Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Θλιβερές αποκαλύψεις έκανε πρώην στέλεχος ξένης τράπεζας που συμμετείχε στις εκδόσεις του 2010 πριν πάμε στο μνημόνιο στον έγκυρο σχολιαστή Dr. Money της οικονομικής ιστοσελίδας euro2day.gr, που “καίνε”  Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

Ο εν λόγω τραπεζίτης αποκαλύπτει συγκεκριμένα:

Πρώτον, στα τέλη Ιανουαρίου 2010, η χώρα εισέπραττε 8 δισ. ευρώ από την πώληση 5ετών κρατικών ομολόγων υπό τη μορφή κοινοπρακτικού δανείου, πληρώνοντας 350 μονάδες βάσης (3,5 ποσοστιαίες μονάδες) πάνω από το επιτόκιο της αγοράς (mid-swap). Όμως, οι συνολικές προσφορές είχαν ανέλθει σε 25 δισ. ευρώ, εκπλήσσοντας το τότε Μαξίμου και κυβερνητικά στελέχη. «Οι πραγματικές προσφορές ήταν κάπου 22 – 23 δισ. ευρώ, άντε 20 δισ. το λιγότερο». Αν η Ελλάδα είχε σηκώσει 20 δισ. ευρώ, όπως υποστήριζε ο τότε επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Σπύρος Παπανικολάου, αλλά δεν εισακούσθηκε, θα είχε καλύψει μεγάλο μέρος από τις εκτιμώμενες δανειακές ανάγκες των 53 δισ. ευρώ για ολόκληρη τη χρονιά.

 Δεύτερον, στις αρχές Μαρτίου, η Ελλάδα ξανάβγαινε στις αγορές, εισπράττοντας 5 δισ. ευρώ από την πώληση 10ετών ομολόγων με τις προσφορές να φθάνουν τα 11 δισ. ευρώ και το spread να διαμορφώνεται στις 304 μονάδες βάσης πάνω από το αντίστοιχο επιτόκιο της αγοράς. Την αμέσως επόμενη μέρα το 10ετές ομόλογο έκανε ράλι και το spread έπεφτε μέχρι τις 281 μονάδες βάσης. Κι αντί η χώρα να εκμεταλλευθεί τις ευνοϊκές συνθήκες ξαναβγαίνοντας στις αγορές για να σηκώσει λεφτά, το υπουργείο Οικονομικών κάκιζε τον κ. Χριστοδούλου που δήλωνε στο αμερικανικό CNBC ότι η Ελλάδα χρειαζόταν λιγότερες δηλώσεις και περισσότερες εκδόσεις. Η άποψη της κυβέρνησης επικράτησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή να δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να δανείζεται μ’ εκείνα τα «βάρβαρα επιτόκια», ενώ άφηνε να διαρρεύσει ότι θα πήγαινε στο ΔΝΤ,  αν η Ε.Ε. δεν πρόσφερε το πιστόλι πάνω στο τραπέζι.

Τρίτον, στις 26 Μαρτίου 2010, ο κ. Χριστοδούλου δήλωνε στο Market News International ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας δεν ξεπερνούσαν τα 15,5 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαΐου έναντι 22,4 δισ. που εκτιμούσε η αγορά. Λίγες μέρες αργότερα θα γινόταν το τελευταίο μεγάλο λάθος(;) που σφράγισε τη μοίρα της Ελλάδας και την έστειλε στο ΔΝΤ.Ο ΟΔΔΗΧ οργάνωσε 7ετές ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο. Η ζήτηση για τέτοια ομόλογα προέρχεται συνήθως από funds. Μη διασταυρωμένες πηγές αναφέρουν ότι έπεσε τηλέφωνο από το υπουργείο Οικονομικών στον ΟΔΔΗΧ να μειώσει το κουπόνι κάτω από το 6%, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ζήτηση, καθώς αποχώρησαν κάποια ξένα funds.

Οιοδήποτε σχόλιο είναι μάλλον περιττό rizopoulospost.com

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα