Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Μήπως η δραχμή είναι η πρόφαση;
 

H Ήπειρος είναι μια από τις περιφέρειες με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα, ενώ η Κρήτη και η Ρόδος π.χ. είναι από αυτές με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Παρ’ όλα αυτά, ένας μαθητής ή ένας ασθενής απολαμβάνει την ίδια ποιότητα υπηρεσιών και στην μια και στην άλλη περιοχή. Το ίδιο συνέβαινε και στην εποχή της δραχμής.

Και στις τρεις περιοχές ισχύουν οι ίδιοι νόμοι και εργασιακές και ασφαλιστικές συμβάσεις.

Κατά τους οπαδούς της επιστροφής στη δραχμή, οι περιοχές αυτές θα έπρεπε να έχουν διαφορετικά νομίσματα, προκειμένου οι διακυμάνσεις των ισοτιμιών τους να αποκαθιστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των οικονομικών τους δραστηριοτήτων.

Αν συμβεί αυτό όμως σήμερα, γιατί αύριο να απαιτήσουν οι παραλιακές τουριστικές περιοχές της Κρήτης, ή περιοχές με θερμοκήπια που έχουν εισόδημα από τις εξαγωγές, να μην έχουν άλλο νόμισμα από τις ορεινές και φτωχότερες;...

Αν είναι έτσι, γιατί κάθε χωριό να μην έχει το δικό του νόμισμα, ή κάθε οικογένεια ή κάθε άτομο να κόβει το δικό του; Και η αξία τους να κινείται ανάλογα με το οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα. Η γλώσσα είναι που καθορίζει τα όρια ενός νομίσματος;

Είναι μήπως οι κοινές πολιτισμικές αξίες;

Ποιος και πως ορίζει τα όρια της νομισματικής ταυτότητας μιας οικονομίας;

 


Η Κρήτη και η Ήπειρος...

 

 

Τόσο η Κρήτη όσο και η Ήπειρος υπόκεινται στην ίδια κυβέρνηση (και το ίδιο υπουργείο οικονομικών), η οποία αναδιανέμει τα κονδύλια των εσόδων. Στην εποχή της δραχμής και οι δυο περιφέρειες ήταν υπό τη σκέπη της ίδιας Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Το κοινό υπουργείο οικονομικών αναδιανέμει τα έσοδα της χώρας ομοιόμορφα σε όλες τις περιφέρειες.

Ανάλογα, και η Βόρεια Ιταλία είναι πολύ πλουσιότερη από την Νότια Ιταλία, η πάλε ποτέ Δυτική Γερμανία από την πάλι ποτέ Ανατολική και η Βόρεια Αγγλία από τη Νότια.

Στην εποχή της λιρέτας κανείς δεν έθεσε το θέμα απόσχισης της Νότιας Ιταλίας και της υιοθέτησης άλλου «μαλακότερου» νομίσματος.

Ούτε κανείς θέτει το θέμα άλλου νομίσματος της Ανατολικής Γερμανίας από τη Δυτική. Φυσικά, ούτε στη Μεγάλη Βρετανία σκέφτονται να υιοθετήσουν δυο ή περισσότερα νομίσματα ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα κάθε περιοχής.

Το πρόβλημα της Ελλάδας σε σχέση με την Ευρωζώνη είναι αναλόγου φύσεως.

Έχουμε κοινή Κεντρική Τράπεζα που ορίζει την νομισματική πολιτική και 17 διαφορετικά Υπουργεία Οικονομικών.

Ένα κοινό υπουργείο οικονομικών σημαίνει ίδια φορολογία και ανάλογες κρατικές δαπάνες σε όλες τις περιοχές του ευρώ.

Σημαίνει όμως και ίδιοι κανόνες λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας.

Τι σημαίνει αυτό; Είναι απλό: Το ελληνικό κράτος να λειτουργεί με τους ίδιους κανόνες που λειτουργούν τα κράτη της υπόλοιπης ευρωζώνης.

Δηλαδή...

Π.χ. τα πανεπιστήμια να σταματήσουν να θυμίζουν Χαρτούμ και να θυμίζουν πανεπιστήμια της Ευρώπης. Θα μείνει άνεργος ο πρύτανης που εξελέγη με τις ψήφους των φοιτητικών παρατάξεων (έναντι ανταλλαγμάτων) που συμπεριφέρονται σαν αρματολοί και κλέφτες... Ε και;

Π.χ. Οι δημοτικοί υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης να μην «κ...βαράνε» όπως λέει ο δήμαρχος, αλλά να εργάζονται και να αμείβονται, όχι ανάλογα με την πελατειακή σχέση με το πάτρωνα πολιτικό, αλλά την εργασία τους... Ήτοι, η αποκομιδή των σκουπιδιών να στοιχίζει περί τα 80 ευρώ ο τόνος και όχι 270 ευρώ όπως σήμερα...

Π.χ. Ο γιατρός που ζητάει φακελάκι να μην μπορεί να ασκήσει ξανά εντός Ευρώπης το ιατρικό επάγγελμα, μετά την τιμωρία με φυλάκιση...

Π.χ. Ο εφοριακός που εκβιάζει για λάδωμα ή υποκύπτει σε παρόμοιες προτάσεις, όχι απλώς να απομακρύνεται από την υπηρεσία του, αλλά να τιμωρείται για κακούργημα με φυλάκιση και δήμευση...

Φυσικά, όποιος συλλαμβάνεται να μην κόβει αποδείξεις για πρώτη φορά να πληρώνει τσουχτερό πρόστιμο, την τρίτη φορά όμως, να του βάζουν λουκέτο στην επιχείρηση.

Στις άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιοίκησης; Σίγουρα υπάρχουν, αλλά σε καμία δεν φτάνουν στο σημείο που βρίσκονται στην Ελλάδα. Αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα, όχι τον κανόνα...

Οι εταίροι στην ευρωζώνη θέτουν ως προϋπόθεση πως για να βρεθούμε κάτω από το ίδιο υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να αποκτήσουμε και παρόμοιες δομές λειτουργίας.

Τον ελληνικό λαό μακροπρόθεσμα τι τον συμφέρει; Να συγκλίνει με τους λοιπούς Ευρωπαίους έστω και αν έχουν κάποια ελαττώματα, ή να συγκλίνει με την Αλβανία, τη Συρία ή τη Βόρεια Κορέα;

Οι δήθεν προοδευτικές αντιλήψεις που εδράζονται σε αντικαπιταλιστικές ρητορικές, για να προστατέψουν τα δικαιώματα του ατόμου και του εργαζόμενου, είναι απατηλές κουβέντες.

Σε ποια από τις παραπάνω χώρες ή περιοχές πληρώνεται καλύτερα η εργασία;

Σε ποια από τις παραπάνω χώρες οι άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερη αξιοπρέπεια και ελευθερία;

Σε ποια από τις παραπάνω χώρες οι νέοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες να ζήσουν στην αιχμή της ιστορικής εποχής τους;

Μήπως η δραχμή είναι η πρόφαση να διατηρήσουν οι «μαφιόζοι» τα προνόμιά τους;

 


Το ελληνικό αεροπλανοφόρο…

 

 

Η Κρήτη αποτελεί σήμερα μέρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας καθώς οι Κρητικοί με επιμονή διεκδίκησαν την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό.

Οι Κύπριοι παρά το γεγονός πως και οι ίδιοι το διεκδίκησαν δεν ανήκουν στο ελληνικό κράτος.

Η Κρήτη αποτελεί ίσως το σημαντικότερο χαρτί της Ελλάδας, να διεκδικεί μια καλή θέση στο διεθνές γεωστρατηγικό γίγνεσθαι. Αν ανακαλυφθεί οποιοδήποτε αξιόλογο ενεργειακό κοίτασμα ο ρόλος της θα αναβαθμιστεί. Αλλά και χωρίς να ανακαλυφθεί, ο ρόλος της αυτός παραμένει ισχυρός.

Η επέμβαση και αλλαγή του καθεστώτος στη Λιβύη στηρίχθηκε από την Κρήτη. Η παρουσία ενεργειακών κοιτασμάτων στο Ισραήλ και την Κύπρο απαιτούν πρόσβαση στις εγγύτερες αγορές οι οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη. Η παρουσία της Κρήτης και της Ρόδου αναδεικνύονται σε σημαντικούς ακρογωνιαίους λίθους που στηρίζουν το μέλλον ενός καλύτερου ρόλου για την Ελλάδα.

Κανένα κράτος όμως αν δεν διαθέτει ανταγωνιστική οικονομία και νοικοκυρεμένα οικονομικά δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την γεωστρατηγική του θέση. 

Η ευρωζώνη είναι λάθος σχεδιασμένη και πρέπει να ανασχεδιαστεί. Δεν φταίει η ευρωζώνη, όμως, γιατί τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, οι εφορίες, τα τραίνα και οι δήμοι λειτουργούν όπως λειτουργούν στην Ελλάδα.

Αυτό που πρέπει να παλέψουμε εμείς το 2012 είναι να αρχίσουμε να αλλάζουμε το παρασιτικό και διεφθαρμένο κράτος και να είμαστε παρόντες στο ευρωπαϊκό τραπέζι όταν γίνει ο ανασχεδιασμό της Ευρώπης.

 

 

Capital.gr

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα