να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια τους.

 

Για να δούμε τι κάνει όμως το Geolocation.

 

 Δινει την δυνατότητα να αποκτησει μια διεύθυνση την πρόσφατη θέση του χρήστη χρησιμοποιώντας την μέθοδο getCurrentPosition.

να βλέπει την θέση του χρήστη καθώς αλλάζει με την πάροδο του χρόνου χρησιμοποιώντας την μέθοδο watchPosition

να παρέχει γρήγορα και φθηνά την τελευταία θέση του χρήστη χρησιμοποιώντας την μέθοδο lastPosition property.

 

 

ΤοGeolocation pαρέχει την καλύτερη εκτιμωμένη θέση του χρήστη χρησιμοποιώντας έναν αριθμό πηγών ονόματι παροχείς τοποθεσιών.

 

Πως το κάνει αυτό;

 

Μα φυσικά μέσω της Ιp διεύθυνσης.

 


Τι είναι η περιήγηση με βάση την τοποθεσία;

 

Οι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν την περιήγηση με βάση την τοποθεσία, θα ρωτούν την τοποθεσία σας για να μπορούν να σας παρέχουν πιο σχετικές πληροφορίες, ή για να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο αναζήτησης. Ας πούμε πως ψάχνετε για μια πιτσαρία στην περιοχή σας. Μια ιστοσελίδα μπορεί να σας ζητήσει να γνωστοποιήσετε την τοποθεσία σας ώστε απλά αναζητώντας τη λέξη «πίτσα» να έχετε τις απαντήσεις που θέλετε, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις ή πληκτρολόγηση.Ή ακόμα, αν προσπαθείτε να χαρτογραφήσετε τη διαδρομή σας για κάποιο προορισμό, η ιστοσελίδα θα ξέρει από που ξεκινάτε οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε τον προορισμό σας.Αυτή η υπηρεσία είναι εντελώς προαιρετική – ο Firefox δεν γνωστοποιεί την τοποθεσία σας χωρίς την άδεια σας – και πραγματοποιείται με τον μέγιστο σεβασμό στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Και όπως όλα τα συστατικά στοιχεία του Firefox, υλοποιείται πάνω σε ανοικτά πρότυπα ώστε να διευκολύνει την υιοθέτηση της από τους δημιουργούς εφαρμογών για τον Ιστό.

 

 

Πως δουλεύει;

 

 

Όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί την περιήγηση με βάση την τοποθεσία, ο Firefox θα σας ρωτήσει αν θέλετε να γνωστοποιήσετε την τοποθεσία σας. Αν συμφωνήσετε, ο Firefox θα συλλέξει πληροφορίες για κοντινά σημεία ασύρματης πρόσβασης και τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας. Μετά, ο Firefox θα αποστείλει τις πληροφορίες αυτές τον προεπιλεγμένο παροχέα υπηρεσιών τοποθεσίας, την υπηρεσία Location Services, για να πάρει μια εκτίμηση για την τοποθεσία σας. Αυτή η εκτίμηση της τοποθεσίας σας θα αποσταλεί μετά στην ιστοσελίδα που τη ζήτησε.Αν φυσικά δεν συμφωνήσετε, ο Firefox δεν θα κάνει καμία ενέργεια.

 


Να είστε σίγουροι όμως οτι ποτέ δεν θα ρωτήσει,γιατί είναι ήδη ενεργοποιημένο!

 

Ήδη με την ΗΤML 5 ,που είναι για όσους δεν γνωρίζουν γλώσσα για την δημιουργία ιστοσελίδων,δίνεται η δυνατότητα συγκέντρωσης πληροφοριών των γεωγραφικών συντεταγμένων των συσκευών με τις οποίες συνδεόμαστε στις ιστοσελίδες.

 

 

 

 

 

Οπότε αυτόματα καταργείτε και η λεγόμενη ανωνυμία.

 

 

Παραθέτω μια παράγραφο απο σχετικό άρθρο του log.gr για να γίνει πιο κατανοητό.

 

Aπό τη στιγμή που πλέον τα sites που θα μπαίνετε θα μπορούν πέρα των πληροφοριών που ήδη αναγνωρίζονται από τον browser σας ( CGI Environmental Variables ) να γνωρίζει και την φυσική σας διεύθυνση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια ταυτοποίηση του χρήστη. Μέχρι στιγμής στο διαδίκτυο, για να βρεθεί ένας χρήστης που έχει επισκεφθεί ένα website, θα πρέπει να υπάρξει εισαγγελική εντολή που δίνετε μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους, ώστε έπειτα ο παροχέας της υπηρεσίας πρόσβασης ( Internet service provider ) να δώσει στις διωκτικές αρχές τα αρχεία πρόσβασης (log files) του server στον οποίο συνδέθηκε και από εκεί να γίνει μια προσπάθεια ταυτοποίησης βάση της ip του χρήστη και της ώρας και του τηλεφώνου από το οποίο συνδέθηκε. Εφόσον όμως δοθεί η δυνατότητα της ανίχνευσης της φυσικής σας διεύθυνσης μέσω του Geolocation API ή άλλης νεότερης μελλοντικής υπηρεσίας, πρακτικά ο οποιοσδήποτε διαχειριστής ενός website, θα μπορεί εύκολα να βρίσκει τις φυσικές διευθύνσεις των επισκεπτών των ιστοσελίδων του. 
Μιλάμε για μια κατάσταση παραπλήσια με το να περπατάτε στο δρόμο και να σκορπάτε χαρτάκια που γράφουν την διεύθυνση σας και τι καταστάσεις μπορεί να δημιουργήσει κάτι τέτοιο.

 

 

Αφού διαβάσατε αυτό συνδυάστε ,όπως ήδη είπαμε και με τον νόμο ACTA,που πρόσφατα ψηφίστηκε κρυφά απο το ελληνικό κοινοβούλιο.

 

Πως μπορώ να απενεργοποιήσω την περιήγηση με βάση τοποθεσίες οριστικά;

 

 

Η περιήγηση με βάση την τοποθεσία είναι πάντα προαιρετική στον Firefox.

 

Δεν αποστέλλεται ποτέ καμία πληροφορία τοποθεσίας χωρίς την άδεια σας. Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς αυτό το χαρακτηριστικό, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: * Πληκτρολογήστε about:config στην εργαλειοθήκη διευθύνσεων >* Πληκτρολογήστε geo.enabled * Κάντε διπλό κλικ στο φίλτρο geo.enabled * Η περιήγηση με βάση τοποθεσίες έχει πια απενεργοποιηθεί.

 

 

Για το chrome

 

Options ->Under the hood -> Content settings  και

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα