Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Οι νέες «πρωτοποριακές» πιστωτικές κάρτες της Eurobank...

Κύριοι,

 

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω το ακόλουθο περιστατικό σχετικά με την Eurobank και την έκδοση νέων πιστωτικών “πρωτοποριακών” καρτών.

 

Πρόσφατα μου εστάλη μια νέα πιστωτική κάρτα Mastercard προς αντικατάσταση της υπάρχουσας και ενεργής κάρτας μου. Μελετώντας τα συνοδευτικά φυλλάδια διαπίστωσα ότι η νέα αυτή κάρτα εισάγει τον χρήστη στην λογική των ανέπαφων συναλλαγών ή αλλιώς “contactless transaction”. Η ανέπαφη συναλλαγή επιτυγχάνεται πλησιάζοντας απλά και μόνο την κάρτα στο τερματικό μηχάνημα ανάγνωσης πιστωτικών καρτών (POS), χωρίς την πληκτρολόγηση κωδικών για ποσά συναλλαγής έως 25€. Ως γνωστό η επικοινωνία τερματικού και κάρτας είναι ασυρματική και επιτυγχάνεται μέσω της τεχνολογίας RFID.

 

Να τονίσουμε ότι το πρόβλημα μας δεν εντοπίζεται τόσο στην διαδικασία που ακολουθείται κατά την διάρκεια των ανέπαφων συναλλαγών και την πιθανή απώλεια κωδικών με σκοπό την ανεπιθύμητη χρέωση της κάρτας μας (σίγουρα η όποια Τράπεζα θα έχει μηχανισμούς ασφάλειας ανταλλαγής και εξακρίβωσης δεδομένων/στοιχείων - εξάλλου θεωρείται ότι είναι πιο επικίνδυνο να κάνεις κάποια αγορά/συναλλαγή μέσω πιστωτικής από το internet από το να κάνεις κάποια αγορά μέσω κάρτας ανέπαφων συναλλαγών), αλλά στην ίδια την κάρτα και στην τεχνολογία που φέρει, η οποία στα πλαίσια των γνωστών και αγνώστων “απεριόριστων” τεχνολογικών δυνατοτήτων μπορεί να παρέχει ανά πάσα στιγμή με ασυρματικό τρόπο και εν αγνοία του χρήστη,  προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα σε τρίτους (και όχι μόνο σε POS). Επιπρόσθετα να τονίσουμε το τραγελαφικό ότι ο χρήστης τέτοιων καρτών δεν είναι ποτέ ενήμερος για τα δεδομένα που έχει καταχωρήσει η Τράπεζα στην κάρτα του τόσο στην έκδοση της όσο και κατά την διάρκεια της χρήσης της.

 

Με πιο απλά λόγια, ο χρήστης που φέρει πάνω του αυτή την πιστωτική κάρτα μπορεί κάτω από κατάλληλες προϋποθέσεις και χωρίς να λαμβάνει γνώση, να εκπέμψει τις πληροφορίες που φέρει ή κάρτα του σε τρίτους που φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό και λογισμικό αναγνώρισης RFID. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία RFID και ειδικά για τα μειονεκτήματα της, σας παραπέμπω στο παρακάτω site:  www.rfidportal.gr/index.php/-rfid/67--rfid

 

Τέλος να αναφέρουμε ότι η ευρεία χρήση τεχνολογιών ανέπαφων RFID συναλλαγών στην καθημερινότητα μας (μαρκάρισμα προϊόντων-tags, διαβατήρια, πιστωτικές, ταυτότητες ...... ) θέτουν την πολύτιμη ελευθερία μας προς βορά “ΤΡΙΤΩΝ” οπότε είναι απόλυτα αναγκαία ή όποια αντίδραση και δη τεκμηριωμένη.

 

Προς διευκόλυνση σας επισυνάπτω τα συνοδευτικά φυλλάδια της κάρτας με παραποιημένα τα προσωπικά μου στοιχεία και τους αριθμούς της κάρτας.

 

Παρακαλώ για την δημοσίευση της επιστολής και των συνοδευτικών φυλλαδίων χωρίς καμία αναφορά στα προσωπικά μου στοιχεία.

 

Εύχομαι να υπάρξουν επιπλέον αντιδράσεις προς κάθε Τράπεζα ή Κρατικό Φορέα που σκοπεύει να κάνει χρήση στο ευρύ κοινό τέτοιων “περίεργων” τεχνολογιών

 

Με εκτίμηση στο έργο σας.

 

ΥΓ: Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι στα πλαίσια της επικοινωνίας μου με την Τράπεζα, ενημερώθηκα ότι όλες οι πιστωτικές κάρτες θα αντικατασταθούν από κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα επιλογής από τον χρήστη μεταξύ contact και contactless καρτών.


http://www.pentapostagma.gr/2012/08/eurobank.html

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα