Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Η αληθινή εικόνα της οικονομία είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που πασχίζει να παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Μόνο στα κείμενα των ομιλιών του προαναφερόμενου φαίνεται ότι υπάρχει το πρωτογενές πλεόνασμα των 508.000.000 ευρώ που «διαφημίζει» η κυβέρνηση. Τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας δείχνουν ότι το κρατικό ταμείον είναι μείον... κατά 600.000.000 ευρώ στο σκέλος των εσόδων! Και τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία μόνο στην πραγματική οικονομία δεν καταλήγουν. Από τα 52,5 δισ. ευρώ της δόσης που πήρε η κυβέρνηση από τον τρόικα τον περασμένο Δεκέμβριο, μόνο τα 1,7 δισ. ευρώ κατέληξαν στους ιδιώτες, στους οποίους χρωστά το Δημόσιο, ενώ τα υπόλοιπα παρέμειναν στα συρτάρια των υπουργείων και των δημόσιων φορέων!
Τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να «ωραιοποιήσει» την εικόνα των δημοσιονομικών της χώρας, θέλοντας να χρυσώσει το χάπι των νέων μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα (απολύσεις, νέο χαράτσι της ΔΕΗ κ.ά.).
Με συνεχείς δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να περάσει την εικόνα ότι ο Προϋπολογισμός κινείται εντός των στόχων, ότι δεν υπάρχει υστέρηση στα έσοδα, ότι συγκρατούνται οι δαπάνες και ότι αποπληρώνονται κανονικά οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Ομως η πραγματική εικόνα της οικονομίας είναι πολύ διαφορετική και αποτυπώνεται ανάγλυφα στις λεπτομέρειες των στοιχείων που δημοσιοποιεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Εάν δεν είχαν μαγειρευτεί οι επιστροφές φόρων μέσα στο α' τρίμηνο του έτους, τότε το περίφημο ταμειακό πλεόνασμα θα ήταν κανονικά έλλειμμα! Δηλαδή το πλεόνασμα εμφανίζεται γιατί το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Αρα είναι μαγική εικόνα και δεν προκύπτει από πραγματική βελτίωση των δημόσιων οικονομικών.
Για να «φτιάξει» αυτήν τη μαγική εικόνα του Προϋπολογισμού (ότι δηλαδή το «ταμείο» έχει πλεόνασμα... εν μέσω κρίσης), η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν «έγραψε» φέτος στις δαπάνες πληρωμές 570.000.000 ευρώ για επιστροφές φόρων (που όφειλε το Δημόσιο από το 2011) και πληρωμές χρεών προς τους ιδιώτες ύψους 1,1 δισ. ευρώ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επικαλέστηκε πρόσφατα τη δικαιολογία ότι οι πληρωμές αυτές αφορούν παλαιότερα χρόνια και ως εκ τούτου οι συγκεκριμένες δαπάνες «κρύφτηκαν» σε παλαιότερους Προϋπολογισμούς. Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε ταμειακό πλεόνασμα 508.000.000 ευρώ, όταν κανονικά ο Προϋπολογισμός την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2013 θα έπρεπε να δείχνει ταμειακό έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ!
Τα τρικ το οικονομικού επιτελείου αποκαλύπτει και η Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόσφατα δημοσιοποίησε στοιχεία...

τα οποία δείχνουν ότι οι δημόσιες δαπάνες τον περασμένο Μάρτιο δεν μειώθηκαν, αλλά, αντιθέτως, αυξήθηκαν κατά 2,5% σε σχέση με πέρυσι! Συγκεκριμένα, οι δαπάνες τον Μάρτιο του 2013 έφτασαν τα 13,89 δισ. έναντι 13,57 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
H κατάρρευση
Τα στοιχεία της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού αποτυπώνουν και την πλήρη κατάρρευση των εσόδων.
Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του έτους:
-Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων καταγράφουν υστέρηση 351.000.000 ευρώ.
-Εάν ληφθούν υπ' όψιν και οι επιστροφές φόρους που πάγωσαν -για να ωραιοποιηθεί η εικόνα των Ταμείων-, τότε η μαύρη τρύπα του Προϋπολογισμού ξεπερνά τα 600.000.000 ευρώ.
-Τα έσοδα από ΦΠΑ παρουσίασαν υστέρηση 260.000.000 ευρώ ή 7,3% έναντι των στόχων, εκ των οποίων τα 126.000.000 ευρώ προέρχονται από τον ΦΠΑ πετρελαιοειδών,
-Στους λοιπούς έμμεσους φόρους κατανάλωσης, και ειδικότερα στον ΕΦΚ καπνού, καταγράφεται υστέρηση εσόδων κατά 144.000.000 ή 19,8%. Ειδικά τα έσοδα από το ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων κατέγραψαν υστέρηση κατά 55.000.000 ευρώ ή 5,1%.
Εξοφλήσεις με το σταγονόμετρο
Με το σταγονόμετρο φτάνουν τα χρωστούμενα του Δημοσίου στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα, καθώς μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 οι δικαιούχοι πήραν στα χέρια τους μόνο 1,5 δισ. ευρώ από το σύνολο των 3,2 δισ. ευρώ που εκταμιεύτηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκταμιεύει χρήματα, αλλά τα αρμόδια υπουργεία καθυστερούν να τα διαθέσουν στους φορείς (νοσοκομεία, ταμεία, ΟΤΑ κ.λπ.), ώστε αυτοί με τη σειρά τους να πληρώσουν τους ιδιώτες. Και όσα χρήματα φτάνουν στους δικαιούχους είναι «κουρεμένα» (π.χ. 3% για τους φαρμακοποιούς, 20% στα νοσοκομεία κ.ά.) σε σχέση με την πραγματική οφειλή.
Από τα 3,2 δισ. ευρώ που είχαν εγκριθεί μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο μόνο τα 1,5 δισ. ευρώ έφτασαν στους δικαιούχους.
Ειδικότερα:
- Τον Δεκέμβριο εγκρίθηκαν αιτήματα 363.000.00 ευρώ και έγιναν πληρωμές 199.000.000.
- Τον Ιανουάριο οι εγκρίσεις ανήλθαν στα 548.000.000 ευρώ, ενώ οι πληρωμές στα 334.000.000 ευρώ.
- Τον Φεβρουάριο οι χρηματοδοτήσεις διαμορφώθηκαν στα 924.000.000 ευρώ και οι πληρωμές στα 198.000.000 ευρώ.
- Τον Μάρτιο οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν έφτασαν το 1,3 δισ. ευρώ και οι τελικές πληρωμές στα 792.000.000 ευρώ.
Εντός του Απριλίου αναμένεται να εκταμιευτεί 1,2 δισ. ευρώ για αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου, αλλά είναι άγνωστο πόσα από τα χρήματα αυτά θα φτάσουν τελικά στην πραγματική οικονομία...
 
Στέλιος Κράλογλου -Kυριακάτικη Δημοκρατία


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2013/04/blog-post_4039.html#ixzz2R83PxDvT

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα