Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Κάποιοι αξιωματούχοι του Γερμανικού στρατού διαφωνούν με τα σχέδια της Καγκελαρίου Μέρκελ στη Συρία, καθώς το Βερολίνο, λόγω πολλών παραγόντων συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στο προσφυγικό, αισθάνεται υποχρεωμένο να ακολουθήσει τις απαιτήσεις της Άγκυρας, είπε στο RT ο δημοσιογράφος των διεθνών υποθέσεων Michael Opperskalski.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε μία συνέντευξή στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ότι τάσσεται υπέρ μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία.

RT: Γιατί νομίζετε η Μέρκελ εξέφρασε στήριξη για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία;

Michael Opperskalski: Πρώτα απ’ όλα, δεν είναι μόνο η Άνγκελα Μέρκελ· υποστηρίζεται από τον Υπουργό Εξωτερικών [Frank-Walter] Steinmeier, την Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Δυτικής Γερμανίας (BND) και άλλες υψηλόβαθμες κυβερνητικές δυνάμεις. Γιατί λοιπόν το κάνουν αυτό; Για δυο, τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι ότι πιέζονται σε μεγάλο βαθμό από το Τουρκικό καθεστώς, λόγω της προσφυγικής κρίσης, να εναρμονιστούν με τα συμφέροντά του. Ο δεύτερος είναι η ανοιχτή ατζέντα της Γερμανίας υπέρ της αλλαγής του καθεστώτος στη Συρία με κάθε μέσο. Και δεδομένου ότι η Συριακή κυβέρνηση -υποστηριζόμενη από τη Ρωσσία, το Ιράν, τη Χεζμπολάχ- κάνει μεγάλες προόδους και αντιμετωπίζει στα σοβαρά τους τρομοκράτες, αρχίζουν να ανησυχούν. Δεν ενδιαφέρονται για την ειρήνη, θέλουν απλά να σταματήσουν αυτήν την προέλαση από τις δυνάμεις στο έδαφος.

Είναι ένα πολύ μεγάλο και πολύ βρώμικο παιχνίδι, θα ήθελα να πω. Από την άλλη, διχάζει την στρατιωτική ιεραρχία και ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στη Γερμανία. Για παράδειγμα, κάποια πρώην υψηλά στελέχη του Γερμανικού στρατού καθώς και ορισμένοι εν ενεργεία αξιωματικοί τάσσονται ξεκάθαρα κατά αυτής της θέσης.

RT: Γιατί είναι εναντίον;

MO: Όσοι είναι εναντίον λένε, νούμερο ένα, δεν πρόκειται να είναι χρήσιμη αυτή η στάση για την καταπολέμηση της ISIS – αντιθέτως. Και μάλιστα ορισμένοι, όπως ο πρώην στρατηγός, φτάνουν να πουν ότι η Ρωσσική παρέμβαση και οι αντι-τρομοκρατικές δραστηριότητες των Ρώσσων είναι η πραγματική δύναμη που ανοίγει προοπτική ειρήνης στη Συρία. Άλλοι, όπως ο Γερμανός Στρατηγός του ΝΑΤΟ [Hans-Lothar] Domrose, τάσσονται θερμά υπέρ μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ως μέρος μιας αντι-Ρωσσικής εκστρατείας.

Όταν αναλύουμε την κατάσταση πολύ σοβαρά και από τη βάση, η κυβέρνηση και τα θεσμικά όργανα διχάζονται όλο και περισσότερο σχετικά με την αιτία προτίμησης αυτών των ενεργειών, ειδικά όταν πρόκειται για την πιθανή αντιπαράθεση (σε πολιτικό και σε άλλα επίπεδα) με τη Ρωσσία, και φυσικά την προοπτική αλλαγής του καθεστώτος στη Συρία. Ένα πράγμα γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο -ότι οι Σύροι που υποστηρίζονται από τη Ρωσσία, το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και άλλους γίνονται ισχυρότεροι, πιο αποφασιστικοί, και όλο και περισσότερες τρομοκρατικές δραστηριότητες συντρίβονται.

Τι θα κάνει λοιπόν η Γερμανική κυβέρνηση στο μέλλον εάν συνεχίσει αυτήν την βρώμικη πολιτική υποστήριξης των τρομοκρατών; Με ποιους θέλει να συνομιλήσει στη Δαμασκό όταν υπάρχει σοβαρή ειρηνευτική διαπραγμάτευση, όταν υπάρχει μια σοβαρή εξέλιξη στη χώρα η οποία έχει σχεδιαστεί από τους Σύρους και όχι από το εξωτερικό -από την Ουάσινγκτον, το Βερολίνο, το Λονδίνο, και οποιονδήποτε άλλο; Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αυτό· είναι μια αυξανόμενη αντίφαση εντός των κυρίαρχων κύκλων της Γερμανίας.

***

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

https://averoph.wordpress.com

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα