Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

BreakingNews 
Πηγές της αυτόνομης διοίκησης του ιρακινού Κουρδιστάν ανέφεραν σήμερα ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο έγινε στην κυριολεξία πλιάτσικο  από την ISIL σε αποθήκες με αμερικανικό βαρύ στρατιωτικό υλικό που βρισκόταν διασπαρμένες πέριξ της Μοσούλης και του Κιρκούκ.

Το νέο στοιχείο όμως είναι ότι λεηλατήθηκαν όπλα για να εξοπλισθούν 200.000 άνδρες.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σήμερα άρχισαν να κυκλοφορούν και στο Συριακό πεδίο μάχης από την ISIL αμερικανικά τεθωρακισμένα Hunvees, τμήματα βαρύ πυροβολικού, καθώς και ρουκέτες. 
Debka αρχείο 1 Ιουλ 2014, 18:39 (IDT) –ανταπόκριση Σταύρος Καναράκης. 

Το ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι που  συγκεκριμένα στοχεύει αυτός ο βαρύς αμερικάνικος εξοπλισμός που κλάπηκε;  

Ένα  άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aydınlık προχθές που έπαιξε στα ΜΜΕ  ανέφερε ότι τεράστιες ποσότητες κουρδικού πετρελαίου διακινούνται μέσω της Αν . Μεσογείου    και με Ελληνικά πλοία σε λιμάνια του Ισραήλ, Μαρόκου κτλ.

Οι τούρκοι ενώ επωφελούνται από αυτή την διαδικασία με τέλη διέλευσης προτίμησαν να ¨δώσουν¨ ονόματα  κυρίως Ελληνικών πλοίων για κάποιους λόγους που δεν τους γνωρίζουμε. Ίσως γιατί το παζάρι πάνω στα νέα ενεργειακά πεδία έχει αρχίσει και κολλάει;

Όμως την ¨πάτησαν¨ ή το επεδίωκαν για να στοχοποιήσουν την κύρια  διαδρομή της μεταφοράς του κουρδικού πετρελαίου στα μάτια των ισλαμιστών της ISIL.
Αυτή η διαδρομή αποτελείται από δύο χερσαία τμήματα και ένα θαλασσινό όπως φαίνεται στον παραπάνω χάρτη.

Α. Τμήμα αγωγού μεταξύ Kirkuk- Ceyhan
¨να λοιπόν  που  κυκλοφορούν ήδη τα κλεμμένα όπλα από τις αμερικάνικες αποθήκες και για ποιο σκοπό¨
Β. Έλληνες εφοπλιστές συμμετέχουν και αυτοί με δεξαμενόπλοια στην μεταφορά πετρελαίου που γίνεται και στην θαλάσσια διαδρομή μεταξύ του λιμένος Ceyhan και του ισραηλινού λιμένος Ashkelon
¨ουσιαστικά το τουρκικό δημοσίευμα θέτει σε διακινδύνευση τα ελληνόκτητα πλοία στους τρομοκράτες αλλά και εκθέτει τους πλοιοκτήτες στα μάτια της κοινής γνώμης¨
Γ.  Χερσαίο τμήμα αγωγού μεταξύ των λιμένων Ashkelonκαι Eilat
¨το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται στο στόχαστρο των διάφορων ισλαμιστικών οργανώσεων τύπου Αλ Κάιντα και  ISIL που δραστηριοποιούνται στην χερσόνησο του Σινά οι οποίες παραδόξως παραμέρισαν τις ιδεολογικές διαφορές τους ..
¨αν φυσικά υπάρχουν τέτοιες διαφορές γιατί οι μόνες διαφορές τους συνίστανται στο ποιος σφάζει καλύτερα¨

Αυτοί ετοιμάζονται με πυραυλικές επιθέσεις να αχρηστεύσουν και το κομμάτι αυτού του αγωγού προς τ ην Ερυθρά θάλασσα όπου καταλήγει το κουρδικό πετρέλαιο σύμφωνα με το  DEBKAfile Αποκλειστική Έκθεση 25 του Ιουνίου του 2014, 24:12 (IDT) 

Γνωρίζουμε όλοι ότι το κουρδικό πετρέλαιο είναι ουσιαστικά¨το ενεργειακό υπόστρωμα της ανεξαρτησίας του¨. 

Ποιος λοιπόν διακηρύσσει αυτές τις ημέρες ότι δεν τον ενοχλεί η ιδέα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν αλλά ταυτόχρονα προκαθορίζει εξελίξεις για να μειώσει και να απαξιώσει την επερχόμενη ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν;

Ίσως οι Τούρκοι ζητάνε πολλά από τους μεγάλους;

Τα νέα ενεργειακά πεδία είναι πλέον καθορισμένα  όπως και οι αυξημένες ανάγκες προμήθειας ενέργειας  από τους Ευρωπαίους.
Φυσικά οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να χαρίσουν στο Σουλτάνο το ελαφρύ πετρέλαιο του Κιρκούκ και της Μοσούλης που το βρίσκεις σκάβοντας με το φτυάρι. Μιλάμε για ανέξοδη εξόρυξη..

Το θέμα όμως που έρχεται με φόρα καταπάνω μας εν μέσω άλλων προβλημάτων είναι μήπως ¨άνοιξαν συζήτηση¨οι τοκογλύφοι  με τον Σουλτάνο για το βαρύ πετρέλαιο στο Αιγαίο που έχει έξοδα  υποθαλάσσιας εξόρυξης και όχι μόνο;;

Και πάνω σε τι προηγηθείσες συμφωνίες γίνονται αυτές οι συζητήσεις;
Δεν έρχονται φυσικά μόνο ¨σεισμικά¨γεωπολιτικά γεγονότα στην περιοχή μας καθ ότι αποσταθεροποιείται όλος ο ευρύτερος  χώρος που μας περιβάλλει. 

Έρχεται και ακάθεκτα η συνολική ΑΛΗΘΕΙΑ στο τι παίχθηκε πίσω από τις πλάτες μας τόσο καιρό και για ποιους λόγους;
Και αυτή η ΑΛΗΘΕΙΑ που πάντα πονάει θα γίνει πασίγνωστη σε λίγες μόνο ώρες για να φέρει τουλάχιστον την ειρήνη στις ανταριασμένες ψυχές μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα