Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Απομάκρυνση του αρχιεπ. Αμερικής Δημήτριου μεθοδεύει το Φανάρι

Θα επιλέξει τον Τορόντο Σωτήριο (επικρατέστερος) ή τον Γαλλίας Εμμανουήλ, γιά διάδοχο
Για «απόσυρση», και μάλιστα μέσα στο 2010, ετοιμάζει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο το Φανάρι. Για να δικαιολογήσει την νέα «περιπέτεια» στην οποία έχει αποφασίσει να ρίξει την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κύκλοι του Φαναρίου επικαλούνται την ηλικία του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, αλλά, όπως υποστηρίζουν, και το ότι η αρχιεπισκοπή Αμερικής επί της ποιμαντορίας του κ. Δημητρίου «έχει βαλτώσει».

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες από το Φανάρι, δύο αρχιερείς φέρονται να συγκεντρώνουν, αυτή την ώρα, τις προτιμήσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την διαδοχή του κ. Δημητρίου. Ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ο Μητροπολίτης Τορόντο (Καναδά) κ. Σωτήριος.

Έγκυροι κύκλοι του Φαναρίου θεωρούν ως πιθανότερο αντικαταστάτη του κ. Δημητρίου τον μητροπολίτη κ. Σωτήριο «ο οποίος, όπως λένε, γνωρίζει καλά τα πράγματα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, είναι κοινωνικός και άνθρωπος της συνεννόησης και της καταλαγής».

Τουρκική υπηκοότητα

Ωστόσο η αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής φέρεται να έχει περισσότερο και περίπλοκο παρασκήνιο, καθώς στην απόφαση του κ. Βαρθολομαίου φέρεται να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο και το γεγονός

ότι σε αντίθεση με τους άλλους μητροπολίτες των Επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των αποκαλούμενων Νέων Χωρών, ο κ. Δημήτριος δεν αποδέχθηκε να λάβει την τουρκική υπηκοότητα, όπως του ζητήθηκε πρόσφατα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Τουρκική υπηκοότητα αρνήθηκαν να λάβουν και όλοι οι μητροπολίτες Αμερικής, σε αντίθεση με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό, τους Μητροπολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, και αυτούς των Νέων Χωρών (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Κρήτης), οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει «αιτήσεις» για να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα και οι οποίες αιτήσεις έχουν προωθηθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο κι εκκρεμούν στην οικεία Νομαρχία του τουρκικού κράτους!!!

Αίσθηση έχει προκαλέσει η περίπτωση του Γερμανίας, καθώς είναι γνωστόν ότι, εάν λάβει οποιαδήποτε άλλη υπηκοότητα, θα απολέσει την γερμανική.

Η «γεροντοκόρη»

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι στο Φανάρι που πιστεύουν ότι για την επί θύραις «εκπαραθύρωση» του Αρχιεπισκόπου Αμερικής «πιέζει» και ο εκδότης της «γεροντοκόρης» [Εθ.Κήρυξ] της Αστόριας που πρόσφατα έχει εξαπολύσει, μέσω των στηλών της εφημερίδας του, σκληρή (άδικη κατά τους κύκλους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής) επίθεση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, με αφορμή την υπόθεση των δύο ορφανών αδελφών από το Κονγκό, του Κωστάκη και του Δημήτρη Σπορίδη.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι ο κ. Βαρθολομαίος «ενθυμείται τον ρόλο που είχε διαδραματίσει ο εκδότης της ''γεροντοκόρης'' στην υπόθεση του ''παραιτηθέντος'' Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα και τις συνεχείς επιθέσεις που γι αυτό τον λόγο είχε εξαπολύσει την περίοδο εκείνη εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη». Ωστόσο ο κ. Βαρθολομαίος φέρεται να εκτιμά ότι στην παρούσα συγκυρία οι επιθέσεις κατά του προσώπου του κ. Δημητρίου από την εφημερίδα, «έχουν βλάψει την φήμη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής».

Πάντως, η αντικατάσταση του κ. Δημητρίου δεν είναι η μόνη «ριζοσπαστική» πράξη στην οποία μελετά να προχωρήσει άμεσα το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αμετανόητος

Αμετανόητος ο κ. Βαρθολομαίος από το κακό που προκάλεσε με την διάσπαση της άλλοτε κραταιής Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής, προτίθεται τώρα να προχωρήσει προσχηματικά και σε νέο «έγκλημα» διασπώντας τη φορά αυτή τη Μητρόπολη Νοτίου Αμερικής. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο Φανάρι, στη θέση της πρόκειται να συσταθούν οι μητροπόλεις Αργεντινής, Βραζιλίας και Χιλής.

Όπως έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι, ο Μητροπολίτης Ν. Αμερικής κ. Ταράσιος, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του καθώς έχει να διασχίσει τεράστιες αποστάσεις και ζητά ενίσχυση στο έργο του.

Πηγή: ΚΑΛΑΜΙ

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα