Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

 

Για ''πάρτι'' κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος κάνουν λόγο οι γιατροί, που επισημαίνουν ότι οι μόνοι που ωφελούνται από τις σκανδαλώδεις διαφορές τιμών είναι οι φαρμακοβιομήχανοι.

Πάρτι με τις τιμές των γενοσήμων φαρμάκων φαίνεται ότι κάνουν κάποιοι στη χώρα μας, θησαυρίζοντας σε βάρος των ασθενών αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων.


Είναι ενδεικτικό ότι στην Ελλάδα γενόσημα φάρμακα πωλούνται ακόμη και κατά 800% 900% ακριβότερα από ό,τι στην εύπορη Σουηδία, την οποία επικαλέσθηκε πρόσφατα ο Αδωνις Γεωργιάδης για να πείσει τους Ελληνες να αυξήσουν το ποσοστό χρήσης των γενοσήμων. Αποτέλεσμα είναι πως ακόμη και αν αυξηθεί η διείσδυση των αντιγράφων σκευασμάτων στη χώρα μας, η εξοικονόμηση θα είναι ελάχιστη.

Σήμερα οι τιμές των γενοσήμων στην Ελλάδα προσδιορίζονται ως εξής: Οταν ένα πρωτότυπο φάρμακο χάσει την πατέντα του (τα λεγόμενα off patent), η τιμή του μειώνεται στο 50% της αρχικής του τιμής, δηλαδή της πιο ακριβής. Αντίστοιχα, το γενόσημο τιμολογείται με βάση το 40% της αρχικής του πρωτοτύπου. Ομως το ζήτημα είναι ότι τα off patent φάρμακα δεν έχουν το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης, όπως ισχύει για τα πρωτότυπα. Ετσι, οι τιμές τους παραμένουν υψηλές.

Νέα τιμολόγηση

Η τρόικα έχει ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εντός του Σεπτεμβρίου να αλλάξει τον τρόπο τιμολόγησης των off patent και να ακολουθήσει το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών - κάτι που δεν συμφέρει καμία φαρμακοβιομηχανία, ούτε φυσικά αυτές που παράγουν γενόσημα, καθώς το κέρδος και οι τιμές θα πέσουν κατακόρυφα. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα τα κέρδη βρίσκονται στα ύψη, καθώς το κόστος για την παρασκευή φαρμάκων είναι εξαιρετικά μικρό με εξαίρεση τα φάρμακα βιοτεχνολογίας.

Οι διαφορές στις τιμές των γενοσήμων μεταξύ Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι από σημαντικές έως ιλιγγιώδεις, όπως π.χ. στην περίπτωση της Σουηδίας. Ο Αργύριος Αργυρίου, γενικός-οικογενειακός γιατρός, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Lund Σουηδίας, που έχει εργασθεί πολλά χρόνια στη Σουηδία, συγκρίνει βασικά γενόσημα και δραστικές ουσίες. Οι διαφορές στις τιμές, όπως φαίνεται στον πίνακα, ξεκινούν από 194% και φθάνουν ώς το σκανδαλώδες 880%!

Προφανείς οι λύσεις

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), Γιώργος Ελευθερίου, που καιρό τώρα διαμαρτύρεται στους υπουργούς Υγείας για τις υψηλές τιμές των γενοσήμων, αναφέρει στην «Κ.Ε.»: «Αν πραγματικά ενδιαφέρεται το υπουργείο να αυξήσει τη χρήση γενοσήμων στο 60%, τότε οι λύσεις είναι προφανείς. Αμεση μείωση των τιμών προκειμένου να αυξηθεί η διείσδυση, επιβάλλοντας όρους ελεύθερου ανταγωνισμού, σοβαρά οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς, προκειμένου να αυξήσουν τη συνταγογράφηση γενοσήμων με τη χρήση εμπορικής ονομασίας, και άμεση εφορμογή των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων!

»Είναι απαράδεκτο η χρήση τους στη Σουηδία να είναι 50% με βάση τον όγκο και μόλις 15% με βάση την αξία πωλήσεων, ενώ την ίδια περίοδο στην Ελλάδα είναι μόλις 25% με βάση τον όγκο και το πολύ 18% με βάση την αξία πωλήσεων! Αυτό, αν δεν αλλάξει, είναι ένα πραγματικό πάρτι κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος».

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα