Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Του Γιώργου Καισάριου

Υπάρχει ένα ερώτημα στο οποίο όχι μόνο δεν έχει δοθεί απάντηση, αλλά αμφιβάλλω αν έχει περάσει από το μυαλό της ελληνικής γραφειοκρατίας. Το ερώτημα είναι, τι συμφέρει καλύτερα, να επιβάλεις αυθαίρετα φόρους ή να προσδοκάς έσοδα από τον τζίρο μιας οικονομίας;

Για παράδειγμα, συμφέρει να βάλει το κράτος φόρο κατοχής στα ακίνητα, ή συμφέρει να προσδοκά να εισπράξει έσοδα από τον τζίρο της οικοδομής; Και με τον όρο τζίρο της οικοδομής, εννοώ βέβαια από την κατασκευαστική δραστηριότητα αυτού.

Για μένα η απάντηση είναι από την κατασκευαστική δραστηριότητα, για πολλούς λόγους. Κατ΄ αρχάς με την οικοδομή είχαμε περίπου 400.000 θέσεις εργασίας, ενώ σήμερα ελάχιστες. Επίσης, γύρω από την οικοδομή υπήρχαν πάρα πολλές άλλες εταιρείες που έβγαζαν ψωμί. Όλοι αυτοί μαζί έδιναν στην οικονομία έναν τζίρο (ΑΕΠ) που σήμερα έχει εξαφανιστεί.

Θα μου πείτε, ο φόρος κατοχής φταίει, ή το ότι έχουν τελειώσει τα δανεικά και αγύριστα και πλέον το κράτος δεν έχει λεφτά να σπαταλά; Πολλά φταίνε και κυρίως το ότι έχει πτωχεύσει το κράτος και η χώρα. Αλλά με τον φόρο κατοχής έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ η κατάσταση. Και το κυριότερο είναι ότι έχουν μηδενιστεί οι αξίες.

Ας σταθούμε λίγο στις αξίες. Το ελληνικό κράτος με την πολιτική της φορολόγησης περιουσίας, ουσιαστικά έχει κάνει κάτι ακόμα χειρότερο από το απλά να εξαφανιστούν 400.000 θέσεις εργασίας. Αυτό που έχει κάνει είναι να μειώσει την αξία της περιουσίας των πολιτών αυτής της χώρας

Και γιατί είναι σημαντικό αυτό; Διότι είναι ένα θέμα να μην έχεις εισόδημα -αλλά να έχεις κάτι να πουλήσεις ή να δώσεις ενέχυρο προς δανεισμό- και είναι άλλο πράγμα να μην έχεις ούτε το εισόδημα και ούτε την περιουσία. Οι Aγγλοσάξονες λένε, καλύτερα χωρίς χρήματα παρά χωρίς πίστωση.

Ουσιαστικά, το ελληνικό κράτος στην απόγνωσή του να βρει έσοδα για να μην μειώσει τις δαπάνες του, έχει κυριολεκτικά μηδενίσει την αξία της περιουσίας όλης της χώρας. Έχει δηλαδή προκαλέσει τεχνητό αποπληθωρισμό αξιών μυθικών διαστάσεων (asset deflation).

Ας δούμε και ένα άλλο παράδειγμα που είναι ακόμα χειρότερο. Η πολιτεία ξαφνικά και από το πουθενά αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της γύρω από τα ΤΑΞΙ. Αποτέλεσμα είναι η τιμή του ΤΑΞΙ να έχει κυριολεκτικά μηδενιστεί. Εκεί που μερικοί χιλιάδες συμπολίτες μας είχαν ένα περιουσιακό στοιχείο που ήξεραν ότι είχε κάποια αξία και που είχαν δουλέψει χρόνια να αποκτήσουν, ξαφνικά αυτό αξίζει μηδέν. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά πάρα πολλοί είχαν δανειστεί για να το αποκτήσουν και σήμερα δεν πληρώνουν την τράπεζα, άρα αυτή η αλλαγή πολιτικής έχει συμβάλει και στο τραπεζικό πρόβλημα.

Σημειώστε, δεν είμαι κατά της αλλαγής του καθεστώτος των ΤΑΞΙ -απλά όχι με τον τρόπο που έγινε- και επίσης δεν είμαι κατά της φορολόγησης της περιουσίας – απλά όχι με τον τρόπο και την ταχύτητα που έγινε.

Πάνω από όλα, δεν είμαι υπέρ οποιασδήποτε πολιτικής που μειώνει την αξία της περιουσίας των πολιτών, στο όνομα των όποιον εσόδων. Η ζημιά από την μείωση της αξίας της περιουσίας των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερη από την όποια απώλεια εσόδων.

Ο λόγος για όλα αυτά;

Διότι ουδέποτε το ελληνικό κράτος έλαβε υπόψη του το κόστος σε σχέση με το όφελος (cost benefit analysis) και ουδέποτε το ελληνικό κράτος έχει νομοθετήσει με όρους αγοράς. Ο λαϊκισμός, οι προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων (τρομάρα τους) και οι ιδεολογίες μας έχουν φάει.

Οι Αμερικανοί κάνουν ότι είναι δυνατόν να φουσκώσουν τις αξίες των πολιτών τους (ακίνητα και μετοχές), ενώ εμείς εδώ έχουμε κάνει τα πάντα για να καταστρέψουμε αυτές τις αξίες.

Ζήτω η κοινωνική και ταξική δικαιοσύνη. Eχουμε όλοι πλέον γίνει φτωχοί.

Πηγή: Κεφάλαιο

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα