Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

firefox vulnerable Νέο πρόσθετο του Firefox παραβιάζει λογαριασμούς Facebook και Twitter

To νέο πρόσθετο του Firefox μπορεί να επιτρέψει στον καθένα να «σκανάρει» ένα Wi-Fi δίκτυο και να παραβιάσει τους λογαριασμούς Facebook, Twitter και άλλων υπηρεσιών, άλλων χρηστών.

 

Το νέο πρόσθετο ονομάζεται «Firesheep» και εκδόθηκε από έναν Web Developer πρόσφατα σε συνέδριο ασφάλειας, με σκοπό όπως είπε ο δημιουργός του να δείξει τους κινδύνους που προκύπτουν όταν επισκεπτόμαστε μη κρυπτογραφημένες ιστοσελίδες, μέσω δημόσιων ασύρματων δικτύων (Wi-Fi).

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα sites κρυπτογραφούν την είσοδο των χρηστών μέσω πρωτόκολλου HTTPS ή SSL, αλλά πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που κρυπτογραφούν το περιεχόμενο. Αυτό στην πραγματικότητα αφήνει<…>

 

τα cookies και τον χρήστη εκτεθειμένο στα ασύρματα δίκτυα, καθώς ο οποιοσδήποτε θα είχε πρόσβαση στα στοιχεία του και θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει σαν να ήταν δικά του.

 

Οι ιστοσελίδες όπου το «Firesheep» έκανε καλά τη «δουλειά» του ήταν εκείνες του Facebook, του Twitter, του Flickr, της bit.ly, της Google και της Amazon.

Εγκαθιστώντας οι χρήστες αυτό το νέο πρόσθετο έχουν στη διάθεση τους μία «μπάρα» επάνω στον περιηγητή, η οποία δείχνει πότε ο οποιοσδήποτε συνδέεται σε ένα ασύρματο δημόσιο δίκτυο και επισκέπτεται επικίνδυνες ιστοσελίδες. Εάν κάνουν διπλό κλίκ σε κάποιον χρήστη θα είναι το ίδιο σαν να βρίσκονταν στη θέση του.


Ο σκοπός αυτού του νέου πρόσθετου είναι να αφυπνίσει τους χρήστες, αλλά ταυτόχρονα να  κινητοποιήσει τις εταιρείες να χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση, καθώς το πρόβλημα ήταν γνωστό από πριν, απλά με το νέο πρόσθετο η «δουλειά» γίνεται πιο εύκολα.

 

http://www.secnews.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα