Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Με «δομημένα ομόλογα ΤΑΙΠΕΔ» θα εξοφληθεί μέρος της δόσης του νέου δανείου 11,3 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από τον EFSF στις 18 Δεκεμβρίου για τον διακανονισμό του προγράμματος επαναγοράς χρέους.Τα συγκεκριμένα ομόλογα τιτλοποίησης θα εκδίδονται από εταιρείες ειδικού σκοπού ή επενδυτικά κεφάλαια που θα συσταθούν από το Ελληνικό Δημόσιο ή το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Οι εταιρείες ειδικού σκοπού ή τα επενδυτικά κεφάλαια θα κατέχουν μετοχές εταιρειών που θα ιδιωτικοποιηθούν, θα έχουν στην κατοχή τους οικόπεδα και κτίρια, δικαιώματα αποθήκευσης φυσικού αερίου, οικονομικά δικαιώματα, δικαιώματα ψήφου ή άλλα δικαιώματα ψήφου ή περιουσιακά στοιχεία που θα ιδιωτικοποιηθούν.

Η Ελλάδα θα μπορεί να προτείνει στο EFSF να μην πληρώσει ολόκληρη ή μέρος δόσης του δανείου για την επαναγορά χρέους, δίνοντας ομόλογα τιτλοποίησης αν προσδοκά να λάβει έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, τα οποία θα είναι περισσότερα από εκείνα που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Ωστόσο για να δεχθεί τα «δομημένα ομόλογα ΤΑΙΠΕΔ» ο EFSF θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο εκδότης πληροί τα κριτήρια πιστοληπτικής αξιολόγησης που αφορούν την προστασία έναντι πτωχευτικού κίνδυνου δομημένων ομολόγων και έχει πλήρη και μη βεβαρημένη νομική και οικονομική κυριότητα επί τιτλοποιημένων περιουσιακών στοιχείων.

Ακόμη θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι τα ομόλογα έχουν αξιολογηθεί με ένα ελάχιστο όριο αποδεκτό από το EFSF τουλάχιστον από δύο εκ των Moody's, Standard & Poor's και Fitch, αλλά και ότι τα ομόλογα έχουν αξιολογηθεί ως πρώτης διαβάθμισης σχετικά με την πληρωμή τόκου και κεφαλαίου.

Τέλος, θα πρέπει το τοκομερίδιο των συγκεκριμένων ομολόγων είναι τουλάχιστον ίσο με το επιτόκιο της δόσης επαναγοράς χρέους.

 

Πηγή:

http://logioshermes.blogspot.com/2012/12/blog-post_6082.html#ixzz2FFFqUZym

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα