Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Στις 2 Φεβρουαρίου 2011 συνεδρίασε στις Βρυξέλες η ομάδα «Συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών» παρουσία του Πάβελ Τζάσεκ, συμβούλου του διευθυντή του τσεχικού «Ινστιτούτου για τη μελέτη των ολοκληρωτικών καθεστώτων».
Το διακύβευμα: η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής ιστορίας, ώστε να καταπολεμηθούν ο πατριωτισμός και ο ριζοσπαστισμός. Είχε προηγηθεί συνεδρίασή της τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου συζητήθηκε το «πως θα συντονιστεί καλύτερα η διδασκαλία της Ιστορίας του 20ού αιώνα στα κράτη μέλη. Τα μέλη ομόφωνα συμφώνησαν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων και η κατανόηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εναντίον της ανθρωπότητας τόσο από τους Ναζί όσο και από το σοβιετικό καθεστώς.

Η ομάδα υπογράμμισε ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει έναν ενεργητικό ρόλο στην προαγωγή της δέσμευσης των κρατών μελών της ΕΕ στη διακήρυξη της Πράγας».
Είχε ακολουθήσει συνάντηση τον περασμένο Νοέμβριο, παρουσία του μόνιμου αντιπρόσωπου της Πολωνίας στην ΕΕ, Γιαν Τομπίνσκι, ο οποίος τόνισε ότι «κατά τη διάρκεια της πολωνικής προεδρίας της ΕΕ (σ. σ. από την 1η Ιουλίου 2011), οι στόχοι θα περιλαμβάνουν τη θεώρηση ενός ευρωπαϊκού δικτύου μυστικών αστυνομικών αρχείων και την ενσωμάτωση αυτού του δικτύου στην εκπαίδευση της ΕΕ.
Η πολωνική προεδρία επίσης σχεδιάζει να αναλάβει περαιτέρω δράση στην εφαρμογή του προγράμματος της Στοκχόλμης, το οποίο περιλαμβάνει την επανένταξη των εγκλημάτων του ολοκληρωτισμού στη συλλογική μνήμη της ΕΕ». Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
«Δεξιοί» να τους χαίρονται...
Τον Απρίλιο του 2010, 13 χριστιανοδημοκράτες & φιλελεύθεροι ευρωβουλευτές, με επικεφαλής τον χριστιανοδημοκράτη Γερμανό πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Χανς Γκετ Πέτερινγκ, σύστησαν στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 21 Απρίλη στο Στρασβούργο, άτυπη ομάδα εργασίας, που αυτοαποκαλείται «Συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών».
Σκοπός της, η «ανάπτυξη μιας κοινής προσέγγισης σχετικά με τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, μεταξύ άλλων του κομμουνιστικού καθεστώτος της ΕΣΣΔ, για να διασφαλιστεί η συνέχεια της διαδικασίας της αξιολόγησης των ολοκληρωτικών εγκλημάτων και η ίση μεταχείριση και μη διάκριση των θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων». Μιλάμε με λίγα λόγια για την υλοποίηση των «κατευθύνσεων» της Διάσκεψης της Πράγας (2008), όπου υιοθετήθηκε ένα κείμενο για την «αναμόρφωση» των σχολικών εγχειριδίων, με στόχο την καταπολέμηση του πολιτικού ριζοσπαστισμού και των ολοκληρωτικών ιδεολογιών.
Δεν θέλουν εθνική συνείδηση, αλλά «ομοσπονδιακή»
Φυσικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει πλάτη, τονίζοντας ότι θα καθιερώσει την «Ευρωπαϊκή Μνήμη και Συνείδηση», με τη συνεργασία «όλων των εθνικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών φορέων καθώς και των ανεξάρτητων ερευνητών και εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να ανταλλαγούν εμπειρίες, ανάλυση και βέλτιστες πρακτικές, μεταξύ άλλων και του τρόπου με τον οποίο τα κράτη-μέλη προάγουν τη συλλογική μνήμη μέσω των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων». Φυσικά, μιλάμε για την επαναδιατύπωση και παραχάραξη της ιστορίας, με τα χρήματα μάλιστα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, καθώς η Κομισιόν τονίζει πως «η Επιτροπή προτίθεται να κάνει χρήση των χρηματοδοτικών της προγραμμάτων για να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη στη στήριξη της διαφύλαξης και προαγωγής της μνήμης των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από ολοκληρωτικά καθεστώτα».
Θέλουν να «σβήσουν» τα έθνη
Μπορεί οι κομμουνιστές να φωνάζουν, γιατί τους παίρνει η μπάλα, αλλά μην έχετε αυταπάτες: στόχοι είναι ο πατριωτισμός και ο ριζοσπαστισμός γενικότερα, ώστε οι Ευρωπαίοι να μη δύνανται να αμυνθούν στην επέλαση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων και στην ομοσπονδοποίηση, που θα μετατρέψει την ΕΕ σε μια μεγάλη ανοικτή αγορά! Η αναθεώρηση της ιστορίας, θεωρούν κάποιοι ότι θα κατασιγάσει τα «αρχέγονα πάθη», όπως αποκαλούν τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό...
Χριστόφορος Πετρίδης
  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα