Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr, με πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

Πογκρόμ διώξεων ορθοδόξων χριστιανών βρίσκεται σε εξέλιξη στα Σκόπια, ύστερα από την φυλάκιση του κανονικού Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη.

Νωρίς το πρωί της 21ης Μαΐου 2012, γύρω στις 7 π.μ., ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης σε όλη την πΓΔΜ, επιτέθηκαν και εισέβαλαν βίαια στα μοναστήρια και σε σπίτια των μελών της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Συγκεκριμένα, στην πόλη Στίπ, έδρα της Επισκοπής Μπρεγκαλνίτσας, η αστυνομία εισέβαλε αναζητώντας τον Επίσκοπο Μάρκο, ο οποίος απουσίαζε στο Βελιγράδι για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Σερβίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τελικά την ηλικιωμένη μοναχή Πελαγία, η οποία πρόσφατα υπεβλήθη σε σοβαρή ορθοπεδική επέμβαση.                                                                                          

Στην πόλη των Σκοπίων, μεγάλη αστυνομική δύναμη, εισέβαλε στη Ι.Μ.Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αναζητώντας τον Επίσκοπο Στοβίου και τοποτηρητή της Μητρόπολης Στρώμνιτσας  Δαυίδ. Ωστόσο δεν τον βρήκαν, αφού και εκείνος βρίσκεται στο Βελιγράδι, και συνέλαβαν την Ηγουμένη της Μονής, μοναχή Κυράννα.

Οι άνδρες της αστυνομίας ερεύνησαν όλους τους χώρους της Μονής και τους οποίους κατέγραψαν λεπτομερώς με βιντεοκάμερα.

Επίσης η αστυνομία εισέβαλε και στο Μοναστήρι του Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στη  Νιζόπολη  της περιοχής  Βιτωλίων,  ψάχνοντας να συλλάβουν την Ηγουμένη,  μοναχή Ολυμπιάδα.  Ωστόσο η ηγουμένη δεν βρισκόταν εκεί αφού απουσίαζε για λόγους υγείας. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι άνδρες της Αστυνομίας συμπεριφέρθηκαν με αγένεια και παρενόχλησαν τις υπόλοιπες μοναχές.                                                                    

Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν επίσης στο ανδρικό Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Περλεπέ,  όπου συνέλαβαν τον ιερομόναχο π.Μωϋσή.                                                                                                               

Απ’ όλα τα Μοναστήρια που έγιναν οι αστυνομικές επιχειρήσεις οι αστυνομικοί κατάσχεσαν όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και υλικά αγαθά που βρήκαν, λέγοντας ότι προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες, όπως και στις συλλήψεις,  με την κατηγορία της "φοροδιαφυγής". Η σκοπιανή Αστυνομία ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Συνέλαβε και τους στενότερους συγγενείς των Επισκόπων, που διαμένουν σε διάφορες πόλεις, τους ιερείς και άλλους πιστούς της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικές αρχές της πΓΔΜ , στηρίζοντας την σχισματική εκκλησία της χώρας που απολαμβάνει την πλήρη κρατική στήριξη, δεν αναγνωρίζουν την Κανονική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας και στηρίζεται από τις πενιχρές προσφορές του δοκιμαζόμενου και διωκόμενου ποιμνίου της.
Έτσι καθίσταται προφανές ότι η κατηγορία της «φοροδιαφυγής», αποτέλεσε απλά προσχηματικό λόγο ώστε να στηθεί η αστυνομική επιχείρηση σε βάρος των μελών της κανονικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Πρόκειται στην κυριολεξία για πογκρόμ σε βάρος των λειτουργών και των πιστών μιας χριστιανικής Εκκλησίας, ένα από τα μεγαλύτερα ίσως που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια και σε όλη την Ευρώπη. Αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών που ακολούθησε την απαράδεκτη και μεθοδευμένη καταδίκη και φυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη.

Είναι προφανές ότι όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες οφείλουν να συμπαρασταθούν στο Πατριαρχείο Σερβίας, στη δικαιοδοσία του οποίου βρίσκεται η περιοχή της πΓΔΜ, και από κοινού να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις διώξεις που βιώνουν ορθόδοξοι πιστοί στα Σκόπια.

 

www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=9458

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • http--2.bp.blogspot.com--RGIVm38THGE-UjMUfRlbjMI-AAAAAAAAAuE-L7zkELE7X7s-s160-268873_196916777129146_615553206_n.jpg
  Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • http--1.bp.blogspot.com--fKEiMeTzSjQ-UnMDBVCqdLI-AAAAAAAABVI-fC7eWkgRk3g-s1600-cebacf8ccebdcf84cebfceb3cebbcebfcf85.jpg
  «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
 • http--4.bp.blogspot.com---lml6NfyDuM-UWQDiNd9_pI-AAAAAAAAEk8-hsKqvigKsjw-s379-486718_471505646203662_776525439_n.jpg
 • 646babf42a80cf357c6572d7a5ddee95_230_200.png
 • ac1a91138665d2da02581a4b7bf57f51_230_200.jpg
 • f8f677aa46c05f036960f6330b48767b_230_200.jpg

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα