Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

απο τον κοκκινο ουρανο αναδημοσιευουμε:


Tο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαστήριο Ανθρωπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε την Ιταλία για την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες. 

Ο σταυρός κρίθηκε ότι είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονέων να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία θρησκεύματος.

 


Eνάγουσα ήταν η Σόλιε Λάουτσι, (Soile Lautsi), μια Ιταλίδα (με Φιλανδικές ρίζες) από το Abano Terme, μία πόλη κοντά στην Βενετία.

Οι αντιδράσεις της ξεκίνησαν το 2001, όταν τα παιδιά της, Ντατάικο και Σάμι Αλμπερτίν, τότεηλικίας 11 και 13 ετών αντίστοιχα, παρακολουθούσαν μαθήματα στο δημόσιο σχολείο της πόλης. Σε όλες τις τάξεις του σχολείου υπήρχε κρεμασμένος ο Εσταυρωμένος. Η Λάουτσι έκρινε ότι η ύπαρξη σταυρού ήταν αντίθετη με το λαϊκό χαρακτήρα του Κράτους και του σχολείου.

 

Επικαλέστηκε μάλιστα και μία δικαστική απόφαση που είχε κρίνει την ύπαρξη σταυρού στα εκλογικά κέντρα αντίθετη προς το λαϊκό χαρακτήρα του κράτους. 

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η ύπαρξη σταυρού στις τάξεις είναι λογική, καθώς ο σταυρός δεν είναι μόνο θρησκευτικό σύμβολο, αλλά και «σημαία» της μοναδικής εκκλησίας που αναφέρεται στο ιταλικό Σύνταγμα, σύμβολο του ίδιου του Κράτους.

 

Ωστόσο, οι δικαστές στο Στρασβούργο έκριναν ότι ο σταυρός μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως θρησκευτικό σύμβολο, σύμβολο που μπορεί να ενοχλήσει μαθητές άλλων θρησκευμάτων ή άθεους. Επεδίκασε μάλιστα το ποσό των 5.000 ευρώ στην ενάγουσα για ηθική βλάβη.

 


Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας κατεφέρθηκε εναντίον της «ιδεολογικής» απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Η ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν σημαίνει προσκόληση στον καθολικισμό, αλλά είναι ένα σύμβολο της παράδοσής μας» δήλωσε η υπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

 

Ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Claudio Scajola, (φωτο), δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελείβίαιη επίθεση κατά των αισθημάτων του Ιταλικού λαού και η κυβέρνηση σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

 

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού αιδ. Federico Lombardi δήλωσε ο σταυρός αποτελεί ένα θεμελιώδες σύμβολο της σημασίας των θρησκευτικών αξιών στην ιταλική ιστορία και τον πολιτισμό και ένα σύμβολο ενότητας και αγκαλιάσματος για όλη την ανθρωπότητα – και όχι σημείο αποκλεισμού.

 

Είπε επίσης ότι ένα ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν είχε κανένα δικαίωμα παρέμβασης σε μια τόσο βαθιά ιταλική υπόθεση και είπε ότι "φαίνεται ότι το δικαστήριο ήθελε να αγνοήσει τον ρόλο του χριστιανισμού στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας, ρόλος ο οποίος ήταν και εξακολουθεί να είναι απαραίτητος."

 

"Η θρησκεία έχει μια πολύτιμη συμβολή στη διαμόρφωση και την ηθική ανάπτυξη των ανθρώπων και είναι βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας", δήλωσε. «Κάνουμε λάθος και μυωπάζουμε να προσπαθούμε να την αποκλείσουμε από την εκπαίδευση."

 


Ο Εσταυρωμένος είναι συνηθισμένος στα ιταλικά δημόσια σχολεία, καθώς και στις δικαστικές αίθουσες. Περιστασιακά, έχουν προκύψει διάφορες νομικές υποθέσεις για το θέμα του σταυρού. Σε μία γνωστή υπόθεση, ένας μουσουλμάνος ακτιβιστής κατέφυγε στα δικαστήρια αμφισβητώντας τη νομιμότητα του Εσταυρωμένου στο δημοτικό σχολείο του γιου του στην πόλη Ofena, περίπου 145 χιλιόμετρα (90 μίλια) ανατολικά της Ρώμης.

Πρόκειται για τον Abel Smith, (φωτο επάνω) ο οποίος μεγάλωσε στην Αίγυπτο από Ιταλό πατέρα, με σκωτσέζικες ρίζες και Αιγύπτια μητέρα. Ο Smith είχε την άποψη ότι ο εσταυρωμένος μπορεί να «φοβίσει τα παιδιά καθώς δείχνει ένα πτώμα…!!!». (Βλέπε άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ).

 


Αν και τελικά έχασε την δίκη, η υπόθεση ήταν η πρώτη μάχη ενός «πολέμου» που διεξάγεται στην Ευρώπη, για το αν θα πρέπει να υπάρχουν οποιαδήποτε θρησκευτικά σύμβολα στις αίθουσες διδασκαλίας και σε άλλους δημόσιους χώρους. 

Πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση, πάλι στην Ιταλία, ενός δικαστή, ο οποίος αρνήθηκε να δικάσει, επειδή υπήρχε ο Εσταυρωμένος στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο οποίος τελικά διατάχθηκε να δικάσει.

 


Πηγές:

http://www.in.gr/

http://www.npr.org/

http://news.yahoo.com/

 


Υπενθυμίζω ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, το 2007 υιοθέτησε μία έκθεση, που επικυρώθηκε από τη γενική συνέλευση (με 48 ψήφους υπέρ, 25 κατά και 3 αποχές) η οποία προτείνει να απαγορευτεί στα σχολεία η διδασκαλία της Θεωρίας της Δημιουργίας (ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από τον Θεό - creationism), καθώς αποτελεί μίαμορφή 'θρησκευτικού εξτρεμισμού' και συνιστά απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα!!! Αποκλειστικά και μόνο θα πρέπει να διδάσκεται στους μαθητές η θεωρία του Δαρβίνου!

 


Και έρχεται τώρα αυτή η απίστευτη απόφαση του Ευρωπαϊκού ΔικαστηρίουΑνθρωπίνων Δικαιωμάτων. (βρε, τι ευαισθησία είναι αυτή και τι σκληρός αγώνας γίνεται για αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Απ’ ότι φαίνεται, βέβαια, οι χριστιανοί στερούνται δικαιωμάτων. Τι να κάνουμε, δεν φτάνουν για όλους. Εντωμεταξύ, προσεχώς θα στερηθούν και την ιδιότητα του ανθρώπου. Και θα τελειώσει το πανηγύρι).

Η απόφαση είναι σίγουρο ότι θα ανοίξει την όρεξη σε πολλούςστην Ευρώπη και στην πατρίδα μας. 

Ήδη πολλούς «ευαίσθητους», «καταπιεσμένους» και «προσβεβλημένους» τους «έχει κόψει η πείνα».

Ελάτε λοιπόν αδηφάγα πλάσματα! Ορμάτε! 

Έξω από τις αίθουσες ο Σταυρός! 

Έξω και οι μαθητές που θα τολμήσουν να φορέσουν σταυρό! 

Έξω και η σημαία που έχει πάνω της τον «μισητό» σταυρό! Αυτή κι αν προσβάλει! 

Έξω και οι αφίσες με τους ήρωες του ’21. Οι οποίοι σημειωτέον, πολέμησαν υπό την σημαία του Σταυρού! Αυτό και είναι προσβολή!! 

Σαν δεν ντρέπονται!!


Η επόμενη απόφαση να διατάξει πάραυτα την κατάργηση του σταυρού από τις σημαίες όλων των Ευρωπαϊκών κρατών που τολμάνε να μας θυμίζουν τον Μεσαίωνα! 

Μ. Βρετανία, Σουηδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Δανία και Ελλάδα, να συμμορφωθούν αμέσως!

 


Προτεινόμενο σύμβολο σημαίας αυτό αριστερά:

 

Και προτεινόμενη κοινή ευρωπαική σημαία (για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο) αυτή:

 

   Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Σχόλια   

 
0 #1 Μπράβο τους!Ηλίας Αγγελόπουλος 26-12-2010 13:07
Στο δημοσίευμα αυτό βλέπουμε ότι το να βγαίνουν από το πουθενά κάποια άτομα και να τα βάζουν με τα πιστεύω μας και τα Θρησκευτικά σύμβολά μας, δεν είναι Ελληνική πρωτοτυπία αλλά συμβαίνει και αλλού!
Στην Ιταλία όμως που αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο, βρίσκονται ακόμα αντιστάσεις από το Συνταγματικό Δικαστήριο, την Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης καθώς και ολόκληρη την Κυβέρνηση και τέλος το Βατικανό που δίνει ξεκάθαρα τις θέσεις του!
Όλοι αυτοί υπερασπίστηκαν τον Σταυρό και όχι μόνο δεν πήραν γραμμή απ’ έξω αλλά είπαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (χωρίς καμία δουλοπρέπεια), πως δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης και πως αυτό είναι βαθιά Ιταλική υπόθεση!
Σε αυτά τα παραδείγματα βλέπουμε ξεκάθαρα πια, από τι πάστες ανθρώπων αποτελούνται «Το συμβούλιο της Ευρώπης» και το «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»!
Ας αναρωτηθούμε αν τα θέματα αυτά συνέβαιναν στον Ελληνικό χώρο ποιοι από τους παραπάνω αντίστοιχους θεσμούς θα υπερασπίζονταν το Σταυρό και θα τα έβαζαν με αυτά τα δικαστήρια δηλώνοντας απλά πως είναι εντολές απ’ έξω!
Και ποιο είναι αυτοί οι απ’ έξω; Συνήθως εμείς στη γλώσσα μας το απέξω το συνδυάζουμε με το εδώ!
Και όμως σε αυτά τα περίεργα δικαστήρια, εμείς θέλουμε να δικάσουμε την Ιστορία μας, το Αιγαίο μας!
Ας μην ξεχνάμε ότι οι Εβραίοι μετά από 2000 χρόνια διεκδίκησαν τα εδάφη τους, δεν τα ξέγραψαν και το παλεύουν ακόμη και είναι παλικαριά αυτό, ενώ εμείς με πολιτικούς που μεγάλωσαν στο εξωτερικό και δεν έμαθαν την ιστορία μας, ούτε στα πρώτα σχολεία τους, ούτε αργότερα, μένουμε αδιάφοροι και απαθείς όταν αυτοί επιχειρούν να μοιράσουν ότι δεν τους ανήκει, ότι επανακτήθηκε με επανάσταση και με αίμα και ότι ανήκει στις επόμενες γενιές, απλώς και μόνο γιατί αυτό μπορεί να είναι μία έξωθεν εντολή!!!
Ντροπή!!!!
Επί τέλους θα μπορέσει κάποτε ο λαός μας να αποκτήσει τον πατριωτισμό και την πίστη στις παραδόσεις των σημερινών Ιταλών και μαζί και την παλικαριά των σημερινών Εβραίων;

Παρακαλώ να χρησιμοποιηθεί το ψευδώνυμο "Ένας Παλαιοταξίτης"
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα