Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Είναι μια είδηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εποχής: Οπου η τεχνολογία, το internet και τα social media κυριαρχούν στην καθημερινότητα του πολίτη.

 

Η εφημερίδα Guardian, λοιπόν, σε ένα βιντεάκι διάρκειας δύο λεπτών παρουσιάζει πώς θα ήταν το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο εάν μεταδιδόταν ως μια δημοσιογραφική είδηση στον σύγχρονο κόσμο. 

 

Δεν είναι μόνο η σύλληψη των τριών γουρουνιών για τον φόνο του κακού λύκου, αφού έτσι παρουσιάζεται το θέμα, αλλά και το ζήτημα της λεγόμενης  «ανοιχτής δημοσιογραφίας», όπου κάθε πολίτης και φυσικά χρήστης του διαδικτύου έχει την δυνατότητα να σχολιάσει πώς βλέπει το θέμα ή να δώσει πληροφορίες στο μέσον που το μεταδίδει.

 

Στο βιντεάκι, η σύλληψη των τριών γουρουνιών για τον φόνο του Κακού Λύκου κινητοποιεί την κοινή γνώμη και τα social media «παίρνουν φωτιά». Τα πλάνα από την στιγμή της σύλληψης είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό θα μπορούσε να δει κανείς, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να εισβάλλουν στο σπίτι των γουρουνιών και στην συνέχεια να τα οδηγούν στα δικαστήρια. Το Facebook και το twitter κατακλύζονται από αναρτήσεις υπέρ ή κατά της αθωότητας των γουρουνιών, ενώ γίνονται ακόμη και on-line δημοσκοπήσεις για το θέμα. 

 

Το ταινιάκι συνοδεύεται από κείμενο του διευθυντή της εφημερίδας Alan Rusbridger, ο οποίος επισημαίνει την συμβολή των χρηστών του διαδικτύου στα ζητήματα πληροφόρησης:

 

«Η εφημερίδα κινείται πέρα από μια εφημερίδα. Οι δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν ότι μπορούν να αποδώσουν την όλη εικόνα καλύτερα. Πάνω από ένα χρόνο, η αναγνωσιμότητα αυξάνεται λίγο στην έντυπη μορφή, απέραντα στην ψηφιακή. Στους διαφημιστές αρέσει επίσης. Αυτό εννοούμε λέγοντας ανοιχτή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό, ανατριχιαστικό, αλλά άκρως ευφάνταστο βιντεάκι εδω.

 

 

 

 

 

Σχόλιο:Αυτό συμβαίνει εδω και πάρα πολλά χρόνια,μπορεί εύκολα κάποιος να καθοδηγήσει την κοινή γνώμη,ανάλογα με ποιες πληροφορίες  βγάζει στην φόρα και ποιες κρύβει,αν όλοι έιχαμε την πλήρη γνώση των πληροφοριών ,θα άλλαζαν τα πάντα,κυρίως ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και ο τρόπος που σκεφτόμαστε.Τώρα σκεφτόμαστε με βάση αυτά που μας κατακλύζουν καθημερινά,για παράδειγμα αυτό το παπούτσι είναι στην μόδα,τρέχουμε όλοι να το πάρουμε,επειδή μας έχουν εμφυσήσει την σκέψη,οτι έτσι γινόμαστε κάποιοι,πράττουμε σκεφτόμαστε,αντιδρούμε προς τα εκει που μας καθοδηγούν και βέβαια δεν θα μπορούσε να λήψει απο αυτό το κύριο μέσο παροχής πληροφοριών.

 

Πολλές φορές ,οσοι έχουμε blog ,αναμασάμε ειδήσεις που δεν ισχύουν ή ειδήσεις που βγήκαν επίτηδες για να δημιουργήσουν συγκεκριμένο κλίμα,συμμετέχοντας άθελα μας στο σύστημα,παρέχουμε ενα πλήθος πληροφοριών,που είναι τόσο καταιγιστικό πλέον,που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητα τους,ίσως και αυτό να θέλουνε.

Άλλωστε δεδομένου οτι δεν μπορούν να ελέγξουν το τόσο μεγάλο πλήθος των ιστοσελίδων,ελέγχουν αυτό που μπορούνε ,την πληροφορία.

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα