Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


 
Τελικά οι ΗΠΑ αποδέχτηκαν και επίσημα ότι το ραντάρ της αντιπυραυλικής ομπρέλας του ΝΑΤΟ που θα εγκατασταθεί εντός του έτους στο Κιουρετζίκ της Μαλάτειας, θα λειτουργεί εν παραλλήλω με το ραντάρ του ιδίου τύπου που έχει εγκατασταθεί και είναι ήδη σε λειτουργία στο Ισραήλ.Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της Χουριέτ στην Ουάσιγκτον Tolga TANIŞ, σε ενημέρωση που έγινε στην Ουάσιγκτον σε Αμερικανούς δημοσιογράφους τονίστηκαν τρία σημεία για το θέμα:1) Το αίτημα της Τουρκίας να αποκλειστεί το Ισραήλ από τους αποδέκτες των πληροφοριών που θα συλλέγει το ραντάρ του Κιουρετζίκ, απορρίφθηκε από την αμερικανική πλευρά. Οι ΗΠΑ θα μοιραστούν τις πληροφορίες του ραντάρ της Τουρκίας με το Ισραήλ.2) Το ραντάρ ανήκει στις ΗΠΑ. Η αντιπυραυλική ομπρέλα δεν έχει ως στόχο τη Ρωσία αλλά το Ιράν.3) Το θέμα του ραντάρ δεν είναι ζήτημα συναλλαγής. Το ζήτημα του ΡΚΚ και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Predator είναι ξεχωριστό και οι συνομιλίες που γίνονται γι' αυτό δεν σχετίζονται με το ραντάρ.Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, στην οποία δεν εκλήθησαν Τούρκοι δημοσιογράφοι, δυο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, τα ονόματα των οποίων κρατήθηκαν μυστικά, επιβεβαίωσαν γα πρώτη φορά ότι οι πληροφορίες που θα συλλέγει το ραντάρ που θα εγκατασταθεί στην Τουρκία θα χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια του Ισραήλ.Με βάση την ενημέρωση των αξιωματούχων, η Τουρκία, μετά το επεισόδιο του Μαβί Μαρμαρά, απαίτησε οι πληροφορίες που θα συλλέγονται από το ραντάρ που θα εγκατασταθεί στην Τουρκία να μην καταλήγουν στο Ισραήλ. Όμως, αναφερόμενος στο θέμα ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε; “Αυτό είναι ένα ραντάρ των ΗΠΑ. Όλες οι πληροφορίες που προέρχονται από τα ραντάρ των ΗΠΑ που είναι εγκατεστημένα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, καταλήγουν σε ένα κέντρο, για να αξιολογηθούν και να ενισχύσουν την αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ. Καμία συμφωνία δεν είναι δυνατόν να περιορίσει την αεράμυνά μας".Και συνεχίζοντας, ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε: “Η αρχιτεκτονική του συστήματος σχεδιάστηκε για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε πυραυλική απειλή προέρχεται από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με προτεραιότητα τις απειλές που θα προέλθουν από το Ιράν. Στόχος δεν είναι η Ρωσία".Τέλος, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, η συμφωνία που υπεγράφη με την Τουρκία για την αμερικανική διοίκηση είναι από δυο πλευρές σοβαρή. Η πρώτη αφορά αυτή καθαυτή την αντιπυραυλική ομπρέλα. Η δεύτερη αφορά αυτές καθ' αυτές τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, που είχαν περάσει μια περίοδο κρίσης από το 2003, όταν η Τουρκία δεν επέτρεψε τη διέλευση των αμερικανικών στρατευμάτων από το έδαφός της. Με την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο χωρών.


Ο Αμερικανός αξιωματούχος ολοκληρώνοντας την ενημέρωση είπε:

“Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ίσως η πιο στρατηγικής σημασίας απόφαση που ελήφθη μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας τα τελευταία 10-15 χρόνια”.

Εμείς από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις της Τουρκίας εναντίον του Ισραήλ, για το σχέδιο Β και το σχέδιο Γ της Άγκυρας απέναντι στη σκληρή στάση της ισραηλινής κυβέρνησης που αρνείται να ζητήσει συγνώμη για το Μαβί Μαρμαρά, έγιναν ακριβώς την επομένη της υπογραφής μιας συμφωνίας που στην ουσία ενισχύει την ασφάλεια του Ισραήλ.

Μια από τις αναγνώσεις που επιδέχεται το θέμα των αντιισραηλινών δηλώσεων, είναι ότι αυτές έγιναν για να "σκεπάσουν" το θέμα της υπογραφής της συμφωνίας, με στόχο να μην προκληθούν αντιδράσεις στην τουρκική και την αραβομουσουλμανική κοινή γνώμη.


Πηγή: Χουριέτhttp://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... /o_17.html
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα