Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Μέσα στα επόμενα 200 χρόνια, οι άνθρωποι θα γίνουν Θεοί-όπως τα cyborgs, συγχωνεύοντας άνθρωπο και μηχανή για να ζήσουν για πάντα, είπε ένας καθηγητής.

Ο Yuval Noah Harari, από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, δήλωσε ότι η ανθρώπινη δυσαρέσκεια θα οδηγήσει την ανθρωπότητα να “αναβαθμίσει τον εαυτό της” – και ότι η τεχνολογία cyborg θα της επιτρέψει να το κάνει αυτό.

Σύμφωνα με την Telegraph, είπε: «Νομίζω ότι είναι πιθανό μέσα στα επόμενα 200 χρόνια περίπου ο Homo sapiens θα αναβαθμίσει τον εαυτό του σε κάποια ιδέα μιας θεϊκής οντότητας, είτε μέσω της βιολογικής χειραγώγησης ή της γενετικής μηχανικής με τη δημιουργία cyborgs, εν μέρει οργανικός εν μέρει μη οργανικός.

“Θα είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη στη βιολογία από την εμφάνιση της ζωής. Τίποτα δεν έχει πραγματικά αλλάξει σε τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια βιολογικά μιλώντας. Αλλά θα είμαστε τόσο διαφορετικοί από τους σημερινούς ανθρώπους όπως οι χιμπαντζήδες είναι τώρα από εμάς.”

 

transhumanism-robotic-bionic-cyborg

Ο Harari υποστήριξε ότι οι άνθρωποι έχουν γίνει τα κυρίαρχα είδη, λόγω της ικανότητάς μας να ανακαλύπτουμε μυθοπλασίες – όπως η θρησκεία και το χρήμα – που βοηθούν να δεσμεύουν την κοινωνία μαζί. Ωστόσο, είπε ότι η αποχώρηση από την πίστη στη θρησκεία θα παρακινήσει την αλλαγή στην ανθρώπινη φυλή.

“Ο Θεός είναι εξαιρετικά σημαντικός, διότι χωρίς θρησκευτικό μύθο δεν μπορείτε να δημιουργήσετε την κοινωνία. Η θρησκεία είναι η πιο σημαντική εφεύρεση του ανθρώπου. Όσο οι άνθρωποι πίστευαν στηρίζονταν όλο και περισσότερο σε αυτούς τους θεούς και ήταν ελεγχόμενοι.

“Με τη θρησκεία είναι εύκολο να καταλάβεις. Δεν μπορείς να πείσεις ένα χιμπατζή να σου δώσει μια μπανάνα, με την υπόσχεση ότι θα πάρει 20 περισσότερες μπανάνες στον χιμπατζή ουρανό. Δεν θα το κάνει. Αλλά οι άνθρωποι θα το κάνουν.

“Αλλά αυτό που βλέπουμε τους τελευταίους αιώνες είναι οι άνθρωποι να γίνονται όλο και πιο ισχυροί και δεν χρειάζονται πλέον τα δεκανίκια των Θεών. Τώρα λέμε ότι δεν χρειαζόμαστε τον Θεό, μόνο την τεχνολογία.”

Είπε ότι η Silicon Valley είναι τώρα το πιο ενδιαφέρον μέρος του κόσμου από θρησκευτική άποψη, διότι πιστεύουν ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με την τεχνολογία.

Πράγματι, πολλές εταιρείες τεχνολογίας έχουν ανακοινώσει σχέδια να συγχωνεύσουν μηχανές και ανθρώπους. Ο Zoltan Istvan, υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ για το Μετανθρωπιστικό Κόμμα (μετανθρωπισμός=transhumanism), πιστεύει ότι τα αμερικανικά δολάρια για τους φόρους θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την εξάλειψη της αναπηρίας επενδύοντας σε αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως οι στολές εξωσκελετού.

Ωστόσο, ο Harari προειδοποίησε ότι η κύρια ουσία αυτής της επένδυσης στην τεχνολογία είναι ότι μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Ο Harari είπε ότι το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα διευρυνθεί, με τους πλούσιους ενδεχομένως να ζουν για πάντα, ενώ οι φτωχοί πεθαίνουν μαζικά.

“Είμαστε προγραμματισμένοι να είμαστε δυσαρεστημένοι”, πρόσθεσε. “Ακόμα και όταν οι άνθρωποι παίρνουν ευχαρίστηση και τα επιτεύγματα δεν είναι αρκετά. Θέλουν όλο και περισσότερα.”

Σημείωση: Ο Harari λίγο πολύ είπε ανοιχτά ότι για να ”αλλάξει” η ανθρώπινη φυλή θα πρέπει να εξαφανιστεί η θρησκεία. Αυτό που δεν είπε, είναι ότι όλο αυτό δεν είναι μια φυσική διαδικασία μέσω κοινωνικών αλλαγών, αλλά μάλλον μας επιβάλλεται. Αυτό που περιγράφει ταιριάζει πολύ με το καμπαλιστικό μοντέλο θέασης: Ο άνθρωπος χειραγωγεί και αλλάζει μόνος του τη φύση, γι’ αυτό και είναι ανώτερος απ’ τον Θεό.

Η σύγκριση με τον Homo Sapiens θυμίζει πάρα πολύ την ομιλία του καθηγητή Charles Xavier στην προπαγανδιστική ταινία X-MEN η οποία προωθεί ταυτόχρονα τον μετανθρωπισμό (transhumanism) και την ομοφυλοφιλική ατζέντα. Η απευθείας σύνδεση με την τρανσεξουαλικότητα και το ομοφυλοφιλικό κίνημα είναι φανερή στο πρώτο άρθρο που δημοσιεύσαμε για το θέμα.

Άλλες πρόσφατες πανάκριβες παραγωγές του Χόλυγουντ στην καμπάνια προώθησης για να γίνει αποδεκτό το κόνσεπτ του μετανθρωπισμού είναι το Chappie, το Lucy, το Ex Machina, το Transcendence, καθώς και οι γνωστές σειρές ταινιών Iron Man, Avengers, και Transformers.

Πηγές:

http://www.telegraph.co.uk/culture/hay-festival/11627386/Humans-will-become-God-like-cyborgs-within-200-years.html

http://www.ibtimes.co.uk/humans-become-god-like-cyborgs-within-200-years-they-upgrade-themselves-1502841?utm_source=dlvr.it&utm_medium=social&utm_campaign=ibtimesuk

 

 

 

http://offtherecord.net.gr/?p=2000

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα