Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 
Αύγουστος 23, 2013.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια μυστική βάση στη Μέση Ανατολή για την παρακολούθηση του Διαδικτύου, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Independent» που επικαλείται έγγραφα που διέρρευσαν από τον πρώην πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρτ Σνόουντεν.
 


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η βάση είναι μέρος ενός μεγαλύτερου εγχειρήματος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για την Online παρακολούθηση που κόστισε 1 δις βρετανικές λίρες.

Τα δεδομένα που προκύπτουν χρησιμοποιούνται όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά από κοινού με άλλες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως είναι η αμερικανική NSA.

Ο σταθμός αυτός  έχει τη δυνατότητα στις πληροφορίες αυτές μέσα από υποβρύχια καλώδια που διέρχονται από την περιοχή, αναφέρει η εφημερίδα.

Η «Independent» δεν αποκαλύπτει ποια χώρα στη Μέση Ανατολή  στεγάζει τη μυστική βάση των υποκλοπών. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι, σύμφωνα με την αξιολόγηση της κυβέρνησης είναι ένα βασικό στοιχείο στον αγώνα των δυτικών χωρών κατά της τρομοκρατίας και ενεργεί ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για πιθανές εξτρεμιστικές επιθέσεις σε όλον τον κόσμο.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη μυστική βρετανική βάση, έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο,  για τα πορίσματα του Glenn Greenwald.

Η εφημερίδα «Guardian» ανέφερε ότι η βρετανική κυβέρνηση την ανάγκασε να καταστρέψει τους σκληρούς δίσκους που περιέχουν πληροφορίες οι οποίες είχαν διαρρεύσει από τον Edward Snowdon.

Σύμφωνα με τα βρετανικά  μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση ζήτησε από την εφημερίδα «The Guardian», να μην δημοσιεύσει περαιτέρω για το πώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, για να παρακολουθούν την κίνηση του Διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

--

Περισσότερα στην Independent

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα