Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Oι υπέρμαχοι των εκτρώσεων παραφρόνησαν.

Η Melissa Harris-Perry του MSNBC πιστεύει ότι έχει την απάντηση στο αρχέγονο ερώτημα για το ποια ακριβώς στιγμή αρχίζει η ζωή. Η απάντησή της: η ζωή αρχίζει όταν οι γονείς «αποφασίσουν» ότι αρχίζει.

 

Σχεδόν από την αρχή της συζήτησης σχετικά με την άμβλωση, υπήρξε σύγκρουση για το πιο πάνω θέμα μεταξύ εκείνων που είναι υπέρ των αμβλώσεων και εκείνων που είναι υπέρ της ζωής. Οι περισσότεροι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο είδος επιστημονικής σκέψης για να στηρίξουν το πότε η ζωή είναι ζωή. Η υπέρ της ζωής πλευρά λέει ότι η ζωή αρχίζει μόλις το ωάριο γονιμοποιηθεί, ενώ η υπέρ των αμβλώσεων πλευρά υποστηρίζει συχνά ότι η ζωή δεν είναι ζωή μέχρι να είναι αυτοτροφοδοτούμενη, που σημαίνει ότι ένα έμβρυο δεν είναι "ζωή" μέχρι να μπορέσει να επιβιώσει έξω η μήτρα.

 

Αλλά εδώ έρχεται η ακραία αριστερή παρουσιάστρια Harris-Perry να προσφέρει το πιο αυθαίρετο κριτήριο που έχει ακουστεί: κάθε φορά που κάποιος αισθάνεται ότι η ζωή αρχίζει τότε η "ζωή" αρχίζει.

 

"Πότε αρχίζει η ζωή; Η απάντηση εξαρτάται πάρα πολύ από την αίσθηση των γονέων Ένα ισχυρό συναίσθημα - αλλά όχι η επιστήμη," είπε η Harris-Perry στις 21 Ιουλίου σε εκπομπή του MSNBC.

 

Αναρωτιέται κανείς με τέτοια εξωφρενική ερμηνεία περί ζωής, που θα φτάσουν οι υπέρμαχοι των αμβλώσεων.

Ο καθολικός ιερέας, π. Ιωάννης Zuhlsdorf επισημαίνει, ότι αν τα κριτήρια για το πότε η ζωή είναι πραγματικά "ζωή" χτίζονται πάνω σε τέτοιες αυθαίρετες και μεταβαλλόμενες βάσεις, όπως τα «συναισθήματα» κάποιου άλλου, τότε ο καθένας, ανά πάσα στιγμή μπορεί να θεωρηθεί ανάξιος της ζωής .

 

Ο Zuhlsdorf προειδοποιεί για το προφανές συμπέρασμα, ότι αν κάποιος που είναι σε θέση ισχύος πάνω από κάποιον άλλο, οι «γονείς» ή άλλοι, αποφασίζουν ότι μια ζωή δεν "αξίζει τότε οι συνέπειες είναι τρομακτικές, πράγματι.

 

Ο Leon Kass ειδικός ιατρικός ηθικής (Medical ethicist) έχει επίσης προειδοποιήσει για τις κινήσεις υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής. Η ιδέα της άμβλωσης υπεράνω όλων, λέει ο Kass, υποτιμά τόσο την ανθρώπινη ζωή που "σημαίνει ότι δεν βλέπουμε ένα παιδί ως δώρο, αλλά ως προϊόν της βούλησής μας που ήρθε από επιλογή και μόνο." Η έννοια αυτή, λέει ο Kass, "κάνει την ανθρώπινη επιλογή τη βάση κάθε αξίας" αντί ο σεβασμός για τη ζωή να υπηρετεί το σκοπό αυτό.

 

Λέει επίσης ο Kass, "η έκτρωση συνδέεται με πολλά άλλα πράγματα που αποτελούν απειλές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην πληρότητά της."

 

Αλλά η Harris-Perry δεν είναι μόνη στην αριστερά. Και άλλοι αριστεροί ακτιβιστές όπως ο καθηγητής Peter Singer του Πανεπιστημίου του Princeton (φωτο) υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι τα νεογέννητα μωρά δεν έχουν "αυτο-επίγνωση, ή δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν," κι έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορούμε να σκοτώσουμε τα μωρά, ακόμη και μετά τη γέννηση.

 

Ο π. Zuhlsdorf και ο Leon Kass προειδοποιούν, ότι αν οι ιδέες όπως αυτές της Harris-Perry ή του Peter Singer επικρατήσουν τότε κανένας δεν θα μπορεί να εμποδίσει την "έκτρωση" ακόμη και για εκείνους που έχουν ήδη γεννηθεί.

 

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα