Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Επιστήμονες αποκωδικοποίησαν τα ηλεκτρικά κύματα του εγκεφάλου.
Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν λέξεις καταγράφοντας τα ηλεκτρικά κύματα στον εγκέφαλο εθελοντών, οι οποίοι απλώς τις σκέφτονταν. Το εκπληκτικό αυτό επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο της επικοινωνίας σε ανθρώπους οι οποίοι εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας αδυνατούν να μιλήσουν και να γράψουν - όπως λ.χ. συμβαίνει σε ασθενείς που βρίσκονται σε άγρυπνο κώμα έπειτα από τραυματισμό ή βαρύ εγκεφαλικό, αλλά δείχνουν να αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους.
 
Η τεχνική, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS Biology», βασίστηκε στην εμφύτευση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο 15 εθελοντών, τα οποία κατέγραφαν την ηλεκτρική δραστηριότητα σε αυτόν την ώρα όπου εκείνοι άκουγαν μια σειρά από προτάσεις και λέξεις. Η καταγραφή σε κάθε ασθενή διήρκεσε 5-10 λεπτά. 
Οι καταγραφές χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, που μετέτρεψε σε λέξεις τους ήχους που ήταν κωδικοποιημένοι στα εγκεφαλικά κύματα. Το πρόγραμμα έχει επίσης τη δυνατότητα να εκφωνεί τις λέξεις. Το επόμενο βήμα ήταν να διαβάσουν νοερά οι ασθενείς τις λέξεις που είχαν εισαχθεί στο πρόγραμμα - και εκείνο κατόρθωσε σε πολλές περιπτώσεις να τις εκφωνήσει σωστά, αν και σε κάποιες η εκφώνηση ήταν δυσνόητη.
Οι 15 ασθενείς επρόκειτο να υποβληθούν σε εγχείρηση στον εγκέφαλο εξαιτίας επιληψίας ή όγκου, και έτσι οι ερευνητές κατόρθωσαν να τοποθετήσουν τα ηλεκτρόδια σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου που λέγεται ανώτερη κροταφική έλικα. Η περιοχή αυτή αποτελεί το ανώτερο κέντρο της ακοής και ενέχεται στην πρόσληψη και στην αντίληψη του ήχου - με άλλα λόγια, μας επιτρέπει να μετατρέπουμε σε νοερές λέξεις τους ήχους που ακούμε.
«Η δουλειά αυτή έχει δύο συνιστώσες: η μία είναι η βασική βιολογία που αφορά τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου και η δεύτερη η δυνατότητα που διανοίγει για όσους δεν μπορούν να μιλήσουν ή να επικοινωνήσουν με άλλους τρόπους», δήλωσε ο επιβλέπων ερευνητής δρ Ρόμπερτ Νάιτ, καθηγητής Νευροεπιστήμης και διευθυντής στο Κέντρο Νευροεπιστήμης Helen Wills του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ. «Από προσθετική άποψη υπάρχει πλέον η πιθανότητα να δημιουργηθούν εμφυτεύσιμες συσκευές που θα υποκαθιστούν την ομιλία σε ασθενείς οι οποίοι αδυνατούν μεν να μιλήσουν, αλλά μπορούν να σκέφτονται ό,τι θέλουν να πουν».

 

«Εκπληκτική έρευνα». Ο δρ Τζαν Σναπ, καθηγητής Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, χαρακτήρισε την όλη έρευνα «εκπληκτική». «Οι νευροεπιστήμονες πιστεύουν χρόνια τώρα ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί "μεταφράζοντας" ερεθίσματα του έξω κόσμου, όπως οι λέξεις, σε ηλεκτρικά κύματα», δήλωσε. «Το να αποδεικνύει όμως μια ερευνητική ομάδα ότι αυτό συμβαίνει και ταυτοχρόνως να καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα και να τη μετατρέπει στον αρχικό ήχο αποτελεί τεράστιο βήμα προόδου», κατέληξε.


tanea.gr

http://ellinonea.blogspot.com/2012/02/blog-post_03.html

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα